mmarkow Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Powoli zaczynam składanie RESPECT-a w wersji E. Model leży u mnie prawie dwa miesiące i ... wreszcie doczekał się swojej kolejki Trochę czasu zajęło mi wypracowanie wizji wyposażenia i jego ściągnięcie. Wyposażenie: - KST DS125MG - lotki, klapy - KST DS115MG - V - Jeti Phasor Race 2026/3600 - Jeti MEZON 165 OPTO Lite - Jeti SBEC - GR-16 HOTT - Kołpak 38/6/0 - Śmigło RF16x17 - Zasilanie - będę ćwiczył od 3 do 6S w wersjach >60C (od 200g do 500g) Nie planuję robić typowej relacji ze składania modelu. Jest fajnie prowadzony temat TOXIC-a. Modele podobne, wyposażenie również więc i rozwiązania inne być nie mogą. Dodam, że wyposażenie już mam i zmieniał nic nie będę oprócz oczywiście pakietów. Proszę nie piszcie, że silnik za ciężki, a śmigło za wielkie Tak ma być. Jak RESPECT będzie latał nie tak jak zamierzałem to wtedy dopiero będę coś zmieniał. Chcę poeksperymentować I wynikami tych eksperymentów będę chciał się z Wami za jakiś czas podzielić. Jeśli macie pytania techniczne, z chęcią odpowiem. 2
Shock Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Gratulacje ! Będziesz miał wierne grono kibiców przy składaniu . Fajnie się składa bo nasz lotniskowy kolega też nabył Respecta elektro i ta relacja na pewno mu będzie na rękę.
mmarkow Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Opublikowano 3 Maja 2016 Rafał - z chęcią wymienię się doświadczeniem Jurek - waga <1800g - dokładnie nie ważyłem.
amks22 Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Rownież dołączam się do grona obserwatorów modelu, mój dopiero zamówiony ale podejrzę to i owo
idfx Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 uuuuu .. Kolego .. Śmigło za lekkie, pakiet za szeroki i serwa zbyt tanie Tak poważnie to już wiem dlaczego się wymigałeś i na działce mnie nie odwiedziłeś he he. Sesję zdjęciową z modelem miałeś jak widzę :) Żart oczywiśćie, szykuj model, spalinę oczywiśćie też i planuj tak jak rozmawialiśmy. Andrzej się szykuje więc będziemy mieli wsparcie pod każdym względem. Model robi wrażenie !!
mmarkow Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Opublikowano 3 Maja 2016 PIPER czeka na porządne lotnisko, FALCON-a ostro ganiam, RESPECT-a powoli składam. Kacper - doba jak dla mnie jest trochę za krótka
idfx Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 heh ... coś o tym wiem, szczególnie jak jestem w upragnionej Polsce. Jak wiesz porządne lotnisko Cię zawsze zaprasza i jesteś mile widziany. Z czasem już różnie bywa, ale w końcu trzeba coś zaklepać bo inaczej będziemy swoje loty tylko na forum i youtubie oglądać, mimo że w tym samym, w końcu malutkim mieście bywamy bez zgryźliwości oczywiście Damy radę, szykuj i prezentuj bo zapowiada się wyjątkowa konstrukcja. Tylko nie rozpędzaj jej na początku za bardzo bo wiem jak lubisz latać i o ile Twoje nerwy to wytrzymują (albo i widoczne na twarzy wyluzowanie) o tyle model już może nie podołać he he.
Shock Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Marek ,coś ciekawego w temacie ?? .Jakieś bliższe foty ? .
mmarkow Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Coś tam powoli dłubię Wkleiłem półkę, zamontowałem serwa i uruchomiłem V-kę. Żeby zbliżyć się do ustawień zalecanych przez producenta musiałem dać 50% DUAL-a. Zastanawiam się czy przypadkiem nie zbliżyć się jeszcze na orczyku bliżej osi serwa. Prześpię się z tym tematem i jutro podejmę decyzję.
mmarkow Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Mam 8mm - stanowczo jest to za dużo. Snapy mam pofrezowane więc nie powinno być problemu, przewiercę jedynie otwory w orczykach. Dzięki Jurku za konkret A jakie odległości zastosować dla lotek i klap? Być może i Rafałowi się do Toxic-a przyda taka informacja.
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 W Toxic-u mam 5mm na serwach. Ale możesz mieć inna długość dźwigni w statecznikach. Mnie wyszło za dużo wychylenia wysokości. Zerwał strugi na ogonie po pół pętli. Ale na dobrą sprawę jeszcze nie zacząłem regulacji... Zrób ramię jak najkrótsze ( na serwie). Zawsze jest jeszcze w nadajniku : ATV - 150%. O.K. - do wykorzystania tylko 125%.... - Jurek
cZyNo Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 A jakie odległości zastosować dla lotek i klap? Być może i Rafałowi się do Toxic-a przyda taka informacja. A do klap to próbuj sam. Ja miałem bardzo krótkie dźwignie od strony klap i lotek. Wiec i musiałem (chciałem) mieć krótkie od strony serw. U ciebie zapewne będą musiały być znacznie dłuższe. Jurek, ja mam w razie potrzeby na Vce i wychylenia po 9mm. Mimo że do lotu wystarczą 5-6mm, a czasami i mniejsze Pętla to nie wyznacznik czy długość dźwigni jest ok czy nie. Szczególnie gdy latasz rożne rzeczy (nie tylko spokojną termikę) i eksperymentujesz ze ŚĆ. Czasami na wysokości są potrzebne znacznie mniejsze wychylenia niż na kierunku - i co wtedy? Lepiej sobie dodać ten 1mm na dźwigni serwa. A Rafał...nie słucha czasami co się do niego pisze
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Zmierzę ile to na ogonie jest. Faktem jest - że testu 2 pętli nie przeszedł, ale może S.C. miałem zbyt daleki ? - Jurek
Shock Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 A Rafał...nie słucha czasami co się do niego pisze Słucha ,słucha .Ale ceni też sobie nutę indywidualizmu ,swoje skromne doświadczenie a nie tylko klapki na oczach i robi jak ktoś każe Marek ,ciąg fachowców za język ,chętnie poczytam wszelakie przydatne informacje i może ! zastosuje .
mmarkow Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 Wreszcie dotarł do mnie napęd ... aż klęknąłem Kolejny raz przekonuję się, że mało w życiu widziałem. Przygotowana wcześniej wręga silnikowa powędrowała do kosza. Przez weekend wyrzeźbię nową
Oko 007 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Phasor i Menzon kupione w polskim sklepie czy prosto u producenta ?
Marcin851 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 ładny nie jak ci w kadłub podejdzie 6s to to będzie rakieta!!!
Rekomendowane odpowiedzi