W0jcieH Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Cześć wszystkim! Postanowiłem, że Wicherek 25 będzie moim pierwszym modelem spalinowym. Na zdj załączam postęp prac i efekty. Jednakże pojawił się problem dot. mocowania wręgi silnika (MVVS 2.0 ccm), otóż nie wiem w jakiej płaszczyźnie poziomej ją przykleić- prosto względem dolnej pow. skrzydła czy jakoś inaczej??? Prosze o pomoc, bo nie mam zielonego pojęcia
Grzesiek Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Wicherek 25 i silnik 2cmm? Troszke male nieporozumienie 3,5cm to ok
W0jcieH Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Wicherek 25 i silnik 2cmm? Troszke male nieporozumienie 3,5cm to ok Bardzo dziękuje za te trafne spostrzeżenie, ale moje pytanie dot. innej kwestii (silniki z tamtych lat miały mniejszą moc niż obecne o tej samej ccm). Wraz z postępami pojawia się kolejne pytanie: Czy kadłub zwężać na tyle, czy pozostawić taką samą szerokość wszędzie?
Marcin K. Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Kadłuba nie zwezaj, jednak przykre loże w taki sposób aby dało się regulować sklon silnika. 3.5-4ccm jest idealnybdla tego modelu, mniejszy to nieporozumienie. No chyba że jara cię latanie na pełnym gazie...
jethrotull Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Ja się nie znam ale kilka lat temu pisałeś coś innego: Ze silnikiem nie przesądzaj. Spojrzyj na tabele na stronie 95. Do wersji 25 silnik max 3.5ccm. Jak chcesz pod .40-.46 to mozesz powiększyć plany do 180cm. Zauwaz tez to ze dzisiejsze silniki żarowe sa mocniejsze niz 30 lat temu, tak ze na 3.5ccm bedziesz mial świetnego trenera z dużym zapasem mocy http://pfmrc.eu/index.php/topic/34068-wicherek-25-rc/ 1
Rekomendowane odpowiedzi