Rometowiec007 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 No zobaczę co będzie inaczej się nie dowiem. Tak jak wcześniej pisałem, gdy będzie nie poprawnie latał to sześć śrub i wieży nie ma. Pierwsze próby będe wykonywał bez włączonego silnika z ręki. Gdy będzie wyregulowany do poprawnego lotu ślizgowego to gaz i do góry. Do oblotu nie będe nagrywał, wole pójść samemu na łąkę i spokojnie z wyczuciem go testować. To co na ostatnim zdjęciu waży około 1600g. Brakuje jedynie jednej lotki i statecznika poziomego. W planie jest napisane 1800g więc spokojnie się zmieszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Silnik cox bez regulacji gazu, rozpiętość 2m, tylko ster kierunku, aparatura kwarcowa. Model kolegi bez nazwy, nazywa go ,,skowronek". A drugi to mój ehawk 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Poleciał na tym silniku, bo wygląda ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Powoli bo powoli ale idzie. Jutro planuje skoczyć cały statecznik i pokończyć resztę pierdół jak np popychacze, snapy itp. Na koniec wyważenie i gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Pięknie wygląda, ale ta wieżyczka to i mnie się nie podoba. Mam pytanko: Jaki jest profil płata w tym modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Szczerze mówiąc to nie wiem jaki tam jest profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 A stateczniki skończone?? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Szczerze mówiąc to nie wiem jaki tam jest profil Aquila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 A stateczniki skończone?? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Paniee, ja czekam spakowany aż przestanie wiać i na loty. Wszytko dopięte na ostatni guzik. Tak jak wspominałem, najpierw będe wyrzucał go pod wiatr i regulowal go by miał prawidłowy lot ślizgowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 To zrób mu sesję zdjęciową ze wszystkich stron i z założonm SW Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 A tak po cichu się przyznaje że strugam następny projekt - SU26m. Rozpiętość 44cali - 110cm. Silnik os max 30 - 5ccm którego już mam w posiadaniu. Większość materiałów mam co zostało po Birdzie. Jedynie będzie trzeba dokupić listwy i trochę balsy na pokrycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 No to ładnie. Ja bym chciał tego ławoczkin ła7 z zakladki makiety-półmakiety . A do ehawka miało być smigło składane. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Kołpak jest już u mnie do ehakwa ale brak łopat. Przy kolejnym zamówieniu będzie trzeba kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 To dobrze bo już się martwiłem, że tak zostanie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Masz w złym miejscu dźwignie lotek. Nie powinny być na środku, tylko jak najbliżej szczeliny lotki (najprościej tłumacząc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Inni robią jeszcze śmieszniejsze napędy i też działa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Model wrzuciłem bez włączonego silnika na wysoką trawę i szybuje idealnie. Muszę jakoś połączyć dwie połówki steru wysokości bo po odpaleniu silnika połówki się rozjezdżają. Planuje zrobić łącznik z blachy duralowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Albo po prostu zrób SW złączone na stałe. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Własnie przed chwilą skleiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 No i dobrze. Najskuteczniejszy sposób. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi