kesto Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Musiałem trochę czasu poświęcić tablicom przyrządów, bo w takim "akwarium" wszystko jest widoczne. Co prawda nie są one tak wymuskane jak wyroby co poniektórych kolegów makieciarzy , ale myślę że do takiego rekreacyjnego Tarpana wystarczą.
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Talent do robienia figurek też masz, czy to kupowane?
kesto Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Opublikowano 1 Lutego 2016 Aż takiego talentu to ja nie posiada. Te figurki, to ten sam typ, który przerobiłeś do Corsaira. Tyle tylko, że ja ich nie przerabiałem, a jedynie pomalowałem.
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 No dobra, ale to 100% gotowce, czy coś modyfikowałeś? Bardzo podoba mi się malowanie. Twoje?
kesto Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Opublikowano 1 Lutego 2016 Nic nie modyfikowałem, bo mi się nie chciało . To jest najtańsza figurka styropianowa po 5zł sztuka, tylko własnoręcznie pomalowana Humbrolami. W sumie nic specjalnego, ale wyglądają ładnie . Otake: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_176&products_id=6271
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Dobra robota. Zaskakujące jest, ile tej figurce dało umiejętne malowanie. Wyszło tak (chodzi mi o twarz), że nie wiem, po co rzeźbiłem mojego.
zbjanik Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 No właśnie , też mnie to zmartwiło: bliźniacy!
pacek Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 ale ja nie miałem nic politycznego na myśli przepraszam za OT
zbjanik Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Jaka polityka? To bardzo fachowe forum modelarskie !
kesto Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Opublikowano 3 Lutego 2016 Kabina zamknięta, teraz trzeba zrobić ramki kabiny.
kesto Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Zrobiłem szablony z kartonu i na ich podstawie powycinałem z cienkiej blaszki aluminiowej ramki kabiny. Teraz trzeba je pomalować na kolor kremowy...a nie chce mi się, bo ładnie wyglądają metalowe
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zrób przetarcia na nitach do gołej blachy. Będziesz jej trochę widział. Plus inne obicia (np.: na krawędziach).
kesto Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Opublikowano 5 Lutego 2016 Ponieważ, jak słusznie zauważył jeden z kolegów, ramki kabiny są z amelinium, to kupiłem specjalną, amelinową farbę i pomalowałem.
jethrotull Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Porównanie z oryginałem robi wrażenie, piękny model. EDIT: aczkolwiek (czepianie się) zakończenie kadłuba na górnej powierzchni statecznika poziomego jakoś inaczej wygląda chyba?
pacek Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 no fajnie ale czemu śmigło w modelu całe czarne a tak serio, to rzucam modelarstwo. Jak się napatrzę na takie dzieła, jak model powstaje praktycznie z niczego a na końcu tak wyglada, to odechciewa mi się mojej partaniny. Zawieszam dziłalność modelarską do odwołania
jethrotull Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Arek, nie załamuj się, proste i brzydkie modele są fajniejsze, bo mniej boli jak zbierasz resztki w trawie
Rekomendowane odpowiedzi