JakubR Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 W planie jest silnik elektryczny z dużym akumulatorem mój spalinowy zastępuje go i tyle. Jakiego wydawnictwa masz plany? Ja kupiłem zestaw kit z dynaflite i umnie nie ma przewidzianego silnika. Na dziobie mam 32mm szerokości w środku więc żeby zmieścić silnik 35mm musiałem kombinować, do tego kupiłem sobie trochę za duży silnik więc mam dodatkowe 30g + maksymalny akumulator jaki moge zamontować to 2200 bo inne są za ciężkie i za duże, i z tego co widziałem na którymś z twoich zdjęć że w bokach kadłuba masz wycięcie pod kabinke u mnie coś takiego nie jest przewidziane. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Ja mam plany czeskiego wydania z modelmax.pl, przewidziany silnik 400W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Ok. Dzięki. A masz już drugie skrzydło?? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Robi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Zerwał folie widzę prawda to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 To co na zdjęciu to drugie ucho. Ale prawda, zerwałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ale ogromne lotki zrobiłeś Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 no no, a jak z kolorkiem? Będzie trzeba jeszcze raz zrywać? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Jak tutaj Panowie Ci doradzają zrezygnuj z silnika lub po prostu wstaw elektryka z przodu jeżeli uparłeś się na napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 no no, a jak z kolorkiem? Będzie trzeba jeszcze raz zrywać? xD Teraz kolorki się ze sobą jak najbardziej zgrywaja, więc chyba nie będzie potrzeby zrywania jeszcze raz A co do silnika to popierał bym elektryka ale zrobisz jak zechcesz Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Jak tutaj Panowie Ci doradzają zrezygnuj z silnika lub po prostu wstaw elektryka z przodu jeżeli uparłeś się na napęd.Mam takie wrażenie że gdy czegoś nie znacie i jest wam obce to to odradzacie. Zobaczymy jak będzie z lotem, planuje w kolejnym tygodniu oblot Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Mam takie wrażenie że gdy czegoś nie znacie i jest wam obce to to odradzacie. Zobaczymy jak będzie z lotem, planuje w kolejnym tygodniu oblot Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka A co gdy powiem że już się z tym spotkałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 I co, latało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Słabo było. Sztywność konstrukcji - drgania. Opory - straszne. Wygląd -10/10 Robisz piękną robotę więc rób tak dalej. NIE KOMBINUJ a wyjdzie 12/10. Dobrze przemyśl sobie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Pewnie chciałeś tym latać 3D. Każdy model ma inną konstrukcje. Mój ma wyjątkowo sztywną. Silnik odpalałem i żadnych drgań nie było. Podejmę się oblotu a jak model będzie źle latał to zawsze można jeszcze wieże odkręcić a dziury zakleić sylikonem. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Zaparty jesteś heheheh Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rometowiec007 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 3m robią swoje Gdybym na aparaturze ustawił klapolotki to dałoby to coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Wyszedł pięknie. Gratuluję udanej budowy Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Oczywiście ze by dało, na klapach przecież zwalnia, do lądowania elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Alek, zabrałem głos z oklejeniem, posłuchałeś , twój model nabrał klasy i wygląda pięknie. Mam pytanie, co masz na myśli pisząc " Mam takie wrażenie że gdy czegoś nie znacie i jest wam obce to to odradzacie " , kto Ci doradził żle, twoi doradcy czy ktoś z forum. Skoro posłuchałes dobrej rady to i może tym razem posłuchasz co Ci się radzi. Elektrymk ma to do siebie że slnik możesz włączyć i wyłączyć kiedy Ci się podoba. masz model czysty. Spaliniakiem będziesz piłował cały czas.Musisz dopilnować aby paliwo nie dostało się gdzieś pod pokrycie bo będziesz miał "pozamiatane". 3 metry rozpiętości to już kawałek modelu i zaprojektowany jako szybowiec. Wyobraż sobie ciasny skręt, lub pętlę a musisz się z tym liczyć, co się stanie!? liczysz na tę wyjątkową sztywność. Wszystko co zrobiłeś jest OK, ale taką wieżyczkę i spalinkę także szczerze odradzam. Spalinkę odłóż do innego modelu. Ciekaw jestem tych prób, powodzenia.!!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi