cZyNo Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Hmm. Pedagodzy co zapomnieli jak młodzieżą byli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Adasia Magic jest czarny od góry w kolorach LGBT. W Adasiowym radiu występuje pod nazwa LGBT właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Fakt Konrad szacun za oko, Wojtkowy on był. Szli na start. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Nie tylko Tomek super. Młody Adaś właśnie zaliczył trzeciego tysiąca. A z kim lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czomiq Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Cześć, Nie wiem czy śledzicie wątek na rcgroups, a warto ... Oleg próbuje (z sukcesem) DS za linią drzew. ... ciekawe było by zobaczyć 16 pilotów kotłujących w tym miejscu Trzymam kciuki. PS: Dobrze, że możemy rozmawiać po Polsku, a nie w globalnie rozumianym języku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Wiesiu walczy w wichurze, dzieje się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Cześć, Nie wiem czy śledzicie wątek na rcgroups, a warto ... Oleg próbuje (z sukcesem) DS za linią drzew. ... ciekawe było by zobaczyć 16 pilotów kotłujących w tym miejscu Trzymam kciuki. PS: Dobrze, że możemy rozmawiać po Polsku, a nie w globalnie rozumianym języku. A ponoć F5J to latanie w termice a nie latanie na jakimś zboczu i kto ma ujemne punkty za latanie niezgodne z regułami? D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 To zdjęcie to z dzisiejszego lotu. Cały czas Ok 9 m/s ciągłego. Lot dolatany z lądowaniem za 50. Były szanse na wygrana. Poleciałem tak daleko że straciłem kontakt wzrokowy z modelem. Akurat w tych 10 sek po wyłączeniu zadarł i poszedł ze 20 m do góry. Te 20 m i wyjście na 222 i tylko 857. Choć i tak byłem trzeci w kolejce bo dolatało tylko 4. Reszta spadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 No to możesz sobie pogratulować .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Wiesław - szacun za ten lot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Wojtek w dobrym chumorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Wojtek w dobrym chumorze I tak być powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Tak trzymaj Wojtek !!!! teraz już wiadomo skąd ten zawadiacki uśmiech po 9 rundzie http://mcttrnava.sk/cms/news.php?extend.113 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 To była taktyczna zagrywka Wojtka. Pierwsze 9 rund tak sobie polatam, uśpię rywali, a od 9 poniżej 985pkt. nie zejdę. Wojtku i tej wersji się trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Jak Nick Wu zdjęcia nie zrobi, to już nikt nie zrobi. Dobre i tyle 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 To była taktyczna zagrywka Wojtka. Pierwsze 9 rund tak sobie polatam, uśpię rywali, a od 9 poniżej 985pkt. nie zejdę. Wojtku i tej wersji się trzymaj Hmm...a cel tej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Cel? W kolejnych 10 rundach zdobędzie 10000pkt przy duuużych niedolotach konkurencji Edit Do lidera Wojtkowi brakują tylko dwie kolejki, ale nie mam jeszcze pomysłu jak uziemić pierwszą siódemkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Taaa. Jasne. Tylko dwie kolejki na MS. Banał. Poza tym nie będzie 10ciu rund jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Oj tam, Oj tam... optymistycznie musi być, trzeba widzieć światełko w tunelu, szklanka jest do połowy pełna. Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Krótki opis tego co działo się wczoraj a "działo się". Od wczoraj wierzę, że model może lecieć siłą woli pilota Rano mocno wiało. Może nie tak mocno jak w Bułgarii ale 9+ m/s przy ziemi przyjemne nie jest. W górze było dużo więcej bo nawet mocno dobalastowane modele nie bardzo chciały iść pod wiatr. Duża losowość choć oczywiście najlepsi sobie jakoś poradzili. Furorę wzbudził zawodnik latający przez 5 minut DS (dynamic soaring). Po południu wiatr nieco ucichł i przed ostatnimi lotami (11 runda) zaczęliśmy wyciągać lżejsze modele. Z 11 rundy odlataliśmy tylko 3 kolejki. W pierwszej leciałem ja - jeszcze ciut wiało - jakieś 3-4 m/s więc poleciałem Magic'iem ok. 1450 g. Plan był "wyjść pod 200 m". Hmmmmm... po starcie wszyscy polecieli w kupie i bardziej patrzyłem na to żeby nie wyłączyć się za wysoko. Po locie na Altisie stało 118 m. Termika słabiutka i ok. 6 minuty mówimy do sędziego "lądujemy". Przelot nad drzewami i.... coś podnosi. Dłuuuuuugie halsowanie ze 3-4 m od drzew. Ogromna pomoc Tomka - sam to bym to odpuścił po dwóch nawrotkach - Tomek nie pozwolił. Prawie 4 minuty halsowania i dolatane. Magic leciał i leciał - byle mu nie przeszkadzać za bardzo. Drobny błąd przy lądowaniu i tylko 45 punktów za lądowanie. W Raw Score brakło 3 punkty do zwycięstwa a lądowanie za 50 dało by mi 2 punktową przewagę. Lot za 997,87 i tak bardzo dobry a emocji co niemiara. Chwilę potem lot Wojtka. Podobny 111 m i też 5 minut nad tymi samymi drzewami. Potem Tomek. Było już prawie całkowicie bezwietrznie. Tomek wisiał nad tymi drzewami halsując jakieś 5-6 minut. Model leciał chyba tylko siłą woli pilota. Tomek zaliczył kolejnego tysiaka i ma duże szanse na latanie w finale. Zostało 4 kolejki do dokończenia 11 rundy. Dzisiaj ma być pokojowo czyli słabe wiatry z południa - do tej pory wiało z północy i północnego-wschodu więc się trochę pozmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi