S.Papa Opublikowano 1 Października 2018 Autor Opublikowano 1 Października 2018 Kilka dodatkowych fotek z dzisiejszego latania Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka 1
Sage Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Ciągnąc dalej watek rozpoznawania nowych rozwiązań dla mojego kolejnego projektu System FES - Front Electric Sustainer (Selflaunch - dla lekkich szybowców) http://front-electric-sustainer.com/index.php
Sułek Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 Dobrze wygląda! Dobry pomysł...
Sage Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 Coraz bardziej podobają mi sie takie starty ... , coraz bliżej jestem małego wiatraczka
Rysiek10 Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Witaj Piotrek dobry pomysł "podwozie" przednie jest chowane, śmigło mniejsze ale skok jego chyba większy musi być i silnik o większej mocy aby start nie był długi. Start prawdziwego był długi ale modelu krótki. Warto poeksperymentować. Przednie koło to jak mini podwozie musi być całe poza kadłubem, lądowanie standartowe ze schowanym podwoziem. Może zdążę zobaczyć jak zrobiłeś przed moją operacją. Jak będę na zwolnieniu mam taki stary szybowiec piankę bede kombinował z serwem od T-500 zobeczę jak to wyjdzie w kadłubie jest miejsce. Pozdrawiam Ryszard
Sage Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Mam juz wstępny FES 'set-up' dla modelu 4m / 3,9 kg 4S Silnik 1000W / 1100 kv / 70A Śmigło (wiatraczek) 9 x 6 rpm 15100 Chciałbym do tego takie oto rozwiązanie zastosować (po otwarciu zdjęcia w nowym oknie będzie widać więcej )
Krzysiek67 Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Super rozwiązanie, kilka sekund i jest szybowiec. Pierwszy raz widzę taki patent.
Sage Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Super rozwiązanie, kilka sekund i jest szybowiec. Pierwszy raz widzę taki patent. Takie są plany, a jak wyjdzie zobaczymy ... ale szkoda byłoby pozbawiać pół makietę dzióbka i możliwości holowania w przyszłości ... a i na zboczu będzie ładniej wyglądał ... Najpierw muszę dostać model, potem poważyć, pomierzyć, jeszcze raz wszystko sprawdzić i wtedy 'enter'
S.Papa Opublikowano 8 Października 2018 Autor Opublikowano 8 Października 2018 Wylataliśmy wszystko w sobotę, niedziela była nielotna, ale dzisiaj było super. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Juz w czapkach ... Przywioze Wam pogode w srode, wezme troche wiecej aby starczylo na pare dni
S.Papa Opublikowano 10 Października 2018 Autor Opublikowano 10 Października 2018 Pomogła interwencja na górze, dzisiejsza pogoda rozpieszczała temperaturą i grzechem byłoby nie latać Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
S.Papa Opublikowano 11 Października 2018 Autor Opublikowano 11 Października 2018 Piękny kolejny dzień jesieni. I ja z modelem, niestety sam. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Niestety nie dałem rady ... Szykuję dawno nie ruszane modele na sobote Pogoda zamowiona. Weżcie obuwie sportowe, w przerwie pokopiemy piłę .
P.i.o. Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 Kilka fotek z Borska pogoda wspaniała -ciepło,słonecznie (a to połowa października) niebo bez chmurek, tylko wiaterek za bardzo kręcił.
Sage Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 Jeszcze kilka zdjęć. Tak jak pisał Piotr wyżej, przepiękny dzień. Z rana torszkę turbiło, popoludnie bylo bezwietrzne i mozna powiedziec upalne. Bory Tucholskie mieniły sie wszystkimi odcieniami złota. Wyjazd należy uznać za bardzo udany.
Mars_2000 Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 Fantastyczne zdjęcia i widzę że był bardzo udany piknik. Ja niestety "wyautowałem" się w tym sezonie kontuzją nogi i dopiero wracam do życia. Może uda mi się jeszcze skorzystać z tej ładnej pogody i wpaść na Chwarzno. A te latanie w Borsku to okazjonalne, czy można się tam wybrać w weekend w ciemno i polatać? Widzę fajny betonowy pas, w sam raz dla mojego mniejszego Mustanga.
P.i.o. Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 latać można tam codziennie, ale najlepiej najpierw wykonać telefon , koszt korzystania z lotniska 20 zł https://borsklotnisko.pl/
Mars_2000 Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 latać można tam codziennie, ale najlepiej najpierw wykonać telefon , koszt korzystania z lotniska 20 zł https://borsklotnisko.pl/ Ooo.. Super. Dziękuję za informację.
Rekomendowane odpowiedzi