jędrek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam Przymierzając się z grubsza do nowego modelu, zaplanowałem go sobie z chowanym podwoziem. Mam mechanizmy wciągników GWS, ale wydają mi się trochę za duże i za ciężkie. Poprzeglądałem trochę wątków w tym temacie(podwozia). Można kupić jeszcze mniejsze i lżejsze, no właśnie - kupić. A dlaczego nie zrobić samemu ? Na razie próbka, jak to by wychodziło. Zrobiłem jeden i działa . oryginalny GWS mój z golenią i kołem zamontowany w elemencie testowym, układ który będzie w modelu, się rysuje i tak to działa 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Majstersztyk Genialna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 I działa, oooo A co to za maszyna będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Prawie jak w moim S2???? Tylko nie znalazłem zastosiwania w praktyce ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 I działa, oooo A co to za maszyna będzie? Na razie tajemnica . Wersja testowa sprawdziła się, chodziło o kinematykę układu. Pora zrobić wersję docelową, i jest . Do pełni szczęścia brakuje tylko mechanizmu do koła przedniego ze sterowaniem koła, ale też zrobię . Waga ma dokładność 1g, oba ważą więc mniej niż 1g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Chyba waga ci się zacięła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Andrzej- obstawiam że Bies, ale nawet jak zgadłem, to nie potwierdzaj- niech jest napięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Brawo Andrzej (Brawo Ty )! Nareszcie ktoś u nas "poważnie" potraktował mikrusy, bo dlaczego tylko za gramanicą maja robić np. TAKIE: (1-prezentacja, 2-konstrukcja) fajne konstrukcje, co my gorsi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ja wiem, to będzie Orlik!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Brawo Andrzej (Brawo Ty )! Nareszcie ktoś u nas "poważnie" potraktował mikrusy, bo dlaczego tylko za gramanicą maja robić np. TAKIE: (1-prezentacja, 2-konstrukcja) fajne konstrukcje, co my gorsi? Spokojnie można zrobić dużo mniejsze, z trochę innych materiałów. Robiłem z tego co było "pod ręką". Ja wiem, to będzie Orlik!!!! Orlik będzie później . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Znowu ta zepsuta waga :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 0+0+0 i wychodzi kilo dwadzieścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 0+0+0 i wychodzi kilo dwadzieścia. A ile takich wejdzie na Twoje kilo dwadzieścia Taka mała wprawka na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Do wcześniejszego kompletu dorobiłem mechanizm chowania koła przedniego ze sterowaniem kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 3x0=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Stefan, dokładniej: 0+x=4. Matematyka to przewrotna "dziwka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Tylko, że to "x" to nadal zero :-) Ale tutaj się kłania tolerancja tensometru w wadze, jakieś +/-1g i do tego nacisk minimalny dla reakcji. Ale to detale bo i tak masa (a właściwie jej brak - żart) tego maleństwa robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 No pisałem już wcześniej że waga jest zje...psuta :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Zmontowałem całość na elemencie testowym 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 To jest po prostu piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi