Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZAWODY W SKOROSZOWIE ZOSTAŁY ODWOŁANE. Woda tak zarosła,że nie da się pływać. Te zawody FSR odbędą się w terminie jesiennym.

A.C.

Opublikowano

Zbiornik nie zarósł trzciną, zarósł pod wodą.

Nie da się pływać łódkami, bo natychmiast łapią zielsko na ster i śrubę.

W przyszłym roku na pewno będziemy mądrzejsi i akwen na pewno nie zarośnie. Właściciele gospodarstwa mają na to sposób.

Na jesień podobno zielsko ma zniknąć i będzie można zrobić zawody.

A.C.

zielsko 1.jpg

Opublikowano

Amura niech wpuszczą, on potrafi zrobić robotę

Głowica wymieniona na nową zapewne się pojawię

Wysłane z mojego M2006C3MNG przy użyciu Tapatalka

4f0b6e1fdb60851840b56c44886502a3.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

W sumie tytuł tego wątku już dawno przestał być aktualny.

FSR STD przez te lata jak najbardziej utrzymał się i w sumie się rozwija zwłaszcza w Czeskiej Republice, w Bułgarii i w Chinach. Klasa została OFICJALNIE zatwierdzona jako klasa każda inna łącznie ze startem na MS, czy ME.

Zapomnieć należy o silniczkach ASP bo już dawno nie ma ich na rynku.

Wbrew pozorom silników spalinowych 3,5 na rynku jest dość dużo, choć nadal te starsze (WEBRY, OSy, itp) wg mnie są idealne do STD. Wyczynowe silniki do FSR są wg mnie, jak pisałem " za mocne"

Sam przez to przeszedłem.

Zaczęliśmy  kiedyś z synem od ASP i ok.  Łódka płynęła. Ale trzeba szybciej, więc zmiana na MVVS i łodka zaczęła płynąć szybciej. Ale miało być jeszcze szybciej i zastosowałem zdobyczny ROSSI 21 i łódka popłynęła, ale w nie szybciej.

W sumie wracamy do MVVSa bo wg mnie to jest najlepszy  motor do tej kategorii choć co raz trudniejszy do zdobycia.

I jeszcze kwestia gaźników. Ja mam do dyspozycji wiele gaźników, które poprawiają osiągi, to jednak przy braku innych,niż oryginalny gażnik MVVS  to najlepszy jest oryginalny.

A piszę dlatego, że w tym zimowym czasie zabrałem się za mój dość stary stateczek STD. Bo mam informacje,że mocni w branży zabrali się za ta kategorię.

A.C.

motorki STD.jpg

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.