cZyNo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Kup se chińskiego yepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Już kupiliśmy Yepa 150 A do akrobata i...Grzegorz zrobił nim yep do kosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Bo sie dwa kupuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 właśnie mnie też to ciekawi dlaczego tak te logi wyszły... latałem jeszcze na 14x14 i tam brało 158A naładuje pakiet i zrobie jeszcze raz próby z 15x10 i 15x13 to ci tu wrzucę screeny z tych logów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 No to coraz ciekawej ,im mniejsze śmigło tym większy amperaż ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 No ale zobacz jaki skok. Po mojemu to ampery robi tu właśnie skok śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Stabilizator wsadziłeś w koszulkę?!?! Jakie zadanie spełnia ten element, co takiego stabilizuje? Możesz podać typ tego układu scalonego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Dziś skromnie z pracą przy modelu ale jednak kolejny kroczek do przodu. W pracy roztoczyłem pod kołnierz przekładni, wręgi na fi 19 mm.Niby "mięsa " jest ale bidniutko .Rozstaw śrub się zgadza 26 mm. Zrobiłem popychacze ,jak się okazało trzeba je lekko podgiąć aby wszystko chodziło lużno i bez oporów. W związku z dyskusją o pakiecie sprawdziłem i u mnie mogę go przesuwać od początku kadłuba ,pod bagnetem aż prawie do półki z serwami motylka co daje spory zakres przy wyważaniu . Focia wręg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Marcin ten silnik to żarłok amper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymarkus Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 A czy masz zmierzony ciąg statyczny przy danym poborze i na konkretnym śmigle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Marcin ten silnik to żarłok amper Zdaje ci się Zawsze idzie założyć popierdawkę biorącą 70A i wzbijać się do góry kilkadzieści/kilkadziesiąt sekund zamiast kilka... A czy masz zmierzony ciąg statyczny przy danym poborze i na konkretnym śmigle. Nie mam aczkolwiek mógłbym się pobawić i zmierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 W dalszym oczekiwaniu na "Pożeracza amperów" prace posuwają się do przodu. Zrobione dźwignie ,trochę gimnastyki...aby chodziły bez oporów ,tu wygiąć ,tam wygiąć Po tej operacji ,sprawdzeniu wstępnym działania serw srewotesterem, przyjemna operacja kosmetyczna czyli dopasowanie klapek do otworów wnęki serw. Proste ,przyjemne ,cieszy oko operacja x4 Wstępnie umocowałem odbiornik,na rzepie samoprzylepnym ,zawsze tak robię bo łatwy montaż ,trzyma znakomicie ,łatwo przestawić w razie potrzeby. Po teoretycznym ułożeniu odbiornika przyszedł czas na wyprowadzenie anten poza kadłub -wiadomo węgiel w ograniczonym stopniu przepuszcza fale więc anteny na zewnątrz i tak aby model czy na plecach czy w jakiejkolwiek innej pozycji miał anteny "widoczne" dla nadajnika. Antenki umiejscowione w kadłubie w kawałkach przewodu silikonowego o przekr. 3 mm. I na koniec fanaberia,dmuchanie na zimne czy jak sobie kto to nazwie.Nie pasują mi zakupione złącza MPX ,po pierwsze ich wykonanie wizualne to porażka, ściśnięte nie dadzą rady rozłączyć się palcami tylko kombinerkami i na bank nie są to oryginały dlatego wraz z kolegą zakupiłem takie złącza ,podobne ale liczę że będą ciut lepsze. W tym sklepie nawet sprzedają mpx-y i zaznaczają -oryginal ! na nich pisze MPX. http://shop.rc-electronic.com/BATTERIES/BATTERY-CONNECTORS/Connectors/EMC-high-current-socket-5-pieces.htm?shop=k_emcotec_e&SessionId=&a=article&ProdNr=A85006&p=44&rdeocl=1&rdetpl=productpage&rdebox=box1 http://shop.rc-electronic.com/WING-AND-FUSELAGE-CONNECTORS/ROOKIE-LINE/EMC-high-current-plug-5-pieces.htm?shop=k_emcotec_e&SessionId=&a=article&ProdNr=A85005&p=3726 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Pilniczek lub nożyk i rozłączają sie bez kombinerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Masz rację ,dokładając piłkę włośnicową ,kawałek tekstolitu/tworzywa sztucznego ,piny z elektronicznego sklepu i może sam zrobię takie złącza ?? .Kupię sobie takie jak pokazałem powyżej i basta ! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Rafał dokładnie tak, nie po to płacimy podatki abyśmy sami musieli wtyczki robić Ale z serwami to poszedłeś po bandzie, lepszych nie było No dobra, żartuję, 135 miałem w Antares'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Wojtek-a niby jakie znasz lepsze? Ja ze dwa - trzy może. Ale ze dwa do czterech razy droższe.., Zresztą Rafał nie ma ich z byle pierwszego polskiego sklepu Poza tym...szukacie problemów tam gdzie ich nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 No dobra, żartuję, 135 miałem w Antares'ie Jurku no proszę Cię... Ostatnie zdanie mojego postu cytowane powyżej chyba wyjaśnia sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Poza tym...szukacie problemów tam gdzie ich nie ma A tam . Tzn. kto szuka i czego ? Jak na razie, ja tylko relacjonuję składanie mojego modelu zgodnie z moimi przekonaniami (nie pod kogoś,nie jako idealny wzorzec ) a widzę że Tobie Jurek nie pasuje nic .Nie przeczytałem słowa na tak z Twojej strony... A najlepsze jest to, że byłem na taki scenariusz przygotowany i dobrze się bawię - mimo kilku rad od kolegów że w takiej relacji cZyNo Cię "zeżre" . A serwa ? masz rację są z Juesej dzięki Twojej poradzie gdzie je nabyć i dzięki Marcinowi który mi je za pomocą "układów" sprowadził . Dzisiaj fotek brak ,świętujemy od pracy i trzeźwiejemy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 No zobaczymy jak KST135 i KST215 się będą sprawować (zamówione z Polskiego sklepu , sprawdzę ten "MIT" jakościowy ). Jak na razie, po podpięciu do odbiornika wszystkie działają idealnie, zero luzów i idealnie się centrują. Myślę Rafał że w niedługim czasie podepnę się pod Twój temat z moim Respectem i porównamy budowę obu modeli oraz i wrzucę kilka fot z składania modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi