piotralski Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Płakać nie mam zamiaru, będzie półka na baterię i pod spód regulator, maksymalnie do przodu, a jak nie wystarczy ołów, ale w granicy rozsądku... przed wręgą. Producent jakoś dziwnie postawił na kołpak 42-43mm. Gdyby zrobił po Bożemu na 40... może wszystko by się pięknie wyważyło i nie trzeba by było kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Moze ma jakis tajny setup co pasuje? Mozna zapytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 nie dawałbym półki pod pakiet, niepotrzebnie ograniczy możliwość włożenia większego pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 nie dawałbym półki pod pakiet, niepotrzebnie ograniczy możliwość włożenia większego pakietu Jak będzie źle to się ja wyrżnie Na półkę jestem zdecydowany tym bardziej, ponieważ znalazłem stary dobry CC Phoenix 80A, jest o 10mm niższy niż Ice Lite 75A którego pokazywałem wcześniej. Czekam na napęd... PS Nie wiem czy nie wywalę tej wręgi która jest wklejona, dość głęboko i nie wkleję nowej troszkę płycej. W sytuacji z niedoważeniem na twarz, każdy milimetr napędu do przodu przekłada się na mniej ołowiu do prawidłowego wyważenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 A z innej beczki, nie da się u producenta zamówić lżejszych stateczników? Wiem że to nie jest tanie ale szkoda pchać tyle ołowiu w model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Wysokość tak, o ile jest ciężka? Kierunku nie mam zamiaru piłować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Rafał pewnie jakby dało radę zrobić lżejsze to by je zrobił 150g Pb to ja wsadziłem przy pakiecie 4S 3000mAh a przy Piotrka 2200, to tego Pb może wyjść czasami więcej. Co ciekawe, ta cegła nawet dość poprawnie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Wojtku na pewno może to zrobić. W modelach F3J statecznik o rozpiętości 690mm i cięciwie na środku 120mm wazy 30 gram. Tutaj pomijając bagnety mamy 73 gramy. Zrobić go na 50 gram to powinna być pestka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Rafał pewnie jakby dało radę zrobić lżejsze to by je zrobił Gdyby umiał, to zrobił by lżejsze stateczniki, bagnet i szczególnie kadłub Ale jest jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jurku i to jest to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Macie rację! I dla tego trzeba sobie radzić praktycznie a nie wymyślać co by było gdyby Będzie latał, i to najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Niby tak, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Wiem, Jurku, wiem. Na palenie w kominku jeszcze nie czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Paweł abyś się zdziwił. Ten model przy takim nurkowaniu jak napisałeś wyjdzie bez szwanku. Co najwyżej to może mu odfrunąć kabinka i naklejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 tak tez myślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Szkoda, że tylko pod kątem wytrzymałościowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Czy jestem z niego zadowolony? Szału nie ma ale nie jest aż tak tragicznie aby go sprzedać, choć od tego typu modeli wymaga się zdecydowanie więcej. Pomijając efekty estetyczne, to głównym jego problemem jest waga. 500g mniej i jest cud-miód-wazelina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 z laminatowymi motoszybowcami mam mało doswiadczeń -poza metrowym bezogonowcem i jakimś maleństwem nie latałem laminatami. modelami art hobby latałem sporo -latają ładnie -jednak mają swoje ograniczenia -skrzydła w pętlach potrafia się złamać. I wcale nie trzeba nurkować 100 czy tym bardzijej 400m i nagle wyrwać... ze 2 x lądowałem bez "fornirowych" skrzydeł... dobrze , że było gdzie szpadel pożyczyć żeby odkopac silnik czy inne szczątki... gdybym miał wybierać -wolałbym laminat -jednak coś w tej magi laminatu jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 No jest banalny sposób na drastyczne zmniejszenie wagi balastu Przecież Wojtek ma ustawiony SC na bardzo asekuracyjne 75mm. Ustaw cos koło 90mm i bedzie lekko i szybko. No. Jął sie boisz to ustaw 85. Ja bym ustawił sobie na 95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Myślę, że można było troszkę delikatniej przyciąć kadłub (zostawić go więcej), wtedy zapewne problemu by nie było, albo byłby minimalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi