Konrad_P Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 To jest miejscowość w 100% turystyczna. Noclegów na kwaterach prywatnych (agro turystyka) oraz w okolicznych ośrodkach jest sporo. Oczywiście wymagana jest rezerwacja z wyprzedzeniem ponieważ ludzie tam spędzają swoje urlopy i tuż przed samą imprezą może być ciężko z noclegami. Rezerwacja noclegów to już każdy na własną rękę. Można zarezerwować sobie nocleg w Górskiej Szkole Szybowcowej. To jest Hotel klasy turystycznej, jedni narzekają inni sobie chwalą, wszystko zależy od tego kto czego oczekuje i wymaga od noclegu. Jak wpiszecie w googla Międzybrodzie i noclegi to znajdziecie tego pełno w zależności od tego ile chcecie wydać. Część osób nocuje pod namiotami na łączce przy samym lotnisku, ale z tym wiąże się problem ponieważ sanitariaty są dopiero na górze w hotelu. Międzybrodzie można przejść pieszo w około 45 min, więc wszędzie jest blisko a samochodem to i za Międzybrodziem można szukać tanich noclegów. Co do okolicy to nic dodać nic ująć jest pięknie. Można popływać, można wyjechać kolejką tak jak na Gubałówkę no i oczywiście mile spędzić czas na samym pikniku. Jak nie byliście jeszcze w tych okolicach to zachęcam bo naprawdę jest fajnie a jak już pisałem góra jest magiczna i kultowa dla Polskiego Szybownictwa, więc choćby z tego powodu warto.
adamus Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam,dodam ze to jedno z ładniejszych miejsc w kraju.Mozna tez zatrzymać się w Międzybrodziu Bialskim,fajny basen a pływając w nim mozna podziwiac latające szybowce:)Także elektrownia szczytowo-pompowa jest do zwiedzenia od środka.Polecam na wypad rodzinny>Pozdrawiam
sebka34 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Szkoda ze taka organizacja Każdy we własnym zakresie. dotychczas jak uczestniczyłem na takich zlotach /piknikach to rezerwowaliśmy jedno lokum np. hotel masowo taniej a i uczestnicy byli blisko siebie celem spotkań wymiany doświadczeń i rożmów przy p.....ie do białego rana
Konrad_P Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Cóż widać Twoje niedoświadczenie jeśli chodzi o Piknik Żarski. (bez obrazy) Powiedz mi gdzie Ty chłopie znajdziesz jakichś hotel na 1000 osób w tak małej miejscowości. W latach 2010-2012 bywało jeszcze więcej ludzi. Przyjedź to zobaczysz, że zakwaterowanie w różnych miejscach nie ma wpływu na jakość imprezy. Jest miejsce gdzie można do białego rana jeśli ktoś chce spędzić czas na lataniu i gadaniu i piciu i rzyganiu.
PilotM Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2016 To konkretnie dla ilu osób ma załatwić Sebastian nocleg w Hotelu na Górze Żar napisz nie ma sprawy ja załatwię nawet specjalną cenę tylko jak tak piszesz to myślę że 50 osób to zabierasz. Dawaj konkret i działamy. Dla wszystkich uczestników Pikniku hotel Szkoły Szybowcowej jest dostępny jeżeli zadeklarujesz wcześniej liczbę uczestników i wpłacisz zaliczkę bo co z Tymi miejscami co ja zarezerwuje a ktoś nie przyjedzie to kto płaci, to normalne zasady w hotelarstwie.Jak teraz zarezerwuję to masz miejsce gwarantowane. Więc czekam na konkretne zamówienie noclegów i przekieruję do Hotelu do osoby która wszystko poprowadzi Klient Nasz Pan. Pozdrawiam Marek
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Urlop na dodatkowe kilka dni mam załatwiony, nocleg jest u rodziny partnerki tak ze tylko prosić niebiosa by było za co i z czym przyjechać A to będzie mój pierwszy raz i już się nie mogę doczekać!
Shock Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 tylko prosić niebiosa by było za co i z czym przyjechać To dorzuć jeszcze prośbę o dobrą pogodę .
zbipok Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Z przyjemnością przyjadę i sfilmuję z góry . Termin już sobie zarezerwowałem.
wojcio69 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Termin znam: 9 - 10 lipca 2016r. Miejsce znam: góra szybowcowa Żar w Międzybrodziu Żywieckim A lista zapisów gdzie?
PilotM Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 Program do zapisów na Piknik Modelarski Żar 2016 będzie uruchomiony z dniem 15 kwietnia. To super że jest tylu chętnych.
Marcin K. Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Jak z ubezpieczeniem oc? Moje zabawki są do 5kg
Shock Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Każdy, z każdą zabawką niezależną od wagi chcący brać udział w pikniku musi mieć OC .
endriuRC Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Rafał i przez ciebie moja tajemnica została rozwiana ;( A tak na serio to: ja kumpel ( od zółtego pipera co był kiedyś ze mną u nas na lotnisku i kobita, spodobało się jej więc postanowiła pojechać na piknik
Elkojote Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 A gdzie te ubezpieczenia można kupić ?
Rekomendowane odpowiedzi