wojcio69 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 No dobra pudełeczko przyszło. Wszystko ładnie popakowane, każdy element w oddzielnym woreczku, szczelnie zamkniętymWyposażenie prawie tradycyjne: - Silnik Turnigy GliderDrive SK3 Competition Series - 3858 - 4.6 840kv - Kołpak alu TURBO 40/5.0/8- Śmigło Aeronaut CAM CARBON 13x6.5- Akumulatory Turnigy 3000mAh 4S 20C- Regulator TURNIGY Plush 60A- Serwa (wszystkie) Turnigy 380MAX Micro Servo (Metal Gear) 4.1kgKilka słów o modelu. Wykonanie nie budzące zastrzeżeń (przynajmniej na razie, zobaczymy jak będzie podczas składania ale powinno być wszystko OK). Poszczególne elementy wykonane bardzo starannie, czysto i bez jakichkolwiek niedoróbek.Trochę czasu trzeba będzie poświęcić na przygotowanie do lotu. Poza osadzeniem serw trzeba wkleić wręgę silnika, zrobić napęd steru wysokości, wkleić półkę na akumulator, serwa, poprowadzić przedłużacze do serw, wkleić złącza MPX i pręty węglowe do łączenia uszu z centropłatem, osadzić w kadłubie nakrętki kłowe do mocowania skrzydeł, zrobić zaczep do kabiny i na pewno o czymś zapomniałem a wyjdzie w czasie relacji ze składania.Póki co syce swe oczy zawartością pudełka Jeżeli uda mi się go jutro złożyć prowizorycznie w całość, to dorzucę fotki All in one foto EDIT: I lotki i klapy są klejona na taśmę, obustronnie.Ster kierunku producent przewidział na pull-pull a wysokość, jak w przypadku steru pływającego, dźwignia L i... tu mam wątpliwość. Producent wskazuje na umiejscowienie serwa w ogonie. Zastanawiam się czy nie przenieść go do kabiny i pociągnąć bowden :roll:Kilka danych wagowych:kadłub z kabiną - 295gcentropłat - 870glewe ucho - 374gprawe ucho - 356gster kierunku - 13glewy ster wysokości - 21gprawy ster wysokości - 20gRazem daje 1949gsilnik, serwa, pakiet, regulator - ok. 650g plus galanteria w 3kg się zamknę Zapowiada się bardzo obiecująco, bo obciążenie wyjdzie jakieś do 40g/dm^2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Gratuluję nowego, pięknego nabytku Sam składam IDEAL-a więc będę śledził Twój opis z budowy. Pozdrawiam, Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Pogratulować nowego nabytku . Zapowiada się fajna prezentacja, profi filmik . Brakuje info. o silniku(jaki) jeśli się do czegoś przyczepić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Model zapowiada sie super, a napisz cos więcej o napędzie, i czy stosujesz dodatkowo jakiś bec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Upsss... faktycznie gdzieś silnik mi uciekł ale już jest uzupełniony. Czy będę stosował BEC? Jeszcze nie wiem. Zobaczę jak to wyjdzie wagowo i "pojemnościowo" w kabinie. Jeżeli tak to TEN TURNIGY 8-15A UBEC for Lipoly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Taki ma 5A Ci wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jurku taki, czyli jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wojcio69 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 OK, Antares skończony przyszła pora na Fascination. Póki co poskładałem skubańca w całość na tyle aby zobaczyć jak to to będzie wyglądać i... Bydlak jest duży, ale go lubię 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Wojtek z wózka będziesz startował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Piękny zwierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Albo wózek albo z ręki okaże się na lotnisku Proxima II szła z ręki, Relax Konrada idzie z ręki, to może i Fascination pójdzie z ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Twardziel namnożyło Ci się pięknych modeli czekam na obloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Niech się tylko trochę osuszy i ociepli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1415 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Z niecierpliwością czekam na filmy z oblotów Fascination i Antares'a. To naprawdę piękne modele, trafny wybór, co nie podważa oczywiście wątku o nowych modelach P. Kwarcińskiego bo to też trafny wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ciekawą flotę Wojtku kompletujesz : 2.20; 2.80; 3,60 - aż miło popatrzeć - powodzenia w oblotach. Przymierzałem się do Ideal-a, lecz ostatecznie w tej kwocie mam Condor-a i SpaceWalker-a 1,6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Już dawno przymierzałem się do skali 1:3 w szybowcach ale... Ani u mnie terenu do latania takimi modelami ani warunków fizycznych do latania makietami, a poza tym nie będę nadużywać cierpliwości małżonki, która i tak póki co, ze stoickim spokojem akceptuje to moje hobby i "wystawkę" kartonów z modelami na meblościance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Chyba zaczynam być zazdrosny o tego Fascynata. A niech jeszcze będzie dobrze latało to krew we mnie będzie buzować. Piękna sprawa Wojtek. Myślę, że nie tylko ja zaczynam być zazdrosny bo zgromadziłeś wspaniałą kolekcje modeli. Cholera jest się czym chwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Tak jakbyś Ty nie miał czym się pochwalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Wojtku ostro idziesz, ale sugeruję nieśmiało najpierw jeden potem drugi model w odstępach aby nic złego nie zrobić podczas oblotu i pierwszych regulacji (krety się przebudzają) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Mariusz jakby co, to będzie na Ciebie, bo wykrakałeś z tymi kretami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi