robertus Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Panowie, nie ma co kombinować 38 a 43 to żadna różnica przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Wyliczyłem środek cięzkosci Wypada tak z cm za dźwigarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Trochę popsikałem farbą. Nie będzie to jakieś konkretne malowanie, raczej inspirowane tym co widziałem w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 malowanie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 No to czekamy na oblot poremontowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Wyszedł pięknie:) bardzo ładnie się prezentuje. Noooo i teraz możesz się śmiało łapać za dużego portera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 ale ten kolpak to nie pasuje, te kolory to takies szwajcarskie... moze dorob znaki bedzie troche waloryzowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Kołpak taki miałem. Powinien być spiczasty byłby ładniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Modelik fajny Mam pytanie o skyloft - czy mokry kładziesz na element i malujesz nitrocellonem, i czy to zdaje egzamin? Jakoś woda z nitro słabo mi pasuje. Kryłem modele koverallem, ale ostatnio w PL jest niedostępny więc myślę o zamienniku, wczoraj testowałem taśmę do g-k (fizelina ale to chyba jednak szkło bo gryzie jak się ręką przeciągnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Coś tu mają http://www.marvio-rc.pl/tkanina-koverall,3,76,1001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Robiłem jak w przepisie. Moczyłem w dużej ilości wody, wykręciłem i kleiłem taki wilgotny na nitrocellon. Czasem popsikałem też wodą z atomizera, bo szybko wysycha. Pracuje się dobrze, ale teraz bym zaeksperymetował z jakimś lakierem wodorozcieńczalnym do parkietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Strukture ktora pokazales z materialu skyloft to jak mata szklana, mi zostaly rolki flizeliny przeprowadzilem proby i wychodzi calkiem ok, a jak to mowiac CCC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Skyloft po namoknięciu nieco się rozciąga i jak go takiego nakleisz na skrzydło to po wyschnięciu się napręża jak na bębenku.Na płycie balsowej trochę to gorzej wygląda albo to moja niewprawność w kładzeniu. Strukturowo flizelina wygląda podobnie. Jeszce fotka z pleneru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dzisiaj pogoda dopisała, zero wiatru, ciepło, słonecznie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Całkiem żwawy na tym setupie , cieszę się że model "żyje" nadal i gratuluje udanego remontu i oblotu . Jak większość -czekam na zmianę kołpaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Z tym kołpakiem to nie taka prosta sprawa. Potrzebuję kołpaka dla śmigła 3-łopatowego o średnicy mniejszej niż 45mm, ten teraz taki jest. Taki 42-40mm byłby chyba lepszy. Dodatkowo najlepiej aby montować na śmigło, ale aby kołnierz zachodził pod, tak jak teraz, nie wiem czy jasno to opisałem. Aby szpara między silnikiem a kołpakiem nie była duża. No i oczywiście spiczasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tak -Pilatus turbo miał szparę i myślę że kołpak za mały jest tu lepszy jak za duży- najwyżej zyskasz lepsze chłodzenie silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jest tak niewyobrażalnie brzydki, że .....aż mi się zaczyna podobać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 bardzo fajnie wyszło, nawet dźwięk ma taki turbo w odpowiedniej skali. Znakomicie się prezentuje i tak samo lata, co widać. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dzisiaj trochę trimingu, a potem testy pętli i beczki. Wprawne oko zauważy brak luku bombowego , ale o tym w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi