kesto Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Musiałem trochę czasu poświęcić tablicom przyrządów, bo w takim "akwarium" wszystko jest widoczne. Co prawda nie są one tak wymuskane jak wyroby co poniektórych kolegów makieciarzy , ale myślę że do takiego rekreacyjnego Tarpana wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Dają radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Piękna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Trochę "zagęściłem" kabinkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Talent do robienia figurek też masz, czy to kupowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Aż takiego talentu to ja nie posiada. Te figurki, to ten sam typ, który przerobiłeś do Corsaira. Tyle tylko, że ja ich nie przerabiałem, a jedynie pomalowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 No dobra, ale to 100% gotowce, czy coś modyfikowałeś? Bardzo podoba mi się malowanie. Twoje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nic nie modyfikowałem, bo mi się nie chciało . To jest najtańsza figurka styropianowa po 5zł sztuka, tylko własnoręcznie pomalowana Humbrolami. W sumie nic specjalnego, ale wyglądają ładnie . Otake: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_176&products_id=6271 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Dobra robota. Zaskakujące jest, ile tej figurce dało umiejętne malowanie. Wyszło tak (chodzi mi o twarz), że nie wiem, po co rzeźbiłem mojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Bliźniacy za sterami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 No właśnie , też mnie to zmartwiło: bliźniacy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 ale ja nie miałem nic politycznego na myśli przepraszam za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Jaka polityka? To bardzo fachowe forum modelarskie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Kabina zamknięta, teraz trzeba zrobić ramki kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Zrobiłem szablony z kartonu i na ich podstawie powycinałem z cienkiej blaszki aluminiowej ramki kabiny. Teraz trzeba je pomalować na kolor kremowy...a nie chce mi się, bo ładnie wyglądają metalowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Zrób przetarcia na nitach do gołej blachy. Będziesz jej trochę widział. Plus inne obicia (np.: na krawędziach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ponieważ, jak słusznie zauważył jeden z kolegów, ramki kabiny są z amelinium, to kupiłem specjalną, amelinową farbę i pomalowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Porównanie z oryginałem robi wrażenie, piękny model. EDIT: aczkolwiek (czepianie się) zakończenie kadłuba na górnej powierzchni statecznika poziomego jakoś inaczej wygląda chyba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 no fajnie ale czemu śmigło w modelu całe czarne a tak serio, to rzucam modelarstwo. Jak się napatrzę na takie dzieła, jak model powstaje praktycznie z niczego a na końcu tak wyglada, to odechciewa mi się mojej partaniny. Zawieszam dziłalność modelarską do odwołania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Arek, nie załamuj się, proste i brzydkie modele są fajniejsze, bo mniej boli jak zbierasz resztki w trawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi