dukeroger Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 w sumie najprosciej to byloby go wydrukowac... tylko powierzchnie by trza potem czyms wykonczyc na gladko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Tu jest obrys kołpaka dla tego modelu gdyby ktoś chciał toczyć, drukować, czy cokolwiek innego: kolpak.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Póki co uzupełniłem nieco łysą kabinę, na razie w wersji elektronicznej Pewnie niedługo uzupełnię mój model w realu i udostępnię materiały dla posiadaczy zestawu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Super, takiego elementu brakowało, fajnie to wygląda. Jeszcze może wnęki na karabiny maszynowe i byłby komplet dla ładnej makietki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dzięki. Wnęki na km-y, to banał. Szczerze mówiąc nie planowałem tego robić, ale może faktycznie warto się nad tym pochylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Dzięki Piotrek za kilka fotek wykopków. Może i OT, ale ja lubię wykopki, to są kawałki z bagażem historii Zastrzały zrobiłem z aluminiowych profili amerykańskiej firmy K&S o przekroju kroplowym. Końcówki zrobiłem z pasków duralowej blachy 1,5 mm. Jedno z drugim zakołkowałem dla pewności. Mimo, że centropłat może sprawiać wrażenie solidnego, to przypominam, że zastrzały w tym modelu przenoszą obciążenia i należy im poświęcić nieco uwagi. DSC_6558.jpg DSC_6559.jpg DSC_6561.jpg Model jest już kompletnie wyposażony i poskładany. Całość (model, serwa, aku, odbiornik, końcówki popychaczy, dźwignie, itp.) bez folii waży 2050g i wyważa się kilkanaście milimetrów przed środkiem ciężkości przewidzianym do oblotu. Wygląda to optymistycznie. Myślę, że oklejony i gotowy do lotu model (bez paliwa) nie przekroczy 2250g. DSC_6565.jpg co do duralowych blach nadajacej sie na okucia; jakas sugestia gdzie taki material kupic? w marketach to raczej biedne te aluminium jest moze ktos ma kawalek do odstapienia? drugie pytanie; jak to zakolkowac do takich aluminiowych profili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Końcówki zastrzałów wyciąłem ze starego podwozia duralowego. Dopasowałem ich szerokość tak aby wchodziły w profile na lekki wcisk, potem dokleiłem na CA balsowe nakładki i wyprofilowałem je tak aby całość weszła również na lekki wcisk (na żywicę) na odpowiednią głębokość. Rozwierciłem i nagwintowałem miejsce na kołek, wkręciłem wkręt/kołek M2 na żywicę. Dopiłowałem do profilu Lech w swoim modelu zrobił zastrzały chyba z blachy stalowej tzw. "kwasówki" o grubości 1mm. Całość okleił paskami balsy odpowiednio ją profilując. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Kołpaczek gotowy I przymiarka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Można u ciebie taki zamówić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 mozna u ciebie taki zamowic? Niee, w kompozytach jestem cienias, dla siebie jeszcze coś tam wydłubię. Jak chcesz to wyślę Ci formę, sam sobie zrobisz. Nie jest mi już potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Pewnie... szczegóły na privie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Piękna robota! Będzie super jedenastka! Kołpak naprawdę to jest to, czego brakuje wykonanym równie ładnie modelom innych kolegów. Jest tak charakterystyczny że wszelkie inne kształty po prostu się "gryzą" z widokiem przodu tego samolotu. Twój jest super!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Na prośbę jednego z kolegów wrzucam fragment kadłuba w formacie DXF gdyby ktoś chciał popracować nad wnętrzem kabiny bez ingerencji w konstrukcję modelu: kabina p11.dxf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 dzieki dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Wrzucam fragment nowej instrukcji do wersji EP. Najprawdopodobniej już do niej nie wrócę, więc wrzucam to co jest. Może być bardzo pomocna dla tych, którzy kupili zestaw w ostatniej wersji: P11c_EP_man_3.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Model jeszcze nie oklejony, a ja tymczasem przymierzam się do narysowania wersji dwumetrowej Zmiany, to: statecznik poziomy na profilu, a nie na płaskiej desce i kadłub kryty w całości balsą obligatoryjnie Na razie statecznik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Jak będzie lekko i pod elektryka te 2 metry to ja już się deklaruję że chętnie kupię 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Będzie lekko, a pod elektryka - się zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Jestem zainteresowany pod warunkiem, że można wstawić benzynę a jak będzie lekko to jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Będzie lekko, a pod elektryka - się zobaczy O lekkość i że to będzie fajna konstrukcja to jestem spokojny, zwłaszcza po zrobieniu małej PZL-ki. Myśl więc, analogicznie do właśnie małej PZL-ki o różnych wersjach. Jak widać zainteresowanie już jest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi