kinemax Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Twórca twierdzi że Plus jest o całe 3% lepszy od innych modeli (jak rozumiem wg kalkulatorów symulatorowych ) więc jeśli pilot jest tylko o 2,5% słabszy to powinien wygrywać .... Gorzej gdy pilot o 50% słabszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 No cóż. Mi wtedy jest wesoło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Na stronie f5j.pl przybyło kilkanaście świetnych zdjęć z PP we Wrocku. Autorem zdjęć jest Tata Pawła, który startował w zawodach. Zdjęcia są świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Wspomnienie po Bankiecie - Wilga Cup F3J/F5J/F3K. My jeli i pili skolko ugodno Zdjęcia na Fejsie. https://www.facebook.com/pg/VladimirsModel/photos/?tab=album&album_id=1860186987365691 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Ale impreza, fju fju. Nam jeszcze dużo brakuje do takiej oprawy. Potrafić to byśmy potrafili, tylko jakiegoś patrona nam trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Wojtek, jak jedzie na zawody 100 zawodników i wpisowe to 35-40EUR/os. to jest z czego finansować takie biby. I to jest to Jak jeszcze się znajdzie fajny sponsor - np. producent i lokalny samorząd wspierający komponent turystyczny to jest jak robić imprezę i dzięki temu wielu zawodników wraca w kolejnym roku. Dokładając wschodnią fantazję i luz widać, że impreza lotnicza to tak przy okazji jest. Na razie u nas jest chałupniczo, ale,.. i tak o niebo lepiej niż np. rok temu. W przyszłym roku impreza międzynarodowa w PL może się udać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Wojtek, jak jedzie na zawody 100 zawodników i wpisowe to 35-40EUR/os. to jest z czego finansować takie biby. I to jest to Jak jeszcze się znajdzie fajny sponsor - np. producent i lokalny samorząd wspierający komponent turystyczny to jest jak robić imprezę i dzięki temu wielu zawodników wraca w kolejnym roku. Dokładając wschodnią fantazję i luz widać, że impreza lotnicza to tak przy okazji jest. Na razie u nas jest chałupniczo, ale,.. i tak o niebo lepiej niż np. rok temu. W przyszłym roku impreza międzynarodowa w PL może się uda Nie trzeba dużego startowego czy sponsora ważna jest improwizacja i współpraca zawodników. Miło wspominam Słowaków czy Czechów krążących z buteleczkami pośród namiotów. Trzeba tylko wyjechać z kraju, zobaczyć jak to robią inni i przeszczepić na nasz grunt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Cudze chwalicie, swojego nie znacie. Puchary Świata F3K robione w Zielonej Górze są o niebo jeszcze lepiej zorganizowane jak Wilga. Wojtek, spytaj syna. Któregoś roku tam był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Czarek, jak to robicie ? u nas sprawy z tych podstawowych do załatwiernia i nie idzie łatwo ... http://pfmrc.eu/index.php/topic/74375-poszukuje-modelarzy-z-wroc%C5%82awia-lub-okolic/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Jak się robi PŚ, którego pół Europy zazdrości to Ci najlepiej Leszek Małmyga wytłumaczy. Wpadnij za tydzień do ZG, zobaczysz imprezę na najwyższym poziomie. Tutaj można zobaczyć, jak to eskalowało: http://rcazl.pl/aktualnosci/224-f3k-2011-2018.html Zresztą, słyszałem jak Leszek się odgrażał, że zrobi F5Joty, tylko szuka kogoś, kto mu pokaże niuanse charakterystyczne dla tej konkurencji. Ja mogę co najwyżej powiedzieć jak się robi imprezy lżejszej rangi w Warszawie i jak to kiedyś robiło się w Kielcach. Przede wszystkim potrzeba lidera o wielkim sercu i twardej dupie. A do tego kilku innych zapaleńców, dla których nie ma że boli. Jak trzeba żeby byli to są. Najlepiej jeśli są skupieni wokół modelarni. Modelarnia raz, że spaja całe środowisko, to zapewnia też stały dopływ świeżej krwi, w dodatku taką świeżą krew można sobie odpowiednio wychować. Właśnie w duchu takim, że jak są zawody to wszyscy zasuwają, bez wymówek. Nie uwierzę, że we Wrocku nie ma młodzieżowej modelarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Zresztą, słyszałem jak Leszek się odgrażał, że zrobi F5Joty, tylko szuka kogoś, kto mu pokaże niuanse charakterystyczne dla tej konkurencji. Nie ma problemu bardzo chętnie się spotkam i przedstawię wszelkie niuanse tej dyscypliny. W brew pozorom są banalnie proste. Sędziowanie jest bardziej skomplikowane bo jest sporo szczegółów ale same zawody dużo prostsze od Waszych F3K. Teraz od przyszłego weekendu co tydzień mnie nie ma bo jestem na jakichś zawodach. W czerwcu mam chyba jeden weekend wolny ale muszę wówczas ogarnąć prace domowe. Sierpień jest cały wolny bo są ME. We wrześniu jadę na PP do Szczecina, więc chętnie mogę po drodze wpaść i pogadać, albo zaprosić w imieniu organizatorów do Szczecina, albo za 3 tyg. do Wrocka na MP (jedna droga ). Co do modelarni to ja osobiście nie znam żadnej, może są, ale ja nie wiem o nich nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Tomek Frąk wystartował w WC, Eurotour Contest i Intertour w Wilga CUP które odbyły się w tą niedzielę we Lwowie. Wiało, wiało i wiało. W finałach walczył tylko z Niemieckim zawodnikiem Dominikiem Prestele, reszta miała długie wycieczki w poszukiwaniu modeli. Niestety do pełni szczęścia zabrakło tylko 7 punktów. Oprawa zawodów na najwyższym poziomie , Czesi , Słowacy czy Niemcy przy takiej jak ta Ukraińska, słowiańska fantazja, wypadają bardziej niż blado. Gdyby nie ta przeklęta granica to taki wyjazd polecałbym każdemu fanowi F5J . Wojtek, jakim cudem Tomek ma "tylko" 99 pkt do Eurotour po Wildze :http://s523220828.online.de/html/f5j/2018/f5j_detailed_results2018.htm Wojtek, jakim cudem Tomek ma "tylko" 99,02pkt do Eurotour po Wildze cup (powinno być ponad 100 pkt z premią za fly off) http://s523220828.online.de/html/f5j/2018/f5j_detailed_results2018.htm Coś jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Coś jest nie tak? Wszystko jest poprawnie. Poszukaj rezultatów z eliminacji = 97.02 + 2 pkt za 2 miejsce = 99.02 EDIT: O tu: http://f3j.in.ua/media/wilga-2018/F5J.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Dzięki Wiesław, masz rację. jednym słowem eliminacje to nie są przelewki - to też trzeba być na topie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Jestem po rozmowie z organizatorem zawodów PP w BB Jerzym G. i jeśli chodzi o treningi w sobotę oraz o możliwość rozbicia namiotów to mamy się zgłosić do szefa wyszkolenia AB który prawdopodobnie będzie przy wyciągarce szybowcowej i z nim sprawy latania i rozbicia namiotów załatwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Na MP zamawiam komin generowany przez Pasibusa. Kto mi go zajmie tego radośnie „przelecę” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Na MP zamawiam komin generowany przez Pasibusa. Kto mi go zajmie tego radośnie „przelecę” Tych Pasibusów będzie z 15 więc styknie po jednym dla każdego pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Pasibus jest jeden Widzę ze nie odwiedzasz zlotow foodtruckow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Aaaaaa znów nie zajarzyłem. Faktycznie. No kurde nie ma zamawiania, tu panie prawo dżungli panuje, kto pierwszy ten lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Jurek, zmieścimy się, ja latam niżej a latasz wyżej w tym kominie i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi