smardze23 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam. Uzbierałem sobie trochę pieniędzy i mam zamiar zakupić sobie nowy pakiet li-po do modelu, tylko tu pojawia się problem , nie wiem z jaką wydajnością prądową pakiet mam wybrać. Przewertowałem instrukcję oraz pudło od modelu i nic tam nie znalazłem tak samo jak w internecie jak i na aktualnym pakiecie, który był w zestawie (li-ion 7.4V 1700 mAh carson akku). Co prawda mógłbym kupić od razu pakiet 50c aczkolwiek znalazłem na niektórych stronach pakiet w fajnej cenie tylko że z wydajnością 30/35 c. Mój model to dirt warrior sport X10EB od Carson'a. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.Pozdrawiam oraz życzę zdrowych i wesołych świąt ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Szczotka czy BL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Witam. Uzbierałem sobie trochę pieniędzy i mam zamiar zakupić sobie nowy pakiet li-po do modelu, tylko tu pojawia się problem , nie wiem z jaką wydajnością prądową pakiet mam wybrać. Przewertowałem instrukcję oraz pudło od modelu i nic tam nie znalazłem tak samo jak w internecie jak i na aktualnym pakiecie, który był w zestawie (li-ion 7.4V 1700 mAh carson akku). Co prawda mógłbym kupić od razu pakiet 50c aczkolwiek znalazłem na niektórych stronach pakiet w fajnej cenie tylko że z wydajnością 30/35 c. Mój model to dirt warrior sport X10EB od Carson'a. Z góry dziękuje za wszelką pomoc. Pozdrawiam oraz życzę zdrowych i wesołych świąt ! Jeżeli ten pakiet Li-ion z zestawu dawał nie mniej niż 6 minut szaleństwa, to średni prąd pobierany z niego był nie większy niż 10C. Wtedy pakiet z deklarowanym 20C w zupełności Ci wystarczy, ale lepszy będzie taki 30C, bo te podawane wartości są zazwyczaj zawyżane, a niekiedy bardzo mocno przesadzone. Teoretycznie pakiet o wyższym dopuszczalnym prądzie rozładowania przejawia mniejsze straty wewnętrzne, więc jest korzystniejszy. Pakiet 2S 30C będzie co najmniej dwa razy wydajniejszy od tego Li-ion z zestawu, już z poprawką na podwójne naciągnięcie deklaracji. Szczotka czy BL? Tam chyba coś takiego napędza : https://www.amazon.de/Carson-500906052-Elektromotor-Cup-Machine/dp/B002E2XPCW/ref=pd_sim_21_7?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=HTVHX055B3RJ8ZMWMY90 A te Li-iony z zestawu to mi na zwykłe 18650 dwie sztuki wyglądają... Najbardziej kozackie w tym rozmiarze maja deklarowaną wydajność ciągłą 20A, ale te są coś za tanie... Chyba półka niżej czyli 5C chwilowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Są dwie wersje dla tego pytam.Jeżeli szczotka to tak jak piszesz 20-30 c wystarczy z zapasem.Jeżeli BL to wybrałbym mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smardze23 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Tak, w modelu siedzi szczotka. Bardzo dziękuję za pomoc, aktualny pakiet z zestawu już mnie wykańcza , plus minus 5 min zabawy to duużo za mało. Jeszcze raz bardzo dziękuję.Pozdrawiam i życzę mokrego dyngusa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Pozdrawiam i życzę mokrego dyngusa ! Pozdrawiamy i nawzajem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi