Rafal B. Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Byłem na Wildzei oglądałem Tomka jak lata i potwierdzam słowa Jurka. W F5J start jest fajny i lądowanie, wszystko pomiędzy to nuda, DLG lepsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 to nie oglądaj tylko weź udział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Panowie ale o czym ta dyskusja DLG vs. F5J vs. F3F vs. F3K itd. Jeden lubi blondynkę z biustem B inny brunetkę z biustem GG wypchanym silikonem. Dla mnie bez sensu jest zapierdalanie między tyczkami. Przypomina mi to Wimbledon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ot wprost i na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Z dyscyplin termicznych DLG jest najfajniejsze. I tam to sie cos dzieje w kółko. A co najważniejsze tylko Max 5 minut latania na start nudy całkowicie brak Ale dopingować Was będę na MP i mam nadzieje pozniej za granica. Stwórzcie fajny, rozjeżdżony zespół. Będzie to z pożytkiem i dla WAs i dla polskich liderów a sukcesów będę Wam zazdrościł. warto latać i rozwijać sie. Nawet w f5j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Wystartowałbym ale niestety w tym czasie mamy największe zawody DLG w Europie, szkoda że kalendarze nie są uzgadaniane miedzy dyscyplinami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Czasami ciężko to skoordynować. Ale jak się zgadać, to na pewno w przyszłości sie uda. A widać zainteresowanie 3K jest duże, a 5J sie robi (i to nie najmniejsze). My mamy mijanki polskie/zagraniczne F3F z polskie/zagraniczne F3B i fajnie to sie zgrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Mam pytanie do Wojtka (papuga). Jaki firmware ma być zainstalowane na Altisie. Jest kilka wersji 2.1 , 5.5, 7.2, 8.1 Nowe Altisy w standardzie (przynajmniej mój tak miał) mają zainstalowaną wersje 2.1. Pytam ponieważ słyszałem, że na zawodach rangi FAI ma być zainstalowana wersja 5.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Wojtku, jako członek Aeroklubu zapytam. To jest oficjalny kształt naszego lotniska modelarskiego? Bo na naszej stronie http://www.radawiecrc.pl/ w regulaminie lotniska tej mapki nie ma. Wyślę info na skrzynkę. Mam pytanie do Wojtka (papuga). Jaki firmware ma być zainstalowane na Altisie. Jest kilka wersji 2.1 , 5.5, 7.2, 8.1 Nowe Altisy w standardzie (przynajmniej mój tak miał) mają zainstalowaną wersje 2.1. Pytam ponieważ słyszałem, że na zawodach rangi FAI ma być zainstalowana wersja 5.5. Informacja o dopuszczonych altimetrach i ich wersji oprogramowania znajduje się w tym dokumencie. Musisz zmienić firmware. F5J AMRT Approval List 150620.pdf dla leniwych wyciąg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dzięki już wczoraj zmieniłem na 5.5 ale wolałem dopytać na wszelki wypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dla kolegów, którzy zainstalowali wersje wrirmware 5.5 F5J na swoich Altisach, uwaga - nie mozna wybrać opcji awaryjnego uruchomienia silnika. Jeżeli trening to bez Altisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 ... albo przyzwyczajać się, do stanu "zawodniczego"... Zupełnie inne jest latanie z Altisem i bez Alti w telemetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Mistrzostwa Polski F5J Lista startowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ad treningu dzień wcześniej: - może by wyznaczyć oficjalny czas treningu, np. 16-18 (lepiej 15-19 ) ? - ew. ustalić, że na ten piątek zawodnicy zgłoszeni do MP stają się członkami AL i mogą latać swobodnie po zameldowaniu się w biurze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Tak też myślę że trzeb oficjalnie by zgłosić w AL że w piątek będą treningi. Z Tomkiem zamierzamy się pojawić po południu na lotnisku i popróbować co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ad treningu dzień wcześniej: - może by wyznaczyć oficjalny czas treningu, np. 16-18 (lepiej 15-19 ) ? - ew. ustalić, że na ten piątek zawodnicy zgłoszeni do MP stają się członkami AL i mogą latać swobodnie po zameldowaniu się w biurze... Tak też myślę że trzeb oficjalnie by zgłosić w AL że w piątek będą treningi. Z Tomkiem zamierzamy się pojawić po południu na lotnisku i popróbować co i jak. Nie ma innej możliwości jak tylko loty pod opieką członka sekcji modelarskiej Aeroklubu Lubelskiego. W tej chwili nie wiem który z kolegów będzie mógł być w piątek popołudniu na lotnisku. Na pewno bedzie to czas po godzinie 17, nie wcześniej. Można rozmawiać z dyrektorem i prosić o pozwolenie ale nie wróżę sukcesów negocjacyjnych. Na lotnisku panuje ruch lotniczy i nie jest tolerowana żadna "wolna amerykanka". Nawet podczas zawodów nie będziemy mieli całego lotniska do naszej dyspozycji, będą strefy w których nie będziemy mogli latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Uuu... czyli druga Francja się nam szykuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Wojtek (papuga)pożaru coś w AL może się zlituja. Ta 17 mogła by być. Tak do 19 to już można byłoby poznać lotnisko. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Uuu... czyli druga Francja się nam szykuje Coś w ten deseń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Wojtek, a co we Francji jest na rzeczy i co nas czeka w Polsce w sprawie latania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi