enter1978 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 OK środek ciężkości przesunąłem o 1cm do przodu. Reakcję sterów w środkowym położeniu, wydaje mi się że też trochę ograniczyłem. Jak będzie? zobaczę jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wykonałem drugi oblot, SC przesunąłem o 1cm w stronę dziobu, plus zmniejszyłem czułość sterów. W efekcie model jest nie do poznania , jest spokojny, stabilny i przewidywalny. Wczoraj strach było lecieć na niezbyt dużej wysokości, dziś można latać w koło nogi. Ogólnie to niema już nawet co poprawiać , bo jest doskonale, no może po za tym że trochę mi brakuje lotek. No i podczas wczorajszego oblotu musiałem bardzo na model uważać bo ciągle próbował się wyrwać z pod kontroli , więc latałem bardzo spokojnie i w 5min zużyłem 700mah energii. Dziś jak model zaczął latać tak jak powinien , to ja zacząłem szarżować , no i w 5min opróżniłem akumulator 1550mah, po 5 minutach wściekania się modelem ,silnik się wyłączył , koniec prądu , koniec latania. Ja jestem bardzo zadowolony i z tego jak model wygląda i jak lata. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Gratuluję szczęśliwego oblotu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Również gratuluję i ciesze się że przypadł Ci do gustu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Mam pytanie nie związane z migiem , ale w tym temacie jest dużo osób które się znają na depronie . Jako że postanowiłem że podkłady pod panele pójdą w odstawkę i teraz będę budował z prawdziwego depronu, mam mały kłopot z tymże materiałem. Chcę sobie zbudować po raz trzeci model su-37 , jak dla mnie to mimo że model nie jest zbyt duży , i banalnie prosty w budowie to powiedział bym że ten model to taki niezły kozak, no i po za tym jest dość zgrabny. Tylko że ten który teraz będę sklejał będzie miał lotki i może ster kierunku, poprzednie dwa miały tylko zmiksowane stery wysokości. No ale mam problem z depronem, sklepy nie wysyłają dużych arkuszy, albo mają gotowe pocięte w rozmiarze około 1195x300 albo jeden sklep poinformował mnie że arkusze które mają 1194x600 mogę sobie wybrać w którą stronę go przetną do zapakowania, albo wzdłuż albo w poprzek. No a mnie takie wymiary po przecięciu w którąkolwiek stronę niezbyt urządzają, jak go by nie przecięli to z którejś strony brakuje około 6cm. Znalazłem jedynie taki depron http://allegro.pl/profesjonalna-depron-plyta-modelarska-6mm-i6646568848.html I nawet go już kupiłem, ale czy to dobry materiał? arkusze mają odpowiednie rozmiary ale czy sama pianka jest dobrej jakości? Miał ktoś z tym depronem do czynienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Jak chcesz, to mogę Ci kupić arkusz, pociąć na kawałki jakie chcesz, zapakować i wysłać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Szwedzki (?) depron, wymiary całkiem fajne (0,8x1,25m): http://www.emuz.com.pl/9-izolacje-termiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Tak gwoli formalności depron to jest marka pianki XPS firmy Dammplatte, to jest produkt niemiecki, na marginesie oryginalnie to materiał budowlany. Inny "depron" to po prostu XPS, każdy o nieco innych właściwościach. W sklepie modelarnia jest Extrupor, jest nieco bardziej elastyczny i można go łatwiej zawijać w rury. Jest też w kilku rozmiarach, bo jest cięty wzdłuż i wszerz. Osobiście to pewnie możesz wziąć cały arkusz 1240x800mm. Nie mniej nie ma presji aby wszystko robić z jednego kawałka. Można sklejać na styk nawet ale cięcie łączenia trzeba zrobić linią łamaną, jakimś zygzakiem np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Depron z allegro dziś dotarł , jak dla mnie to jest ten sam materiał na którym jest drukowany mig z tego tematu, czyli mam zapas fajnego materiału . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 https://youtu.be/Jw7LHnS7IXQ Noworoczne loty Migiem i quadem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jak noworoczne ?, a czym Ty tak dokładnie śnieg pozamiataleś z całego lotniska i terenu ? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 1 stycznia u nas nie było śniegu i było całkiem ciepło. 2 go zaczęło sypać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Wizytacja u Robertusa, Migi 29 cały czas latają :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 A tak wygląda digital nagrywany Mobiusem z soczewką 8mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Nie wiem czy Mig-29 jeszcze lata u ciebie Robert? Może pamiętasz jakie tam miałeś śmigło do 2208 2150kv (bo jak rozumiem na takim silniku latasz/latałeś?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Niestety nie mam już modelu. Już nie pamiętam chyba 6 cali było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi