Apathor Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam, Z przykroscia musze oglosic, ze w miniony czwartek, 22.01.2015 dokonanio wlamania do mojego mieszkania w Myslowicach i skradziono praktycznie caly sprzet modelarski. Skradzione modele to: Szybowiec Discus2 Laminatowa polmakieta, rozpietosc skrzydel 4m. malowanie szwajcarskie, numery boczne HB-3022 P-47D Thunderbolt Polmakieta firmy Hangar9, rozpietosc skrzydel 2,07 m. Samolot byl wyposazony w benzynowy silnik SAITO FG-57 bokser oraz cyfrowe serwa Futaba. Aparatura nadawcza FUTABA T14-SG Modele sa unikalne wiec raczej pojda na czesci, ale moze ktos sie na nie natknie. Bylbym wdzieczny za informacje. Pozostale skradzione rzeczy moge zapewne odkupic w ramach ubezpieczenia ale w modelach byly lata pracy i treningow... zal.pl. Pozdrawiam, Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Adam,aż mnie zatkało i nie bardzo wiem co napisać.. Deklaruje iż będę zwracał uwagę na forach,portalach aukcyjnych na Twoje modele. Liczę że Cię to nie zdołowało i zobaczymy się w tym roku na piknikach . Trzymaj się ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jestem w ciężkim szoku !!!Niesamowita strata. Samolot dopracowany w każdym calu.Nie tuzinkowa maszyna .Oby się odnalazła ...Jak robiłem kalendarz nie wyobrażałem sobie aby zabrakło THUNDER_a.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Szukaj raczej w bliskim otocznieu bo nie wyglada mi to na przypakowy włam Ktoś wiedział po co idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dosyć nietypowy łup dla złodzieja ... też uważam, że ktoś wiedział po co idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Albo zlecenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 złodziej też człowiek i czyta forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 łączymy się w bólu. Zgłaszałeś na Policje? Może wpadnie kiedyś przypadkiem i odzyskasz modele. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Taa Wierzysz w policję bo ja nie Oni tylko potrafią prawka zabierać 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Wszelkie zgłaszanie na policję zgłaszającemu później odbije się czkawką. Wszystko po to aby zgłaszający na drugi raz 10 razy się zastanowił czy aby na pewno chce iść z tym na policję i zawracać im gitarę... Ja zgłosiłem we wrześniu znęcanie się nad psem. Po 3 miesiącach zostałem posadzony z oskarżonym przy jednym stoliku i musieliśmy złożyć ponownie zeznania. 2 tygodnie temu dostałem list z prokuratury, że sprawę umorzono bo nie ma świadków aby potwierdzić moje zarzuty. Dzisiaj zaś dostałem list z KPP aby wstawić się jako świadek 10tego lutego... Już mam tego serdecznie dość. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 "Ja zgłosiłem we wrześniu znęcanie się nad psem." Oby inni zaczęli tak robić bo osobiście jestem przewrażliwiony na tym punkcie (ogólnie traktowanie zwierząt przez psycholi). Bez policji jednak się w przypadku kolegi nie obejdzie bo ominie go ubezpieczenie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Współczuję strat. Szkoda, że i wsród modelarzy są człekokształtni (bo nie ludzie), którzy pokuszą się na "trefne" części... P.S. Uważajcie wszyscy co opowiadacie na forum i portalach społecznosciowych. Zawsze lepiej mniej niż za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Przykra sprawa,widziałem ten model na pikniku w Raciborzu,będziemy też mieć na uwadze różne ogłoszenia na allegro i innych aukcjach.jakiś monitoring na okolicznych budynkach lub sklepach?popytać za tzw ,,winko,, okolicznych cwaniaczków,rozpuścić plotke o nagrodzie wśród nich.spróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Taa Wierzysz w policję bo ja nie Oni tylko potrafią prawka zabierać 38 lat i takie bajki opowiadasz. Masz racje nie zgłaszaj a potem płacz ze ukradli i nikt nie znalazł i nie oddał. Złodzieje na to licżą że nie zgłosisz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba123 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Mmm... jak mi na Mikołaja trzy lata temu ukradli samochód pan policjant na pytanie o szanse na jego odzyskanie tylko parsknął i zacytował z Tolkiena 'there is always hope'.. opłacane tyle lat AC w końcu się zwróciło;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Hmm... Ja mam dość dobre doświadczenia z policją, ale trzeba dobrze trafić. Wszędzie pracują różni ludzie. A wracając do tematu. Tydzień temu Mysłowice a 03.12. Kraków http://pfmrc.eu/index.php?/topic/50202-uwaga-na-kradzione-rzeczy-okradziono-pracowni%C4%99-modelarsk%C4%85/ Przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 szukajmy chyba na portalach zagranicznych teraz, za miesiąc, kilka miesięcy, aż znajdziemy a wielu kolegów to zrobi może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Należy mieć nadzieję. Tutaj się udało: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=125060 Sprzęt charakterystyczny, prędzej czy później wypłynie. Pytanie tylko gdzie. Jak masz numery seryjne to opublikuj. Będzie łatwiej śledzić i uniknąć nieporozumień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jeśli miałbym obstawiać kierunek, to Bałkany. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Szkoda modele naprawde piękne ale ja również będę się rozglądał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi