Irek M Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Ale Marcin właśnie o to chodzi - modelik ma podobać się wykonawcy , fajnie latać. Czy chcemy go upodabniać to inna sprawa - tylko te teorie z kosmosu. są do dostania plecionki od 0.1 do 1mm i z takich korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 U mnie naciąg stanowi linka nierdzewka 1mm bo cieńszej nie znalazłem. A model nie jest makieta, ma dobrze latać i ładnie wyglądać. Coś mi się wydaje, Irek M, że nie trafiłeś na moją konstrukcję owego modelu;) Moje linki mają średnicę 0,5 mm. Jest jeszcze wersja pokryta teflonem o grubości 0,7 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Celowalem w takie 0.5mm ale jedyne co u mnie w sklepach znalazłem to 1mm. Najgorzej nie wygląda więc na to przymykam oko;) Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 I tak znacznie lepiej niż srebrne gumy Właśnie skróciłem maskę modelu o 50 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Kokpit zakończony. Mocowanie karabinu będzie zrealizowane na magnesach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 No ładnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Mam zamiar pomalować całą maskę na srebrno i nie będę musiał używać wtedy brązowej folii fabrycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Popytajcie chłopaki uwięziowców, latają na bardzo sympatycznych plecionkach 0,2-0,5mm i co jakiś czas je wymieniają ze względów bezpieczeństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Linki można też łatwo kupić w sklepach modelarskich np. https://modelemax.pl/pl/dzwignie-lotek-i-st/2376-linki-stalowe-zestaw--mp-jet.html?search_query=linki&results=28 a ja swoje dostałem w Lublinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Przycięta o 50 mm maska modelu. Powód tego zabiegu to zbyt mocne przednie wyważenie modelu a przy okazji optyczne skrócenie maski zgodnie z inspiracją Fokera Eindekera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Czyli teraz będzie bardziej zbliżony do Fokker D.III - bo nadal nie odpowiedziałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Silnik w końcu zajął swoje docelowe położenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Czyli teraz będzie bardziej zbliżony do Fokker D.III - bo nadal nie odpowiedziałeś. Irek, nie męcz Piotra. Taki model kupił i taki ma: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Obiecuję, że przestanę, nawet pomogę jak zajdzie potrzeba, niech tylko odpowie co ma wspólnego z D.III !!! Jestem jednak pewien, że parcie na szkło tak go zaślepiło, że nie znajdzie różnicy między tym modelikiem, a wspomnianą wersją D.III. Dlatego przedstawiam ją w tym miejscu by się nie ośmieszał więcej. Tak więc teraz chyba już wiecie dlaczego prosiłem o to porównanie. Wracając do samego modeliku to jak powiedziałem; fajnie wygląda, przyzwoicie lata. Jeśli chodzi o upodobnienie do Fokkera E; to przede wszystkim zmieniłbym wygląd steru kierunku bo ten jest wizytówką modeli Fokker'a. Powiększyłbym średnicę maski przodu i to znacznie. Piotr stosuje napęd elektryczny więc może zastosować duże śmigło. Karabin Williamsa w skali 1/6 też będzie znaaaaaaacznie lepiej wyglądał od zestawowej wypraski. No to chyba wszystko z mojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Lego też buduje swojego Fokera E.III Skleiłem skrzydło w całość - w pokoju przybył nowy mebel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Napęd lotek: Wykorzystałem elementy fabryczne trochę tylko poszerzając otwór pod dwa serwa HS 82MG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Model kiedyś sam chciałem nabyć, zrezygnowałem jednak nie widząc możliwości dostosowania go do moich oczekiwań. Natomiast jako model w ogólnej stylistyce vintage jest ok. Choć te imitacje kratownicy stawiają go równie blisko do E.III co do Bleriot`a XI Proponuje odpuścić naciski, makieta to nie jest ani nawet ćwierć. Po prostu sympatyczna imitacja czegokolwiek z epoki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Tak się zastanawiam skąd ta "nagonka" na makietę. Model opisywany nie w dziale makiety ani półmakiety, raz w całym wątku użyłem słowa "semimakieta" bo było napisane to na pudełku modelu i pewnie w celach reklamowych. Zamieściłem dwa zdjęcia replik samolotu w celach "inspiracyjnych" jak to pisze producent. Tak - nie jest to makieta w zrozumieniu osób uważających, że nie ma prawa być budowane na forum nic innego poza makietami. Również prawdą jest i to, że nie jestem słoniem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A jednak ośmieszasz się dalej. Żenada!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Drogi Irku !Przepraszam, że nie odpisuję, ale wyłączyłem wyświetlanie Twoich wpisów na moim komputerze z powodu ich poziomu sięgającego już zwykłego hejtu (wycieczki osobiste). Rozumiem, że masz pewnie jakiś cięższy okres i wyżywasz się na biednym Eindekerze. Wola Twoja i rób sobie to dalej jak musisz, ale beze mnie. Pozostań w pokoju, życzę powrotu do zdrowia i ogólnej poprawy kondycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi