W0jcieH Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Cześć wszystkim! Postanowiłem, że Wicherek 25 będzie moim pierwszym modelem spalinowym. Na zdj załączam postęp prac i efekty. Jednakże pojawił się problem dot. mocowania wręgi silnika (MVVS 2.0 ccm), otóż nie wiem w jakiej płaszczyźnie poziomej ją przykleić- prosto względem dolnej pow. skrzydła czy jakoś inaczej??? Prosze o pomoc, bo nie mam zielonego pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Wicherek 25 i silnik 2cmm? Troszke male nieporozumienie 3,5cm to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W0jcieH Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Wicherek 25 i silnik 2cmm? Troszke male nieporozumienie 3,5cm to ok Bardzo dziękuje za te trafne spostrzeżenie, ale moje pytanie dot. innej kwestii (silniki z tamtych lat miały mniejszą moc niż obecne o tej samej ccm). Wraz z postępami pojawia się kolejne pytanie: Czy kadłub zwężać na tyle, czy pozostawić taką samą szerokość wszędzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Kadłuba nie zwezaj, jednak przykre loże w taki sposób aby dało się regulować sklon silnika. 3.5-4ccm jest idealnybdla tego modelu, mniejszy to nieporozumienie. No chyba że jara cię latanie na pełnym gazie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Ja się nie znam ale kilka lat temu pisałeś coś innego: Ze silnikiem nie przesądzaj. Spojrzyj na tabele na stronie 95. Do wersji 25 silnik max 3.5ccm. Jak chcesz pod .40-.46 to mozesz powiększyć plany do 180cm. Zauwaz tez to ze dzisiejsze silniki żarowe sa mocniejsze niz 30 lat temu, tak ze na 3.5ccm bedziesz mial świetnego trenera z dużym zapasem mocy http://pfmrc.eu/index.php/topic/34068-wicherek-25-rc/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi