AdamGsxR Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 A jednak budujesz:) Super!! Siedzę i kibicuję. Jaki masz silnik w swoim 109 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 A jednak budujesz:) Super!! Siedzę i kibicuję. Jaki masz silnik w swoim 109 ?? nie rozumiem dlaczego miałbym zaprzestać budowy nic nie pisałem że nie będę kontynuować ,a silnik to ZENOAH TYTAN 45PCI ,plany są zrobione pod ten konkretny silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamGsxR Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 nie rozumiem dlaczego miałbym zaprzestać budowy nic nie pisałem że nie będę kontynuować ,a silnik to ZENOAH TYTAN 45PCI ,plany są zrobione pod ten konkretny silnik I tu nastąpiła pomyłka za co bardzo przepraszam, to kolega Grifon napisał, że zaprzestaje budowy. Masz może namiar na kogoś kto wytoczy wał przedłużający do śmigła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 I tu nastąpiła pomyłka za co bardzo przepraszam, to kolega Grifon napisał, że zaprzestaje budowy. Masz może namiar na kogoś kto wytoczy wał przedłużający do śmigła? mi będzie znajomy znajomego toczył ale ma trochę dużo pracy i nie wiem czy byłby w stanie zrobić drugi mogę się zapytać , ale nie obiecuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 witam po dłuższej nieobecności ,i operacji kolana teraz się kuruje ale nie znaczy ze nic nie idzie do przodu z 109 , wszyscy się chwalą podwoziami to i ja się pochwale moim podwoziem home hend made do tego electron retract ER 40evo, do tego skończony panel z zegarami ,resztę zdjęć w najbliższym czasie jak wal do silnika przyjdzie na dniach to zamontuje całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 TY no wreszcie się ujawniłeś podwozie fajne mam ten sam system elektryczny tylko mocniejszy i to chyba jeden z najpewniejszych systemów ale opony będziesz heblował ? bo trochę za grube ? Tablicę zaś wykonałeś chyba na tych samych czeskich elementach co ja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 witam no i już kadłub prawie zakończony silnik zamontowany z wałem i uruchomiony, bardzo ładnie pali tomek odczuł to na ręce ma moc hehe ,nawet bardzo ładnie pracuje,teraz zostało dokończenie tłumika i zostanie zalaminować kadłub i na półkę i czas się brać za dokończenie lavochkina i przygotować go do sezonu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Seba , ten wal jest na 100% "sztywny" , czy ma jakies gumy po drodze ( pytam , bo nie wiedze ) ? Co sie w kolanko stalo ? Jakie malowanie przewidujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Seba , ten wal jest na 100% "sztywny" , czy ma jakies gumy po drodze ( pytam , bo nie wiedze ) ? Co sie w kolanko stalo ? Jakie malowanie przewidujesz ? na 100% sztywny tak jak na planach po odpaleniu na wolnych obrotach jak i na wysokich żadnych wibracji , a kolano to stare obrażenia jeszcze z młodości i teraz się zablokowało i potrzebna była operacja ,a na dodatek w niedziele dostałem zatoru tętnicy płucnej i 3 dni leżałem w szpitalu gdybym czekał do poniedziałku to już by mnie tu nie było :)ale już jest dobrze jeszcze została zakrzepica w łydce ale pomału się normuje a malowanie jest na pierwszej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Spokojnie z tymi chorobami !!!! Jeszcze musimy zdazyc te ENYE 240 od Francuzeczki kupic OK ; malowanie juz znalazlem .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 witam po małej przerwie, kadłub prawie zakończony ,tłumik własnej roboty silnik kreci robią się skrzydła i za jakiś miesiąc morze będzie oblot tlumik na chwile obecna waga całości oprócz farby i paru dodatków 10.5kg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Tam z tylu LOS sie czai ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 E... Zdaje Ci się tylko, pewnie to jakieś refleksy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Czy tłumik jest wykonany częściowo z miedzianych rurek hydraulicznych a przeźroczysta rurka jest teflonowa? Jeśli tak to jak zostały połączone te miedziane rurki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Czy tłumik jest wykonany częściowo z miedzianych rurek hydraulicznych a przeźroczysta rurka jest teflonowa? Jeśli tak to jak zostały połączone te miedziane rurki? od silnika idzie miedzianą rurką potem lacznik teflonowy kolanko miedziane znowu teflon a resztę dorobione jest z aluminium bo nie dało rady zrobić kolanka z aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Ok dzięki, a same rurki miedziane są jakoś polutowane między sobą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Ok dzięki, a same rurki miedziane są jakoś polutowane między sobą? tak rurki miedziane są pospawane i aluminiowe tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Fajnie to wszystko wygląda, tylko ja się zastanawiam, jak to będzie z wyważeniem modelu. Silnik jest dość mocno cofnięty. Będziecie musieli chyba robić stalowy kołpak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Na razie wyważa się 1cm za rura. Moze być to problem, ale coś się wymyśli, jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 od silnika idzie miedzianą rurką potem lacznik teflonowy kolanko miedziane znowu teflon a resztę dorobione jest z aluminium bo nie dało rady zrobić kolanka z aluminium Chciałem o to zapytać bo na zdjęciach wygląda na silikonową rurkę a to się nie uda ,wydech benzyny z silikonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi