Sage Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 W dniu 5.01.2022 o 01:02, Krzysiek67 napisał: A teraz z niecierpliwością czekamy abyś Ty Piotr pochwalił się co tam z Bieszczad fajnego przywieziesz? Z Bieszczadów to tak jak zawsze, energię na kolejnych parę tygodni. Choć przyznam, że naładowane baterie starczają w obecnej rzeczywistości na coraz krócej. W drodze powrotnej był też Beskid Żywiecki i nowa znajomość, właściwie dwie znajomości z których jestem mega zadowolony. Pozdrowienia dla Maćka . I taka fotka, 'małe' uaktualnienie od Tadzika 2
Krzysiek67 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Tadziu już niedługo poleci, super to wychodzi. A od czego ta makieta kokpitu w bagażniku? Czy od tego o czym myślę??
Sage Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 33 minuty temu, Krzysiek67 napisał: Tadziu już niedługo poleci, super to wychodzi. A od czego ta makieta kokpitu w bagażniku? Czy od tego o czym myślę?? Jak dobrze się przyjrzeć to nie tylko makieta kokpitu ale i cała reszta tego o czym dobrze myślisz . Dowiedziałem się, że mam małe auto . 1
Krzysiek67 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Skrzydełka to zauważyłem wcześniej, a kadłub dopiero skumalem że w pokrowcu jest?. Super, gratulacje?, teraz czekamy na więcej fotek. Z autka fotele wywal będzie więcej miejsca, ewentualnie autobus kup? 1 1
jarek996 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Opublikowano 11 Stycznia 2022 11 godzin temu, Sage napisał: Choć przyznam, że naładowane baterie starczają w obecnej rzeczywistości na coraz krócej. Zamow nowe w Hobby King ? 1
Sage Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opublikowano 14 Stycznia 2022 W dniu 10.01.2022 o 23:11, Krzysiek67 napisał: ... teraz czekamy na więcej fotek. Proszę, pierwsze fotki. Zacząłem od ogonka W międzyczasie przyszła paczuszka W poniedziałek mają przyjść LDS'y i serwa do skrzydeł. CDN. 3
Krzysiek67 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Super?, widzę że niedługo oblot?? Piękny model zazdraszczam ?. U mnie trochę wolniej, na razie złożone to co było w zestawie, plus silnik. Muszę poczekać na fundusze żeby zakupić resztę wyposażenia, no i trzeba chociaż wstępnie dotrzeć serducho. Na dzień dzisiejszy Harmon prezentuje się tak: Ale byłoby fajnie jakby udało się oblatać wszystkie modele razem, Twojego GP, Tadzia Stinsona, Piterkową Wilgę i Harmona ? 4
jarek996 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 W dniu 14.01.2022 o 22:34, Sage napisał: Zacząłem od ogonka Ja tez zawsze zaczynam dzien od pobawienia sie ogonkiem , a pozniej to juz jakos dzien zleci ? W dniu 15.01.2022 o 01:09, Krzysiek67 napisał: Na dzień dzisiejszy Harmon prezentuje się tak: Ze 3 Harmony mam na sumieniu. Jak bedziesz potrzebowal czesci , to pisz , lezy troszke w kartonie ?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 17 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zabawy ciąg dalszy ... I wszystko jasne Dziś też przyszła paczuszka z Tajwanu od: Tomas Liu Studio (tomas-liu-studio.com) Dzięki Paweł za namiar . Kontakt, czas oczekiwania (dżwignie cięte pod wymiar), jakość spasowania i wykonania na najwyższym poziomie. Przy większym zamówieniu ( 6 zestawów) narzędzie do zakładania pierścieni segera gratis . Jutro 'rezam' otwory w powierzchniach sterowych pod dżwignie. CDN. Jeszcze kilka fotek od Tadzika . 5
Francka Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 GP 14 Velo najlepiej oblatać w klubie MKS "Gwarek" na lotnisku Wyry . Licze , że do wiosny będzie gotów . 1 1
Sage Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Francka napisał: GP 14 Velo najlepiej oblatać w klubie MKS "Gwarek" na lotnisku Wyry . Licze , że do wiosny będzie gotów . Dziękuje za oficjalne zaproszenie. Fajnie by było oblatać GP w tak zacnym gronie .
darod07 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Opublikowano 18 Stycznia 2022 13 godzin temu, Sage napisał: Kontakt, czas oczekiwania (dżwignie cięte pod wymiar), jakość spasowania i wykonania na najwyższym poziomie. Te dźwignie i dodatki coś pięknego. Czy napędy sterów będą widoczne żeby można było podziwiać z zewnątrz?
Sage Opublikowano 18 Stycznia 2022 Opublikowano 18 Stycznia 2022 W dniu 18.01.2022 o 09:11, darod07 napisał: Te dźwignie i dodatki coś pięknego. Czy napędy sterów będą widoczne żeby można było podziwiać z zewnątrz? Była też propozycja, żeby zakleić te 'ładne' serwa w ogonie przezroczystą zaślepką ... Na bardziej poważnie to co ładnie wygląda zazwyczaj też dobrze działa . A już zupełnie na poważnie to uważam, że zwłaszcza w szybowcach, przy tak dopracowanych nowoczesnych profilach, a taki jest w GP, napędy powierzchni sterowych muszą być równie dopracowane. Z drugiej strony może komuś ta wiedza fotograficzna się przyda. Tomas Liu robi systemy LDS pod konkretne skrzydła / wymiary / profile. Z zewnątrz będzie można podziwiać kokpit ... 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 19 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 Stycznia 2022 Ruszyłem z LDS. Na pierwszy rzut poszła klapa, tu profil nie jest jeszcze taki cienki. Przy lotkach już tak, będzie trudniej zrobić wystarczająco głebokie otwory pod dżwignie. Lotka zewnętrzna. Lotka wewnętrzna. Poprosiłem o podzielenie lotki na dwie w celu lepszego dopasowania krawędzi spływu do profilu dla różnych faz lotu. 5
Sułek Opublikowano 20 Stycznia 2022 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Z wrażenia aż się zalogowałem, żeby coś napisać... Pięknota, GP już macałem, w przeciwieństwie do pozostałych nowości. Niezła wiosna się szykuje, bo nie widzę innej możliwości, jak to, że wszystkie te cacka zostaną obleciane wiosną.. Prawda?! Ja na razie nie mam pomysłu na coś nowego, więc nie dołączę do zacnego grona pionierów. Ale nigdy nic... Pzdr
awiator Opublikowano 21 Stycznia 2022 Opublikowano 21 Stycznia 2022 W dniu 10.11.2021 o 10:58, Tommy 54 napisał: Może znacie kogoś, kto chce kupić średni laminat 300 cm z mocnym silnikiem ? Tu dałem ogłoszenie : https://m.olx.pl/d/oferta/szybowiec-rc-lumax-3000-CID767-IDMs8wn.html witam,czy oferta jest aktualna.
Tommy 54 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Tak, stoi sobie bezpiecznie i czeka na pilota ?
darod07 Opublikowano 26 Lutego 2022 Opublikowano 26 Lutego 2022 Dziś na Chwarznie odbył się test pompy dymu w modelu Zero. Rezultat całkiem zadowalający zważywszy na temperaturę powietrza ok +5 stopni, latem powinno być znacznie lepiej. Dzięki Piotrze za nagranie! 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 26 Lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Lutego 2022 Kilka moich fotek instalacji dymnej i nie tylko. 6
Rekomendowane odpowiedzi