AndrzejC Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Dziekuje za wszystkie propozycje ale narazie bede robil modele i je sprzedawal gotowe do lotuDominik, a co do tej pory wykonałeś na zamówienie? Czy możesz pokazać swoje prace? Zareklamuj się. Może się skuszę na jakiś samolocik... A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Dominik weź zdejmij to swoje ogłoszenie w giełdzie, bo po tym co piszesz w różnych tematach to trochę sie ośmieszasz w tym momencie proponując budowę komuś modelu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ja z braku czasu kupiłbym wycięte z depronu elementy do sklejania jakiegoś lekkiego akrobata pod dwie celki ;-) Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ja rozwaliłem extre i capa razem ok 1300zł poszło i co załamałem się? I chwała Ci, Andrzej. Zwłaszcza, jeśli te pieniądze zarabiasz, a nie dostajesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ja z braku czasu kupiłbym wycięte z depronu elementy do sklejania jakiegoś lekkiego akrobata pod dwie celki ;-) W sumie ja też, pod 2s 1000mAh (bo takie akurat mam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Dominik, jak zarobić to Ci nie powiem, ale tez nie będę się nabijał z Twojego pytania. W każdym razie gdybyś chciał zrobić pierwszy (bo zakładam, że to będzie Twój pierwszy model?) tanim kosztem, to mogę coś tam doradzić. Nie wiem jaki i czy jakikolwiek budżet posiadasz, ale jeśli dysponujesz choć niewielką gotówką to pierwszy prosty, ale sensownie latający model można sklecić minimalnymi nakładami. Nie będzie to może full wypas, ale jestem przekonany, że da Ci sporo frajdy. Rzucam luźno, że mając czas, chęci i wsparcie kogoś doświadczonego można bez problemu machnąć pierwszy prosty samolot gotowy do lotu gdzies w okolicach 150-200pln. KIT - do zrobienia za darmoche, ewentualnie koszt kleju Silniczek+regiel - używka do znalezienia (może nie tak od ręki) za jakieś 40zł 3 serwa - od 35zł za komplet - używane/wyjęte z modelu taniej Używany nadajnik 4ch z odbiornikiem - do znalezienia za 50 (sam taki znalazłem jakiś czas temu dla młodego kolegi) Prosta ładowarka/balanser - używane z 30 zeta Pakiety - mam jakieś małe nowe pakiety 2S i 3S obecnie wystawione na giełdzie - gdybyś się zdecydowal na zrobienie modelu póki nie sprzedam, to masz w prezencie sztukę na początek. Koszt, który podałem na pewno dałoby sie jeszcze ograniczyć. Jestem przekonany, że jakbyś wrzucił relację z budowy KITa fajną, to w międzyczasie znalazłby się ktoś, kto być może za darmoche dorzuciłby jakiś "szrot". Wszystko w Twoich (i nie koniecznie zapracowanych) rękach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 I chwała Ci, Andrzej. Zwłaszcza, jeśli te pieniądze zarabiasz, a nie dostajesz. Można powiedzieć że ciężko pracuję, zarabiam można już powiedzieć na siebie nie mam dzieci,kobity więc kasa idzie na moje najwspanialsza pasje jaką jest modelarstwo. Ja bez latania jestem nikim, hehe tak to już jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Młody jesteś, ale takie dziś czasy nastały, że na emeryturę trzeba zbierać a nie zabawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Ze wzruszeniem czytam ten temat-wracają wspomnienia. Połowę pieniędzy na pierwszy modelarski silnik zarobiłem u gospodarza ładując piasek i żużel łopatą na wóz koński. Wozy były dwa na zmianę . Drugą część dołożyli rodzice a było to w sumie 105 prawdziwych enerdowskich marek za silnik Moskito z vergaserem RC. A dla ciebie mam propozycje. Nie wiem jakie masz warunki lokalowe ale może po uzgodnieniu z rodzicami będziesz się opiekował za opłatą domowymi zwierzakami ludzi,którzy nie mogą zabrać psa,kota, chomika, świnki, świni, węża boa itp na wakacje, podróż ,święta itp. Jest bardzo wiele takich osób i to nie jest zła robota.Opłata za dobę + dostarczają klienci żywność lub wskazują jaką kupić i dają kasę na to. Jak będziesz dobrze opiekował się ich pupilami to bądź pewny, że nie braknie ci klientów. Tyle, że musisz być bardzo rzetelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Jakby ci zależało to juz byś miał model, Wysłane z mojego MS4501 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi