RomanJ4 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Dźwięk dźwiękiem, ale kapitalne ma obciążenie powierzchni. Lata bardzo realistycznie. Piękne lądowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 To ja dołożę to: filmy stare znane ale chyba warto posłuchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Gwiazda jak gwiazda fajny i przyjemny gulgot ale jak słuchać to tylko rzędówki. Edit Szukałem i w końcu znalazłem. Swego czasu miałem taki dzwonek w telefonie. https://youtu.be/5PnJkBl0Ql8 https://www.youtube.com/watch?v=5PnJkBl0Ql8#t=36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Gwiazda jak gwiazda fajny i przyjemny gulgot ale jak słuchać to tylko rzędówki. ciekawostka (wraz z technologią wykonania) + dźwięk.. i rotacyjny widać z jakim momentem żyroskopowym musieli walczyć w czasie wykonywania manewrów piloci maszyn z takimi silnikami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Troszkę odbiegnę dwie znane gwiazdy jak by komu było mało mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Z całym szacunkiem ale na hamowni to moim zdaniem nie ten efekt zarówno gwiazdy czy rzędówki. Muzyka dla duszy modelarza to jak te piękne cuda latają w powietrzu. Ten P-51 z mojego linku to kwintesencja prawie wszystkiego począwszy od budowy modelu poprzez budowę silnika po efekt końcowy. Miło się ogląda takie modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Polecam jeszcze ten filmik : Koniecznie z dobrym głośnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
* Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Fatalny koniec, szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Szkoda. Zauważyliście, że nie chciał odpalić? Tak jakby nie chciał lecieć. :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 I tam przesądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Nowy filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A co na to zwolennicy elektryków? Dźwięk silników Moki ( szczególnie tych gwiazdowych) -to prawdziwa symfonia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Mogą np.coś takiego http://hobbyking.com/hobbyking/store/__37318__HobbyKing_plug_play_Aircraft_Engine_Sound_Module_System.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Tak nowe technologie, ekologiczne, z głośnikami na pokładzie nie zastąpią pewnych aspektów prawdziwego silnika spalinowego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A co na to zwolennicy elektryków? No cóż, niejeden mógłby pewnie napisać, że Moki lubi w locie zgasnąć... Ale dopóki nie zgaśnie - faktycznie brzmi pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 No cóż, niejeden mógłby pewnie napisać, że Moki lubi w locie zgasnąć... A tam,a elektryk to nie nawala ? wystarczy dymek z regulatora Piękne te dźwięki z tych silników gwiazdowych/rzędowych,szkoda tylko że ich koszt bardzo zawęża nabywców. Jedynym Moki jaki mam czasem okazję zobaczyć i usłyszeć w realu, to słynna makieta Kruka z Łodzi gdzie właściciel bywa na Żarze i innych piknikach.W zeszłym sezonie jeszcze można było zobaczyć na pikniku w Nowym Targu makietę niemieckiego modelarza ,bodaj P-47 z gwiazdowym Moki. Generalnie na żywo dżwięk robi wrażenie ,aż ciary przechodzą ,filmiki oddają to tak przez pół... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Tak nowe technologie, ekologiczne, z głośnikami na pokładzie nie zastąpią pewnych aspektów prawdziwego silnika spalinowego Dlatego poza motoszybowcem nie mam żadnego elektryka,Wyzbyłem się wszystkich. A tam,a elektryk to nie nawala ? wystarczy dymek z regulatora Piękne te dźwięki z tych silników gwiazdowych/rzędowych,szkoda tylko że ich koszt bardzo zawęża nabywców. Jedynym Moki jaki mam czasem okazję zobaczyć i usłyszeć w realu, to słynna makieta Kruka z Łodzi gdzie właściciel bywa na Żarze i innych piknikach.W zeszłym sezonie jeszcze można było zobaczyć na pikniku w Nowym Targu makietę niemieckiego modelarza ,bodaj P-47 z gwiazdowym Moki. Generalnie na żywo dżwięk robi wrażenie ,aż ciary przechodzą ,filmiki oddają to tak przez pół... Z tego co jest mi wiadomo powstaje Mustang z rzędowym Kolm'em 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 http://www.artus-motor.com/en/ (http://modelenginenews.org/links.html) a do Spitfire'a czy P-51 bardziej by ten Merlin pasował.. http://www.quarterscalemerlin.com/ i dźwięk trochę z innej beczki (polonica ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Wiem, że to nie to samo, ale też miło posłuchać Chwilami niczym orkiestra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi