Wuwu Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Koledzy mam jeszcze jedno pytanie i prośbe o pomoc. Chcę zrobic mix /uruchamiany przełacznikiem/ glebokosci w zaleznosci od gazu. Muszę tak mieć bo szybowiec mi za bardzo zadziera przy napędzie. Jak zrobię taki mix to gaz 'jako zero' jest przyjmowany od pozycji srodkowej drążka, o nie od dolnej pozycji, gdzie praktycznie gaz jest na zero. Powoduje to że mix działa dobrze tylko dla jednej połowy ruchu drążka gazu. Jeśli to zacznę korykowac ofsetami to znowu przestawiam wytrymowaną pozycję statecznika i będzie sie ona rożnic od pozycji statecznika gdzie mix jest wyłączony. Czy macie jakiś pomysł? Linear mixes > Mix1 > Ikona przełącznika > np: SwA Down < Master > Basic function > Throttle function < Slave > Output channel > Chan. 2 (Elevator) Low side -10% < High side -25% < Offset -10% Offset=Low side Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Użyj Curve Mix, gdzie ustawisz krzywą miksowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris5 Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Linear mixes > Mix1 > Ikona przełącznika > np: SwA Down < Master > Basic function > Throttle function < Slave > Output channel > Chan. 2 (Elevator) Low side -10% < High side -25% < Offset -10% Offset=Low side Użyj Curve Mix, gdzie ustawisz krzywą miksowania. Serdecznie dziękuje! Mam jeszcze wiele do nauki z tym nadajnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Drugi sposób: Curve mixes > Mix1 > Ikona przełącznika > np: SwA Down < Master > Basic function > Throttle function < Slave > Output channel > Chan. 2 (Elevator) Curve > 11 points, / type L=0 2=-1% 3=-2% 4=-3% 5=-7% 6=-10% 7=-13% 8=-19% 9=-24% 10=-28% H=-32% Sprawdzasz w Display servos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris5 Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Drugi sposób: Curve mixes > Mix1 > Ikona przełącznika > np: SwA Down < Master > Basic function > Throttle function < Slave > Output channel > Chan. 2 (Elevator) Curve > 11 points, / type L=0 2=-1% 3=-2% 4=-3% 5=-7% 6=-10% 7=-13% 8=-19% 9=-24% 10=-28% H=-32% Sprawdzasz w Display servos Dziękuję! Jutro sprawdzę obie metody. Jesteście Wielcy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Nie musisz. Sprawdziłem zanim napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 a widzieliście, że można ją kupić w hobbykingu eu za 93euro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaPitek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 a widzieliście, że można ją kupić w hobbykingu eu za 93euro ? Po zalogowaniu do HK, widzę cenę 99Eur. O, tu: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__75271__Turnigy_TGY_i10_10ch_2_4GHz_Digital_Proportional_RC_System_with_Telemetry_Mode_2_EU_Warehouse_.html?strSearch=turnigy%20i10 Jak to jest że u ciebie kosztuje 93 Eur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 dokładnie 93,06 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 u mnie też jest widoczna za 93E (w EU magazynie), po kilku minutach "wiszenia" na stronie powinna pojawić się niższa cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 No to nieźle, ja kupowałem za 182$ Coś im się chyba pomyliło bo Mode2 jest po 99$ a Mode1 po 176$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 No to nieźle, ja kupowałem za 182$ no też się zdziwiłem, normalna cena to 158euro, ale długo się nie dziwiłem i kupiłem za 93,06euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 To jak dostaniesz info: "We are sorry, but this item is not available now, and we don't now when will be" to daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 na razie status zamówienia : Status:Paid, Processing to chyba jest ok, poza tym ja cały czas widzę cenę 93,06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzyn Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Hi,... może to ten słynny "black friday", tylko ze w czwartek ???? pozdro JD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Wygląda na cyber sale: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/cyber_monday.asp?currentPage=5&Search= jest na 5 stronie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Decyzja mogła być tylko- jedna-kupiłem.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaPitek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 mgr, jaką cenę widzisz na Cyber Sale ? U mnie 99$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 W zależności jaką ustawi się walutę: 99 USD lub 93,06 EUR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 To jak dostaniesz info: "We are sorry, but this item is not available now, and we don't now when will be" to daj znać status zamówienia zmieniony na wysłany, przesyłka opuściła Holandię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi