Skocz do zawartości

Genesis od Phoenix Model

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powoli do przodu. Rozpakowalem pudlo, wkleilem lotki na zawiasach CA... skrzydla wygladaja mi na dobra robote. Oklejenie OK. Skrzydla? Raczej skrzydelka :-)

dfecd46573c73555e782084933e9e5e0.jpg

c68c8ed62fbacebcc8969cd8bf6bdbd8.jpg

Opublikowano

Marcin...tak se zerkam (oczywiście gratulując nabytku ) i mam prośbę abyś podał z czego jest ten model,wymiary,planowane wyposażenie bo nie chce mi się doszukiwać po linkach a skoro rozpocząłeś relację to śmiało,nie tak skromniutko...

Ogolnie mi się wydaje że to jakiś zapier...acz ;) .

Opublikowano

Podstawowe dane

- Wingspan: 1533mm (60.35in) 

- Length: 1310mm (51.57 in)

- Flying weight: 2.8-3.2 kg

Kadlub laminat, skrzydla konstrukcyjne. Model to niby pylon.

Serwa z "odzysku" Hs322HD na ogon, Sanwa 102 na lotki. Podwozie jest chowane, ale tam jeszcze nie dotarlem :-)

Gonic go bede na 55AX.

Foty i opis na biezaco, czasu mam niewiele. No i sie nie spiesze :-)

Opublikowano

Cm pro czy phoenix - tak czy inaczej China :-)

Mam dylemat z serwem podwozia. W oryginale jest jedno serwo w kadlubie i popychacze od skrzydel do serwa ida. Czy koniecznie serwo podwoziowe musi byc, czy normalne tez sie nada? Ewentualnie dwa standardy, po jednym na kolo.

Opublikowano
  W dniu 13.01.2015 o 07:23, Marcin napisał:

Cm pro czy phoenix - tak czy inaczej China :-)

Dokładnie, ma latać i sprawiać frajde. 

Opublikowano

Genesis dostal serwa lotek. Godzina dlubania, przedluzenie kabli na 50cm dlugosci i przeciagniecie za pomoca dostarczonego sznurka. Mocowanie serwa typowe - polka polaczona z zaslepka, calosc skrecana do skrzydla.

Przy okazji - w zestawie dostajemy sporo galanterii - snapy metalowe z gumowymi zabezpieczeniami, rozne wkrety i srubki. Srubki krzyzak/plaski wiec nie ma obaw o zjechanie glowki takiego wkretu czy srubki zlym srubokretem. Jutro popychacze i wyrownanie pozycji serw z lotkami.

4ec46427fcaa4cafcfdbd227c06a9971.jpg88c83a9b7e39fdd24d157247b4be6865.jpgadedddde480cb756dec28f5b5a82d16a.jpg

Opublikowano

Hmm.. nie wiem jakie masz priorytety odnośnie tego modelu, ale ja w swoim "wyścigowcu" :) Midget Mustang (10-2T, 15-4T) latam teraz MVVS 12,7 ccm i jakoś nie widzę bicia rekordów prędkości, no ale to inny model, inny płat - powodzenia w szybkich lotach, z chęcią popatrzę.

Opublikowano

Pora na narzekanie. Podczas przygotowywania popychaczy lotek zauwazylem, ze material - pret 2mm jest bardzo miekki. Zastanawiam sie nad wymiana na pret 2mm stalowy albo nawet na 3mm. Nie jestem pewny za oryginaly. Stal 2mm w palcach tak latwo i miekko jak to, co dali, sie nie wygina.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.