TeBe Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Mam chwilową przerwę w produkcji, bo czekam na listwy calowe do Pilatusa. I z tych nerw wymyśliłem Bucnufa. Pojutrze zakupię wsad i w poniedziałek wieczorem pokażę wstępny design. Ktoś już się domyśla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 e to proste, ale nie powiem głośno, niech inni mają też zabawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 To nie mów do poniedziałku do wieczora, ok? Wstępnie policzyłem SC. To będzie latać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Znowu piperek? Nuuuuda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 OK, ale że będzie latał tyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Ale do przodu tyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Kolejne podejście do kaczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Jak multiplex to zobaczy to się za głowę chwyci;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Wstępna przymiarka. Wygląda na to, że przeróbki będą minimalne. Największa to wysokie przednie (tylne) podwozie, chyba zrobię stałe. Teraz pomiary i liczenie środka ciężkości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Wstępna przymiarka. Wygląda na to, że przeróbki będą minimalne. Największa to wysokie przednie podwozie, chyba zrobię stałe. Teraz pomiary i liczenie środka ciężkości. Raczej kąty zaklinowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Kąty zaklinowania oczywiście też do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Wstępna przymiarka napędu. Trzeba będzie mocno podebrać kadłub i wzmocnić pozostałości tkaniną i żywicą, ale powinien się zmieścić. Zamówiony, oczekuję na dostawę. PS. Wlot będzie od dołu, powiększę maksymalnie. Ścianki (pozostałości kadłuba) zostaną wzmocnione węglem i zalaminowane. Wylot planuje przez oryginalną mordkę ;-) Miejsca w kadłubie jest że hoho :-) SC wyliczyłem na 50mm przed krawędzią natarcia, więc pakiet 3200 3S będzie tam, gdzie widać. Czekam na napęd, dokonam sprawdzenia SC i do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Zasymulowałem ciężar napędu i nadal SC jest za blisko krawędzi natarcia. Zatem dokładam elektryczne składane podwozie przednie. Jakoś tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLITEK Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 A ten statecznik pionowy nie przeszkadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Nie, został urębany. Jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Zasymulowałem ciężar napędu i nadal SC jest za blisko krawędzi natarcia. Zatem dokładam elektryczne składane podwozie przednie. Nie lepiej zamiast podwozia dać większy pakiet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Stefanie, akurat takie pakiety mam z innego projektu. Planowane wyposaźenie: - napęd 70mm EDF http://www.sklep.rc-lipol.pl/pl/p/Naped-EDF-706-lopat-z-silnikiem-/1551 - pakiet 3200 3S, taki mam z innego projektu - serwa - 6x MG90S - podwozie główne https://www.ef3m.pl/pl/p/Podwozie-z-laminatu-szklanego-do-modeli-1000mm/1519 - podwozie przednie http://www.sklep.rc-lipol.pl/pl/p/tarot-Podwozie-skladane-do-drona-1614mm/1125 będzie modyfikowane Będę informował :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Nie dość, że do tyłu lata to jeszcze z edf? Podoba mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Podwozie przednie nadeszło. Zwykle nie chwalę naszych żółtych braci, ale tym razem jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi