robertus Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Opublikowano 21 Listopada 2015 Panowie, nie ma co kombinować 38 a 43 to żadna różnica przecież.
robertus Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 Wyliczyłem środek cięzkosci Wypada tak z cm za dźwigarem
robertus Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2015 Trochę popsikałem farbą. Nie będzie to jakieś konkretne malowanie, raczej inspirowane tym co widziałem w sieci.
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2016 No to czekamy na oblot poremontowy 1
magilla Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Wyszedł pięknie:) bardzo ładnie się prezentuje. Noooo i teraz możesz się śmiało łapać za dużego portera
dukeroger Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 ale ten kolpak to nie pasuje, te kolory to takies szwajcarskie... moze dorob znaki bedzie troche waloryzowany
robertus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2016 Kołpak taki miałem. Powinien być spiczasty byłby ładniejszy.
majula7 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Modelik fajny Mam pytanie o skyloft - czy mokry kładziesz na element i malujesz nitrocellonem, i czy to zdaje egzamin? Jakoś woda z nitro słabo mi pasuje. Kryłem modele koverallem, ale ostatnio w PL jest niedostępny więc myślę o zamienniku, wczoraj testowałem taśmę do g-k (fizelina ale to chyba jednak szkło bo gryzie jak się ręką przeciągnie)
Francka Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Coś tu mają http://www.marvio-rc.pl/tkanina-koverall,3,76,1001
robertus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2016 Robiłem jak w przepisie. Moczyłem w dużej ilości wody, wykręciłem i kleiłem taki wilgotny na nitrocellon. Czasem popsikałem też wodą z atomizera, bo szybko wysycha. Pracuje się dobrze, ale teraz bym zaeksperymetował z jakimś lakierem wodorozcieńczalnym do parkietów.
majula7 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Strukture ktora pokazales z materialu skyloft to jak mata szklana, mi zostaly rolki flizeliny przeprowadzilem proby i wychodzi calkiem ok, a jak to mowiac CCC
robertus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 Skyloft po namoknięciu nieco się rozciąga i jak go takiego nakleisz na skrzydło to po wyschnięciu się napręża jak na bębenku.Na płycie balsowej trochę to gorzej wygląda albo to moja niewprawność w kładzeniu. Strukturowo flizelina wygląda podobnie. Jeszce fotka z pleneru
robertus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dzisiaj pogoda dopisała, zero wiatru, ciepło, słonecznie. 2
sławek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Całkiem żwawy na tym setupie , cieszę się że model "żyje" nadal i gratuluje udanego remontu i oblotu . Jak większość -czekam na zmianę kołpaka
robertus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 Z tym kołpakiem to nie taka prosta sprawa. Potrzebuję kołpaka dla śmigła 3-łopatowego o średnicy mniejszej niż 45mm, ten teraz taki jest. Taki 42-40mm byłby chyba lepszy. Dodatkowo najlepiej aby montować na śmigło, ale aby kołnierz zachodził pod, tak jak teraz, nie wiem czy jasno to opisałem. Aby szpara między silnikiem a kołpakiem nie była duża. No i oczywiście spiczasty.
sławek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tak -Pilatus turbo miał szparę i myślę że kołpak za mały jest tu lepszy jak za duży- najwyżej zyskasz lepsze chłodzenie silnika
wacek.matuszak Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jest tak niewyobrażalnie brzydki, że .....aż mi się zaczyna podobać.
zbjanik Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 bardzo fajnie wyszło, nawet dźwięk ma taki turbo w odpowiedniej skali. Znakomicie się prezentuje i tak samo lata, co widać. Gratulacje!
robertus Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dzisiaj trochę trimingu, a potem testy pętli i beczki. Wprawne oko zauważy brak luku bombowego , ale o tym w przyszłości.
Rekomendowane odpowiedzi