jędrek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam Przymierzając się z grubsza do nowego modelu, zaplanowałem go sobie z chowanym podwoziem. Mam mechanizmy wciągników GWS, ale wydają mi się trochę za duże i za ciężkie. Poprzeglądałem trochę wątków w tym temacie(podwozia). Można kupić jeszcze mniejsze i lżejsze, no właśnie - kupić. A dlaczego nie zrobić samemu ? Na razie próbka, jak to by wychodziło. Zrobiłem jeden i działa . oryginalny GWS mój z golenią i kołem zamontowany w elemencie testowym, układ który będzie w modelu, się rysuje i tak to działa 4
Grifon Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 I działa, oooo A co to za maszyna będzie?
Atomizer Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Prawie jak w moim S2???? Tylko nie znalazłem zastosiwania w praktyce ????
jędrek Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2017 I działa, oooo A co to za maszyna będzie? Na razie tajemnica . Wersja testowa sprawdziła się, chodziło o kinematykę układu. Pora zrobić wersję docelową, i jest . Do pełni szczęścia brakuje tylko mechanizmu do koła przedniego ze sterowaniem koła, ale też zrobię . Waga ma dokładność 1g, oba ważą więc mniej niż 1g
zbjanik Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Andrzej- obstawiam że Bies, ale nawet jak zgadłem, to nie potwierdzaj- niech jest napięcie.
ssuchy Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Brawo Andrzej (Brawo Ty )! Nareszcie ktoś u nas "poważnie" potraktował mikrusy, bo dlaczego tylko za gramanicą maja robić np. TAKIE: (1-prezentacja, 2-konstrukcja) fajne konstrukcje, co my gorsi?
jędrek Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Brawo Andrzej (Brawo Ty )! Nareszcie ktoś u nas "poważnie" potraktował mikrusy, bo dlaczego tylko za gramanicą maja robić np. TAKIE: (1-prezentacja, 2-konstrukcja) fajne konstrukcje, co my gorsi? Spokojnie można zrobić dużo mniejsze, z trochę innych materiałów. Robiłem z tego co było "pod ręką". Ja wiem, to będzie Orlik!!!! Orlik będzie później .
jędrek Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2017 0+0+0 i wychodzi kilo dwadzieścia. A ile takich wejdzie na Twoje kilo dwadzieścia Taka mała wprawka na szybko
jędrek Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Opublikowano 2 Maja 2017 Do wcześniejszego kompletu dorobiłem mechanizm chowania koła przedniego ze sterowaniem kółka.
ssuchy Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Stefan, dokładniej: 0+x=4. Matematyka to przewrotna "dziwka".
Vesla Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Tylko, że to "x" to nadal zero :-) Ale tutaj się kłania tolerancja tensometru w wadze, jakieś +/-1g i do tego nacisk minimalny dla reakcji. Ale to detale bo i tak masa (a właściwie jej brak - żart) tego maleństwa robi wrażenie.
Tom Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 No pisałem już wcześniej że waga jest zje...psuta :-)
jędrek Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Opublikowano 11 Maja 2017 Zmontowałem całość na elemencie testowym 2
Rekomendowane odpowiedzi