Pietuh Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Nigdy nie mieszaj linku video 1,2G z Frsky 2,4G bo będą kłopoty pomimo stosowania filtrów, jeżeli chcesz 1,2G to tylko z elres. Negatywne opinie wystawiają ci co się nie bawili w 5,8G ja próbowałem obu i ostatecznie zostałem przy 5,8G ze względu na lepszy obraz i większą poręczność (wszystko jest mniejsze) a zależało mi na mobilności zestawu. W copterze mam założony nadajnik TS353 400mW i kamerę Sony SH na odbiór monitor z Diversity z DVR anteny to bacik i panelowa, samolotem lecę do 4km a copterem do 2,5km na wysokości 80-120m, przy zachowaniu w\w mobilności. Zasięg można zwiększyć ale trzeba już taszczyć ze sobą stojak i inne anteny. Właściwie to podczas dwuletniej eksploatacji, bardzo rzadko przekraczałem odległość 1,5km bo nie widziałem potrzeby a na biciu rekordów mi nie zależy. Film z lotu copterem i jeszcze takie kieszonkowe FPV do założenia w "tri minuty" na dowolny model
morfeusz1987 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) To mnie trochę pocieszyłeś i skoro używasz i Jesteś zadowolony z 5,8 ghz to i ja taki zestaw kupie, również nie zamierzam bić rekordów a tylko sobie polatać :-) dzięki za info, biorę się zaraz za GPS'a Konfiguracja odbyła się bezproblemowo przez konwerter usb-rs, position hold, loiter działają idealnie :-D Mały update, kupiłem lipola jednak, Turnigy 4s 10000Mah troche danych: Minimum Capacity: 10000mAhConfiguration: 4S1P / 14.8V / 4CellConstant Discharge: 10CPeak Discharge (10sec): 20CPack Weight: 804gPack Size: 160 x 65 x 36mmCharge Plug: JST-XHDischarge Plug: XT90 efekt taki, że polatałem z 10-15 minut spokojnie, bez szaleństw a potem "wisiałem" co łącznie dało czas 44m 46s do 1 piknięcia (buzzer ustawiony 3,4v) myślę, że przy takiej konstrukcji to całkiem ok, kupie jeszcze 1 taki pakiet na zapas i jeden 5000mah do pośmigania :-) Edytowane 5 Lipca 2016 przez morfeusz1987
morfeusz1987 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 Nowa konfiguracja, oktokopter X8 który powstał na bazie wcześniejszego projektu, rozbudowany o dodatkowe silniki , na razie odbył 10 minutowy lot dziewiczy jak najbardziej z pozytywnym skutkiem. Wzbogacony o małe, ale elektryczne podwozie sterowane barometrem (projekt własny) oraz oświetlenie na ledach ws2811 i zestaw FPV
Rekomendowane odpowiedzi