Skocz do zawartości

Ach ten gang gwiazdy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja dołożę to:

filmy stare znane ale chyba warto posłuchać. :D

Opublikowano

Gwiazda jak gwiazda fajny i przyjemny gulgot ale jak słuchać to tylko rzędówki. :)

ciekawostka (wraz z technologią wykonania) + dźwięk..

i rotacyjny

widać z jakim momentem żyroskopowym musieli walczyć w czasie wykonywania manewrów piloci maszyn z takimi silnikami..

Opublikowano

Troszkę odbiegnę ;) dwie znane gwiazdy jak by komu było mało mocy :D

Opublikowano

Z całym szacunkiem :D  ale na hamowni to moim zdaniem nie ten efekt zarówno gwiazdy czy rzędówki.

Muzyka dla duszy modelarza to jak te piękne cuda latają w powietrzu. :)

Ten P-51 z mojego linku to kwintesencja prawie wszystkiego począwszy od budowy modelu poprzez budowę silnika po efekt końcowy.

Miło się ogląda takie modele.

Opublikowano

Tak nowe technologie, ekologiczne, z głośnikami na pokładzie nie zastąpią pewnych aspektów prawdziwego silnika spalinowego :D

• Lubię to 1
Opublikowano

No cóż, niejeden mógłby pewnie napisać, że Moki lubi w locie zgasnąć... ;)

A tam,a elektryk to nie nawala ? wystarczy dymek z regulatora ;)

Piękne te dźwięki z tych silników gwiazdowych/rzędowych,szkoda tylko że ich koszt bardzo zawęża nabywców.

Jedynym Moki jaki mam czasem okazję zobaczyć i usłyszeć w realu, to słynna makieta Kruka z Łodzi gdzie właściciel bywa na Żarze i innych piknikach.W zeszłym sezonie jeszcze można było zobaczyć na pikniku w Nowym Targu makietę niemieckiego modelarza ,bodaj P-47 z gwiazdowym Moki.

Generalnie na żywo dżwięk robi wrażenie ,aż ciary przechodzą ,filmiki oddają to tak przez pół...

• Lubię to 1
Opublikowano

Tak nowe technologie, ekologiczne, z głośnikami na pokładzie nie zastąpią pewnych aspektów prawdziwego silnika spalinowego :D

Dlatego poza motoszybowcem nie mam żadnego elektryka,Wyzbyłem się wszystkich.

A tam,a elektryk to nie nawala ? wystarczy dymek z regulatora ;)

Piękne te dźwięki z tych silników gwiazdowych/rzędowych,szkoda tylko że ich koszt bardzo zawęża nabywców.

Jedynym Moki jaki mam czasem okazję zobaczyć i usłyszeć w realu, to słynna makieta Kruka z Łodzi gdzie właściciel bywa na Żarze i innych piknikach.W zeszłym sezonie jeszcze można było zobaczyć na pikniku w Nowym Targu makietę niemieckiego modelarza ,bodaj P-47 z gwiazdowym Moki.

Generalnie na żywo dżwięk robi wrażenie ,aż ciary przechodzą ,filmiki oddają to tak przez pół...

Z tego co jest mi wiadomo powstaje Mustang z rzędowym Kolm'em

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.