cebulator Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 No miejsce słabe do oblotu. Odkąd otwarli tą drogę i nie jest płatna to już ruch większy. Pomijam już to co jest za tymi trawiastymi błoniami bo mógł by pójść lincz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Trzeba mieć jaja albo nie mieć mózgu, żeby lądować komuś niemal na dachu samochodu... A co jest za błoniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 No, no lądowanie na wąskiej drodze modelem to tak trochę jak jechać rowerem w szynie tramwajowej - to nie jest łatwe ale prawie się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ważne że surowica oblatana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 No gratulacje, cieszę się ,że chłopakom podoba sie model, komentaż gdzieś podrodze że to fajnie lata - bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Koledzy jakiei użyliscie pochwy i jakiego bagnetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 yyy...jeśli dobrze zrozumiałem chodzi o rurkę w skrzydłach to mamy 10mm węgiel a między żebrami w skrzydle jest rurka zwinięta z papieru zalana cyjanem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 a jednak tak jak myślałem Doszedłem do wniosku ze tak wŁaśnie rrobie ale na wszeki zapytam na forum czego inni użyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 w którym miejscu może znajdować się regulator? od razu dodam, że w gondoli silnikowej w żaden sposób mi się nie mieści niestety.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 a w osłonach wytłoczkach silnika próbowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 a w osłonach wytłoczkach silnika próbowałeś no właśnie o to chodzi, że w żaden sposób tam mi się nie mieści w tych wytłoczkach silnika (ja to nazwałem gondole silnikowe). Mam ten regulator https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=32475 - jest dosyć spory... Size: 70 x 32 x 17mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 no właśnie o to chodzi, że w żaden sposób tam mi się nie mieści Mam ten regulator https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=32475 - jest dosyć spory... Size: 70 x 32 x 17mm Kup mniejsze regulatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 40A w zupełności wystarczały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Kup mniejsze regulatory. 40A w zupełności wystarczały. Kupno nowych regulatorów nie wchodzi w grę... brak funduszy operacyjnych 40 A raczej nie wystarczy bo silnik który mam - Max current: 46A Myślałem żeby umieścić w skrzydle między kadłubem a silnikiem - zaznaczone miejsca na zdjęciu poniżej: Tylko, że żadnej wentylacji by tam nie było i żadnego dostępu do regulatorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Stanowczo przewymiarowałeś i silniki i regle. Regle 60 nie muszą mieć chłodzenia , dadzą radę w skrzydłach. Ale na Twoim miejscu pokombinował bym ich wsadzenie w gondole silników lub w gondolach podwozia, pod spodem ,np wzdłuż kół jeśli się zmieści. Ja na swoich mniejszych silnikach i tak latałem na pół gazu ,czasami dla zabawy dając pełny ciąg , ale wtedy latał jak rasowy myśliwiec. U Ciebie z takim ciągiem będziesz robił zawisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 silniki tak każdy po 1,2-1,5kg ciągu, ja wiem tyle nie potrzeba ,ale ja zawsze lubię mieć zapas mocy , można wyjść z opresji piką w góre i mieć wszystko w nosie , a do powolnego latania mamy drążek gazu. Śmigła 3 łopatowe lewe i prawe , śmigła 9x 7 chyba , w każdym razem 9x i ile tam jest . Silniki 1200-1400kv. moje silniki: https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=36419 Spec. Battery: 2~4 Cell /7.4~14.8V RPM: 1250kv Max current: 46A No load current: 3A Max power: 665W Internal resistance: 0.021 ohm Weight: 130g (including connectors) Diameter of shaft: 5mm Dimensions: 35x42m Prop size: 7.4V/11x7 14.8V/9x6 Max thrust: 1350g Parametry mieszczą się jak najbardziej w przedziale przez Ciebie podanym jako dobry! także myślę, że regulator 60A nie jest przesadzony do tego silnika. Silnik rozmiarowo idealnie mieści w środku gondoli silnikowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie sądzę żebyś na śmigłach które mieszczą się w obrysie skrzydła i kadłuba uzyskał maksymalną moc. Zmierz prąd na maksymalnych obrotach . Ciągiem też bym się nie martwił, waga Łosia to ok 2200g a i tak takimi modelami lata się na skrzydłach a nie na silnikach, wisieć przecież nie będziesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 mi się udało powisieć na tym http://www.nastik.pl/dualsky-xm3548ea5-p-3732.html a i tak mógłbym wykrzesać z łosia więcej gdyby nie to że zamówiłem złe regulatory i moge maksymalnie dać do nich 3 cele ale to wystarcza na spokojne latanie jak na razie przy śmigle 11x7 trójłopatowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 koledzy jaka wam wyszła waga pustego modelu i w jakiej technice wykonany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 koledzy jaka wam wyszła waga pustego modelu i w jakiej technice wykonany u mnie budowa trochę utknęła w miejscu... więc wagi pustego modelu nie jestem w stanie Ci podać. A jak Panowie u Was postępy? jakieś może nowe fotki z budowy modelu? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi