Wojtass_nt Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Modelem głównie będzie latał mój tato (baaaardzo początkujący) ale chyba masz rację. Kupię 3s. Twój tato miał już latać wieloma modelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Twój tato miał już latać wieloma modelami nie rozumiem o co chodzi :wink: Lazy Bee była jak by to powiedzieć... zbyt nerwowa :mrgreen: i powiedział że jest za mała no to kupiłem juniora bo jest troszkę większy :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Mam prośbę do Dj. czy mógłby wstawić fotkę umieszczenia pakietu w kadłubie Dopiero jutro, dziś już naprawde nie mam ochoty na nic. Dopiero wróciłem do domu... Nie ma w sumie nic ciekawego w jego mocowaniu. Na wcisk w miejsce przeznaczone dla pakietu, ale sprawdz wyważenie modelu! Ja musiałem w ogon wkleic dwie kulki co mi pozostały z EG i dopiero było poprawnie. Jezeli tego nie zrobisz bedzie SC za bardzo do przodu, powinno by 60-75mm od krawedi natarcia skrzydła... U mnie jest 65mmm. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam. Oto moja wersja wykonania Juniora : I jak się podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkos Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Junior jak każdy inny, malowanie fajne Gratulacje ... może kiedyś razem polatamy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Junior jak każdy inny, malowanie fajne Gratulacje ... może kiedyś razem polatamy ! To nie malowanie tylko taśma klejąca kupiona w hurtowni budowlanej za 9.50zł :twisted: trzyma się jak... diabli :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 trzyma się jak... diabli Fajnie, ale sprawdż to że sie trzyma... Do elaporu nie wszystko chce sie kleic... :wink: Kiedy pierwszy oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Fajnie, ale sprawdż to że sie trzyma... Do elaporu nie wszystko chce sie kleic... :wink:Kiedy pierwszy oblot? trzyma się świetnie... obkleiłem jeszcze krawędź natarcia i spływu taśmą przeźroczystą a oblot planuje albo jutro albo w piątek (to zależy od tego czy jutro do godz. 12 poczta dostarczy mi regulator :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vava Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Dziś przy lądowaniu... odpadł statecznik pionowy. Nic by w tym nie było, ale popsuło się również serwo od niego. Radzę przed lotami lepiej przymocować ten ster kierunku, aby nie było sytuacji takiej jak u mnie. Teraz czeka mnie rozcięcie ogona i wymiana serwa... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 "przodu. Takie sa gotowe zestawy, raczej wszystko staram sie obejżec dokładnie przed lotem - był OK.Dzis jest zimno, do tego wieje ostry wiatr, EPP to tylko tworzywo sztuczne, wypracowało sie i tyle. Wkleje zawiasy i bedzie dobrze... Moze warto to zrobic w czasie montazu modelu i potem już nie myslec. W sumie trzy rzeczy1. mocowanie kabiny dodatkowe dwa magnesy sprawiaja że trzyma sie pewniej 2. ster wysokosci - mocowanie troche wiotkie 3.ster kierunku - warto dodac zawiasy i miec z głowy..." Pare postów wyżej opisywałem przeróbki i wzmocnienia... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Składam znajomemu tego juniorka bo człowiek zapracowany i sam nie bardzo ma czas ,ale na latanie znajdzie, i mam pewna wątpliwość. Ster wysokości ma się trzymać tylko na tym plastikowym wkręcie czy też porządnie go wkleić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Cały urok tego modelu polega na odkręcanym stateczniku poziomym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkos Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ja na kawałek sklejki włożyłem nakretke kłową wyciąłem w stateczniku pionowym szczelinę na wysokości wklejanej nakrętki plastikowej i całość wsunąłem i wkleiłem na CA z przyspieszaczem. Oczywiście przykręcony jest plastikową śrubką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Cały urok tego modelu polega na odkręcanym stateczniku poziomym ...skromna ta Twoja opinia, widziałes choc z bliska ten model? Ja na kawałek sklejki włożyłem nakretke kłową wyciąłem w stateczniku pionowym szczelinę na wysokości wklejanej nakrętki plastikowej i całość wsunąłem i wkleiłem na CA z przyspieszaczem. Oczywiście przykręcony jest plastikową śrubką ... teraz napewno lepiej trzyma - tak jak u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Poświeciłem studiowaniu jego konstrukcji dostatecznie dużo czasu. Nie powiedziałem także że nie należy poprawić mocowania. Powiedziałem jedynie że nie należy wkleić SW na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Poświeciłem studiowaniu jego konstrukcji dostatecznie dużo czasu No to poważnie podszedłes do tematu, przybliż jeszcze słowo studiowałem bo w tym przypadku ma wiele znaczen, może cos wiecej wniesiesz do tematu postu, każdy cos tam dokłada od siebie -wiec może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkos Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Jarek ... czepiasz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 http://www.rclineforum.de/forum/thread.php?threadid=147017&sid=0eb393842c91269374d59f30e932cb31&threadview=0&hilight=&hilightuser=&page=3 http://pierre.rondel.free.fr/images2/ElektroJuniorS_Review/index.htm http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=866379 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=874066 Czesc z linków była juz pokazywana w tym wątku, zreszta to tylko urywek tego co czytałem/oglądałem No i oczywiście to co napisaliście tutaj. Wiecej moze dodam od siebie jak model zakupie bo mi potrzebny bedzie model na wycieczki w góry a jego statecznik poziomy jest kluczowym elementem w wyborze miedzy EG/arcusem a nim. Jednak narazie poświecam czas innym projektom. To by było na tyle narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 No to z niecierpliwosca czekam na relacje i nowe spostrzeżenia już po zakupie i oblocie modelu... Zamontuj jakis aparat, w górach sa piekne widoki, chetnie bym to poogladał... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 http://www.rclineforum.de...ghtuser=&page=3 Tutaj jest montaż starej wersji. Nowa ma serwa SK i SW montowane w oginie. Wiedziałeś o tym? http://pierre.rondel.free...eview/index.htm Tutaj j.w. http://www.rcgroups.com/f...ad.php?t=866379 Fotki, filmy i porównanie z EG, prawie taki sam model, ale prawie robi wielką różnicę. http://www.rcgroups.com/f...ad.php?t=874066 Montaż kamerki można zrobić w bardziej estetyczny sposób ale... Ertman gratuluję biegłej znajomości dwóch języków obcych. Jak go kupisz i polatasz nim, to pogadmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.