poharatek Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nie wiem, jak u Ciebie z "plotowaniem ręcznym", ale do tego modelu znacznie bardziej pasuje inny krój czcionki, coś bardziej eleganckiego niż arial. Poniżej masz parę przykładowych napisów, wrzucam je też jako pdf - może Ci się przydadzą. (Mnie najbardziej widziałaby się ta "pisanka", przedostatnia od dołu, ale to tak jak już pisałem, nie wiem, na ile sprawny jesteś w wycinaniu folii). Jeszcze kwestia koloru; maska silnika jest na tyle ciemna, że bardziej mi by się tam widział albo napis w kontrze - czyli biały, albo ciepły żółty. cechie.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Wielkie dzięki Marcin,faktycznie masz rację o wiele lepsze. Też mi nie pasował ten napis a zwłaszcza niebieski.Czas mnie nie goni wiec mogę się bawić w wycinanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Troszku czasu minęło i przyszła pora na dokończenie skrzydeł i stateczników.Po ponad dwóch tygodniach dzisiaj zdjąłem z deski i jak dla mnie wyglądają dobrze.Japonka ładnie naprężona a i połysk lakieru niczego sobie. PS.Zacząłem męczyć napis na masce silnika,nie zbyt sprawnie mi to idzie ale coś z tym muszę zrobić bo ten niebieski jest beznadziejny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Niestety ale wycinanie liter nie bardzo ni wychodzi i dla tego zrobiłem to w troszku inny sposób.Wydaje mi się że teraz wygląda to całkiem przyzwoicie.Lepiej już nie będzie.Pozostało kilka rzeczy do podłączenia i model gotowy. PS.Marcin dziękuję za proponowaną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Lepiej niż przyzwoicie Wygląda bardzo ładnie. Natomiast przyglądam się skrzydłom i one bardzo mi się podobają takie, jakie są teraz. Rysunek żeber, japonka - robi fajną rytmiczną kompozycję (a ja takie lubię ), Może zastanów się nad tym, żeby je zostawić bez oznaczeń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 I tak jakoś powoli budowa modelu dobiegła końca. Całe wyposażenie zamontowane. Tak to wygląda od spodu po zamknięciu. I gotowy model.Zdjęcia troszku kiepskie,robione w domu pogoda byle jaka i na dodatek pada śnieg. Rozpiętość - 1370 mm. Długość - 790 mm. Waga do lotu z pakietem 3S 1800 mA 1085g. Myślę że trochu z wagi zejdę zmieniając pakiet i koła które są dość ciężkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Fajnie wyszedł, podoba mi się . Tylko to śmigło jakoś nie pasuje. Wymiana pakietu i kół chyba nie pomoże, bo masz je zamontowane przed SC, więc jeśli dasz lżejszą bateryjkę, to będziesz musiał dodać ołowiu. No chyba , że teraz SC jest za bardzo z przodu. Poza tym taka waga przy tej rozpiętości, to według mnie przyzwoity wynik i chyba nie ma co zmieniać. Powodzenia w oblocie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Dzięki za miłe słowo.Co do śmigła to na pewno zmieni kolor na czarne.Chcę zrobić kilka prób na różnych śmigłach i w tedy zdecyduję jakie pozostanie.Obecnie jest 10X6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Moje uznanie za efektowne pokrycie japonką i to bez zwichrowania. Ja się chyba nie odważę spróbować tych technik naprężania różnych pokryć. tym większe moje uznanie jak ktoś ma to opanowane. Efekt końcowy baardzo fajny i model nietuzinkowy. Oby jak najwięcej takich wynalazków na lotniskach:)! Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Japonką okleja od lat jak to mówią od przed wojny i z tym nie mam żadnych problemów.Bartek musisz spróbować to nie jest takie trudne jak się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Nie wiem czy to dobry pomysł ale postanowiłem zrobić wyłącznik pomiędzy pakietem a regulatorem.I tu mam mały problem co było by najlepszym rozwiązanie w takim połączeniu. Bardzo bym prosił o jakąś radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 co było by najlepszym rozwiązanie w takim połączeniu. Bardzo bym prosił o jakąś radę. Wymienić czerwony kabelek na nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Wymienić czerwony kabelek. Mam rozumieć że to głupi pomysł i takich rzeczy się nie stosuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Mam rozumieć że to głupi pomysł i takich rzeczy się nie stosuje. Tak. W wielu wypadkach i w miarę możliwości ogranicza się długość kabelków od pakietu do regulatora i rezygnuje ze złączek, aby obniżyć straty prądu. Ty próbowałeś iść w odwrotnym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Tak. W wielu wypadkach i w miarę możliwości ogranicza się długość kabelków od pakietu do regulatora i rezygnuje ze złączek, aby obniżyć straty prądu. Ty próbowałeś iść w odwrotnym kierunku. Bardzo dziękuje za wyjaśnienie.W końcu człowiek uczy się na błędach.Gdyby nie pomoc innych popełniał by je ciągle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Zrobiłem kilka prób siły ciągu na trzech różnych śmigłach na silniku o którym była mowa w tym temacie. W każdym przypadku pakiet Li-Pol 3s 1300. Oto wyniki. 1.Śmigło. GEMFAN 10x6 - 790g. 2.Śmigło. GWS 9X4,7 - 705g. 3.Śmigło. TOWER-PRO 10x4,7 - 835g Wyniki jakie waga zapisała w pamięci. Urządzenie testowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi