Pietuh Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Nigdy nie mieszaj linku video 1,2G z Frsky 2,4G bo będą kłopoty pomimo stosowania filtrów, jeżeli chcesz 1,2G to tylko z elres. Negatywne opinie wystawiają ci co się nie bawili w 5,8G ja próbowałem obu i ostatecznie zostałem przy 5,8G ze względu na lepszy obraz i większą poręczność (wszystko jest mniejsze) a zależało mi na mobilności zestawu. W copterze mam założony nadajnik TS353 400mW i kamerę Sony SH na odbiór monitor z Diversity z DVR anteny to bacik i panelowa, samolotem lecę do 4km a copterem do 2,5km na wysokości 80-120m, przy zachowaniu w\w mobilności. Zasięg można zwiększyć ale trzeba już taszczyć ze sobą stojak i inne anteny. Właściwie to podczas dwuletniej eksploatacji, bardzo rzadko przekraczałem odległość 1,5km bo nie widziałem potrzeby a na biciu rekordów mi nie zależy. Film z lotu copterem i jeszcze takie kieszonkowe FPV do założenia w "tri minuty" na dowolny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) To mnie trochę pocieszyłeś i skoro używasz i Jesteś zadowolony z 5,8 ghz to i ja taki zestaw kupie, również nie zamierzam bić rekordów a tylko sobie polatać :-) dzięki za info, biorę się zaraz za GPS'a Konfiguracja odbyła się bezproblemowo przez konwerter usb-rs, position hold, loiter działają idealnie :-D Mały update, kupiłem lipola jednak, Turnigy 4s 10000Mah troche danych: Minimum Capacity: 10000mAhConfiguration: 4S1P / 14.8V / 4CellConstant Discharge: 10CPeak Discharge (10sec): 20CPack Weight: 804gPack Size: 160 x 65 x 36mmCharge Plug: JST-XHDischarge Plug: XT90 efekt taki, że polatałem z 10-15 minut spokojnie, bez szaleństw a potem "wisiałem" co łącznie dało czas 44m 46s do 1 piknięcia (buzzer ustawiony 3,4v) myślę, że przy takiej konstrukcji to całkiem ok, kupie jeszcze 1 taki pakiet na zapas i jeden 5000mah do pośmigania :-) Edytowane 5 Lipca 2016 przez morfeusz1987 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Nowa konfiguracja, oktokopter X8 który powstał na bazie wcześniejszego projektu, rozbudowany o dodatkowe silniki , na razie odbył 10 minutowy lot dziewiczy jak najbardziej z pozytywnym skutkiem. Wzbogacony o małe, ale elektryczne podwozie sterowane barometrem (projekt własny) oraz oświetlenie na ledach ws2811 i zestaw FPV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi