robertus Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Sam czatuję na tą aparaturę. Byłaby idealna dla mnie jako następna. Myślałem o Graupnerze, ale on nie ma gniazda na moduł, Taranis też byłby chyba przerostem formy nad treścią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Czyli co, czekamy na odpowiedź? Podpytaj jeszcze może o zasięg, jeśli możesz. Ja tam nie mam konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Tak czy siak, lepiej poczekać do wiosny, aby minęły "choroby wieku dziecięcego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Informacja "range: >500m" jest żywcem wzięta z opisu odbiornika 6-ch i 10-ch. Słowa nie ma na temat tego, że dotyczy zasięgu telemetrii. W instrukcji od FlySky nie znajduję informacji o zasięgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 http://www.amazon.com/FlySky-i10-Channel-Transmitter-Telemetry/dp/B00I19QI0I/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1395292961&sr=8-1&keywords=flysky%20i10&tag=viglink20264-20 Z komentarzy wynika, ze FlySky jest wstecznie kompatybilna ze starszymi odbiornikami, wiec Turnigy pewnie też. Trzeba tylko teraz na jakieś rzetelne recenzje poczekać i zobaczyć jakie ma wady (bo za te cenę to ona na 100% nie jest bez wad ) Ciekawe jak jest ze stabilnością i błędami w firmware, no i czy jakieś open source firmware pod te radyjka powstanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Aha... Jest odpowiedź na rcgroups. Stare odbiorniki są kompatybilne. No i git. Pozostaje kwestia zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Ciekawe jak sie sprawdzi ta telemetria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 TGY-i10 jak i FS-i10 wydają się być dokładnie tymi samymi urządzeniami. Chociaż estetyka to rzecz względna, zdecydowałbym się na Turnigy. Martwi mnie jednak waga odbiornika, 30 gram to dość sporo. Jakiś czas temu napisałem do obu firm pytanie, o spełnienie nowej normy emisji oraz możliwość stosowania DFS. Jednak sensownej odpowiedzi nie otrzymałem. Hi:Thanks for your supporting our company .If you want to buy FS-I10 ,you can contact with our distributor in Europe .It is agency product , we can't sell it to you directly . We have sign a contract with our distributor .Hope it is helpful for you .Thank you ! Niestety, taka odpowiedź, nie jest pomocna Pozostaje więc cierpliwie zaczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jak nie potrzebujesz telemetrii to możesz używać zwykłych GT-2 z HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Przerost formy nad treścią Ten dotyk to już przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Witam. Bardzo fajne to menu dotykowe. Po naładowaniu pakietu radio załączone już 3h 7min. Napięcie pakietu 3,8V. na wyświetlaczu graficznie na ikonce aku. zostało 25% energii w aku. Czekam aż zacznie alarmować o niskim poziomie napięcia. Tyle na szybko bo dopiero dzisiaj odebrałem przesyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Super, to mamy pierwszego testera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nasza już w Warszawie http://emonitoring.poczta-polska.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ze starymi odbiornikami działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Radyjko na jednym naładowaniu pracowało 3h40min. Teraz się ładuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Mniej niż w tej co mam, na life 1500mAh chodzi prawie 8godzin do alarmu. Ale na dzień latania na jakimś pikniku w zupełności wystarczy. A łatwość ładowania z usb też fajna i przydatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 wewnętrzna bateria 1700mAh z USB powinna ładować się 3,5h, więc dosyć długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Andrzeju jak bedziecie mieli możliwość to prosił bym o sprawdzenie zasięgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 a tę podłączasz gniazdem USB do gniazda zapalniczki w samochodzie i zanim wrócisz do domu to prawie się naładuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 zawsze są jakieś "zady i walety". Masz rację. Ja tam zobaczę, jak długo to działa, jak tylko 4 godziny to po prostu kupię zapasową baterię i cześć. Kosztuje jakieś grosze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi