Bartek Piękoś Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 I robisz milowe kroki w rozwoju osobistym, o czym wspomina się dużo rzadziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Właśnie pokazując błędy, uczysz się dokładnej roboty. I nie tylko "się", także innych początkujących Kolegów. Wykonanie nawet prostego drewniaczka to nie jest bułka z masłem, uniknięcie drobnych niedoskonałości w pierwszych próbach sił jest prawie niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Skrzydło "RTF" waży 180g. Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Skrzydło "RTF" waży 180g. 20170305_125409.jpg20170305_125237.jpg Moje pierwsze przymiarki do oklejania wynalazkami wyglądały gorzej... Niech może się wypowie spec od foliowania, jak zrobić lepiej. Po mojemu to gorzej bywało i też latało dobrze, a wygląd to do póżniejszych trosk się zaliczało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Do zakończeń skrzydeł potrzeba trzeciej ręki, mi też tak to wychodzi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Wygląda na prasowane za niską temperaturą. Trzeba trochę bardziej podgrzać i zmarszczki znikną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Hej, jutro będę oklejał kadłub i poprawię skrzydło. Postaram się to zrobić lepiej Ogólnie jednak bardziej chodziło mi o to że mocowania pow. Sterowych są krzywe, ale nikt nie zwrócił na to uwagi więc chyba nie jest źle ???? Tutaj jednak mam do was prośbę, czy ktoś ma jakiekolwiek wskazówki, czy też rady ws. Kadłuba to proszę was o napisanie, bo do paru rzeczy nie będzie później dostępu. Jutro jeszcze dam zdjęcia. PS. Myślę że jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu wicherek będzie ukończony Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Przepraszam jednak za brak zdjęć - brak weny i czasu w weekend :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Pracuj pracuj, wiosna idzie więc trzeba się śpieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Twoje skrzydełka pasowały by do mojego kadłuba W15 Fajny Chciałbym żeby mój wyglądał tak jak twój BTW. Zauważyłem bardzo fajny stat. pionowy u Ciebie - z jakich planów go robiłeś? Ja robię już chyba go po raz 4 według własnej inwencji i wciąż nie nadaje się on do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Hej Nowy statecznik już prawie gotowy - wieczorem zdjęcia. Tymczasem ponownie zastanawiam się nad pokryciem statecznika... Pokryć po instalacji - to już wiem. Z tego samego kawałka co kadłub czy z osobnego? Jeśli z osobnego to jak zapobiec rozjechaniu się folii obok statecznika na kadłubie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Kuba, robisz świetną robotę. czy jesteś zadowolony z tego tartaku z allegro, czy teraz na podstawie planów wyciąłbyś wszystko sam? Przeglądając Twoją relację podoba mi się, że masz swoje zdanie - tak trzymaj:) Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Szczerze mówiąc nie jestem z niego zadowolony. Dokładność cięcia elementów - OK, natomiast materiał jest słaby i wszystkie otwory na listwy musiałem poszerzać bo były zbyt małe. Teraz kupiłbym tartak ale z innego materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Masz jakiś upatrzony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Nie. Może rozejrzyj się wśród czeskich modeli. Ale jedna opinia to za mało, niech Koledzy się wypowiedzą na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Motywacja wróciła - kończę. jest ok. 70% szans że w ten weekend oblot jutro jakieś fotki i coś tam napiszę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Motywacja wróciła - kończę. jest ok. 70% szans że w ten weekend oblot jutro jakieś fotki i coś tam napiszę. Pozdrawiam Kuba, atakuj temat gęstymi ruchami, bo na niedzielę zapowiada się lotna pogoda . Też mam coś do oblatania, to zamówię zbiorczego farta tam na górze ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi