cZyNo Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Właśnie się obudziłem rano i jestem zaskoczony że nie musze iść na zbocze latać. Od tygodnia, dzień w dzień od rana do zachodu słońca siedzieliśmy na zboczu. Odwiedziliśmy 3 różne zbocza, wiatr był głównie w sile 15-23m/s tak więc prawie cały czas lataliśmy maksymalnie zabalastowanymi modelami. Mimo pięknego słońca czasami bylo nam bardzo zimno. Sporo modeli poległo na trasie, jeszcze więcej przy lądowaniu. Było wiele zer za lądowanie,szczególnie w drugi dzień (lądować trzeba było w wyznaczonym polu, a turbulencje były olbrzymie. Najdziwniejsze, czym wszyscy byli zaskoczeni, były bardzo duże termiki które pojawiały sie na klifach odległych raptem o 100-200m od morza Północnego. Do piątku (po 21 rundach) jedyne co było wiadomo to to że Niemcy zdobędą złoty i srebrny medal indywidualnie (ale nie wiadomo kto jaki) i złoty w drużynie. Reszta była niewiadoma. Rożnica pomiędzy dwoma pierwszymi zawodnikami wynosiła niecałe 8 punktów! W sobote organizatorzy zafundowali nam loty na bardzo loteryjnej górce, gdzie główną rolę odgrywała sporadycznie pojawiająca sie termika. Jak jej nie było modele leciały jak w smole. Przez ostatnie kolejki zrobiły sie gigantyczne roszady zarówno w klasyfikacji indywidualnej jak i drużynowej. Jesli chodzi o polaków to cześć wypadła lepiej niż się spodziewałem, a mogło być jeszcze lepiej (gdyby nie ta piep... sobota). Najzabawniejsze jest to że na Mistrzostwa weszliśmy że tak powiem z marszu, ponieważ w Polsce nie było porządnych wiatrów od lipca, a przyjazd od Danii na tydzień przed MS był niestety niemożliwy. Tak więc ja pierwsze dwa i pół dnia poświeciłem na naukę latania i ustawiania modelu. Na początku koledzy lepiej wpasowali sie w zbocze i modele, a potem już sie wszystko wyrównało. Wyniki końcowe są tu: http://f3xvault.com/?action=event&function=event_view&event_id=816 a zdjęcia tu: http://www.wcf3f.dk/20160930Friday.html http://www.wcf3f.dk/20161002Sunday.html http://www.wcf3f.dk/20161003Monday.html http://www.wcf3f.dk/20161004Tuesday.html http://www.wcf3f.dk/20161005Wednesday.html http://www.wcf3f.dk/20161006Thursday.html i tu: https://www.facebook.com/wcf3f/?ref=page_internal PS. Poszukujemy trzeciego, rozsądnego pilota do drużyny 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Gratulacje Jurek, do soboty było 10-te Uznanie dla całego teamu - zaliczone 1000 - czki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jurek gratulacje. Wynik jest bardziej niż dobry. A dla czego nasz junior Antek startował tylko w pierwszej turze. Czy to ze względu na regulamin czy coś poszło nie tak. Szkoda że dalej nie latał bo wynik jak na juniora był świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Brawo brawo! Pierwsza piętnastka na MŚ to moim zdaniem świetny wynik. Gratulacje. I wreszcie zawody po których nie można narzekać na ilość lotów konkursowych. Po poprzednich, ME chyba, mocno się zastanawiałem nad możliwością robienia dużych imprez w F-ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 MISTRZostwa!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Dzięki. Miejsce niby dobre, ale jestem wkurzony na siebie i błędy. Szczególnie na kretyński piątkowy, gdzie poleciałem z nie ta fazą lotu. Pierwszy raz nie sprawdziłem i ze 100pkt sobie poszło na spacer :/ na sobote juz nie miałem wpływu. Bozia karty rozdawała. MISTRZostwa!!!!!!No co Ty! Serio? Miszcze jeżdżą na miszczostwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 No co Ty! Serio? Miszcze jeżdżą na miszczostwa Wtedy nie dziwota, że A dlaczego nasz junior Antek startował tylko w pierwszej turze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Możesz wytłumaczyć o co Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Mnie o nic nie chodzi. Ot jakie mis...ostwa taka ekipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Nie ma rund. Antek startował cały czas. Został Mistrzem Świata Juniorów. Tak przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Gratulacje Jurku!!! Byle tak dalej to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Nie ma rund. Antek startował cały czas. Został Mistrzem Świata Juniorów. Tak przy okazji Tak właśnie zauważyłem w pozostałych wynikach, że został Mistrzem Świata Juniorów. Zajebisty sukces choć ..... Pytałem ponieważ w pierwszych 10 rundach widać go w wynikach na 22 miejscu a w pozostałych rundach nie widać jego wyników i dla tego pytałem. Ciekaw jestem jak na tle seniorów wypadł nasz junior. Nie mniej jeszcze raz gratulacje za wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Poważny temat to poprawny tytuł ,pozwoliłem sobie edytować . Ogólnie gratulacje ! Widać z fot że fajna impreza ,znakomite warunki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 To ja go znów zmienię to nie jest poważny temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Faktycznie ..kilkudziesięciu gości lata samolocikami na piżdziawie taki kawał od chaty Edytuj A nie masz fotek tych poległych przy lądowaniu modeli ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Czy poniższa, bardzo przykra, sytuacja miała jakieś swoje konsekwencje w prowadzeniu zawodów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Gratulacje i tak trzymać a z każdymi zawodami będzie coraz lepiej. Dobrze jest i nie trza psuć (czyt. ulepszać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jurek, było tylko słodko na MS, czy jakieś wnioski z zawodów przywiozłeś? Podziel się skoro nas tu na zawody wyganiasz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Czy poniższa, bardzo przykra, sytuacja miała jakieś swoje konsekwencje w prowadzeniu zawodów? amerykańce złożyli protest i drugiego dnia po tym zajściu, anulowano tą runde i rozegrano ja na innym zboczu. Dla nas to była duża strata bo w anulowanej rundzie Antek poleciał cudowne 35 sek i zajął drugie miejsce. Dziwna sytuacja. Z drugiej strony przy takim wietrze tylko idiota zawraca modelem w stronę zbocza. Amerykańce wykorzystali sytuacje do skasowania tej pomyłki ich pilota. Ale 100 pkt kary za przekroczenie strefy zostało. Jurek, było tylko słodko na MS, czy jakieś wnioski z zawodów przywiozłeś? Podziel się skoro nas tu na zawody wyganiasz ... Na tak długich zawodach tej rangi trzeba, dobrze latać, być silnym fizycznie , ale co jest jeszcze ważniejsze silnym psychicznie. Nie wszystkim to sie udało...niestety :| I bez względu na wszystko (marudzenia innych zawodników że nie dadzą rady i/lub praca) bezwzględnie trzeba jechać wcześniej w miejsce gdzie są zawody i tam trenować. Czy to będzie F, B, J czy K. Ja teraz tego nie zrobiłem - i to był mój podstawowy błąd. Jak chce sie mieć wyniki, czasami trzeba być egoistą. A co do zawodów na które Was wyganiam - jeździjcie na zawody. Im szybciej zaczniecie jeździć na międzynarodowe tym lepiej. Bo więcej się nauczycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 A Polska ekipa czym latała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi