Iras 11 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Pilot wreszcie dotarł aż ze Stanów biedak leciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 to chyba z obozu jenieckiego wrócił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Maskę ma to przeżył . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Pilot wreszcie dotarł aż ze Stanów biedak leciał IMG_20180305_202223.jpg A skąd leciał ? Może stąd ? http://bestpilots.typepad.com/ Miałem chrapkę na to aby w moim FW190 zasiadł Gunhter Rall ale cena mnie trochę przeraziła, ale myślę nad Nim intensywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Nie no tam sa piloci na wypasie mnie nie stac na takiego ja kupilem na stronie warbirdspilot.com duzo tansze bo moj kosztowal 99dolarow +koszt wysylki i + clo Ja mam polmakiete to i pol pilota potrzebuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 no nie, pilota masz całego od stóp go głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Można też kupić w bestpilots "surowego" niepomalowanego Ralla za niecałe 70 $, to już lepiej niz 230 bo cena jest absurdalnie wysoka.Ja tak kupowałem swojego Saburo Sakai i pomalowałem farbkami do modeli plastykowych,może nie ma aż tak perfekcyjnie wykończony, ale jest dużo tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 i pomalowałem farbkami do modeli plastykowych,może nie ma aż tak perfekcyjnie wykończony, po co ta skromność każdy widział jak go "nieperfekcyjnie" pomalowałeś chciałbym być chociaż w połowie, tak "nieperfekcyjny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Oj ,różnica jest i to wielka -uwierz.Druga sprawa to podejrzewam ,że ten Irkowy "Adolf" jest chyba kształtowalny, można go uformować do potrzeb.Piloci z bestpilots są z twardego plastiku,jedynie głowę można przykleić odwróconą w dowolną stronę.U mnie skończyło się to koniecznością amputacji nóg poniżej kolan aby zmieścił się w kabinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 po co ta skromność każdy widział jak go "nieperfekcyjnie" pomalowałeś chciałbym być chociaż w połowie, tak "nieperfekcyjny" No ja też nawet 1/3 "nieperfekcyjności" Adama by mnie zadowoliła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 No i przymirzylem no i zmierzylem no i do du....py sprzedaja pilota w skali 1/4-1/4,5pilota a w rzeczywistosci to mutant i nie to rzebym sie czepial bo jestem daleki od tego ale pilot w samolocie wyglada nie realistycznie i zeby to byl pilot w skali 1/4,5 ale nie bo tylko korpus jest zrobiony na te skale a glowa , buty to skala 1/5 i to wyglada kiepsko nie wspomne o wygladzie calosci w modelu . Jezeli ktos potrzebuje takiego pilota to chetnie odsprzedam za cene ktora zaplacilem do mniejszej skali bedzie pasowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Hmmm.... faktycznie, ale spokojnie.... pamiętaj że piloci tamtego okresu to raczej kurduple , to nie chłopy typu Pudzian , metr sześćdziesiąt - siedemdziesiąt to był standard, ten na zdjęciach w barach wydaje się być ok. No i druga sprawa, pamiętaj żę siedział na spadochronie, czyli podniesiesz go o jakieś półtora centa i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Rzeczywiście ,wygląda to nieproporcjonalnie,szczególnie sama głowa wygląda dziwnie.Może gdybyś spróbował go wyciągnął trochę do góry,bo pilot siedział na spadochronie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 o k....a , żeby to jeszcze jakieś groszę kosztowało, niezła mina. A może tak wychudł w niewoli ? Generalnie tak jak pisze mecenas, kafarami nie byli, ale ten wygląda jak 12 latek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Irku jaką ma wysokość w mm ja planowałem tego http://www.bigplanes.nl/contents/en-uk/p1709_WWII_German_Luftwaffe_RC_Warbird_Pilot_15_inch.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Nie wiem w jakiej skali budujesz, ale ta figurka to do skali 1:4,5. w skali 1:4 wyjdzie, że w kabinie siedzi karzełek, bo 15' to jakieś 38cm, po pomnożeniu przez 4 - 152 cm. Szczerze powiedziawszy, nie wiem czemu w tych figurkach nie podają wielkości głowy, pozwoliło by to uniknąć tego rodzaju zasadzek. Jak coś z "łbem" jest nie tak (za mały/za duży) - to od razu to widać. Proporcje ciała ludzkiego są takie, że głowa mieści się w sylwetce 7,5 razy. Czyli człek o wzroście 175 cm (o ile nie ma makro/mikrocefalii ) ma głowę o wysokości 23,33 cm. W figurce w skali 1:4 będzie to jakieś 58,33 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Pilot ma 39cm nie wiem jak to zrobili ale glowa jest dokladnie w skali 1/5 a ja kupowalem w skali 1/4 . Przezyl bym to ale kiepsko wyglada w tej kabinie , probowalem posadzic go wyzej ale nadal lipa jak chcesz Pawel to moge go tobie odsprzedac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 podaj na PW cenę z kosztami wysyłki do tego się przymierzałem mam pilota 38cm do Pipera i 32cm do Jaka 32cm ( 1/5)ni jak nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ladne rzeczy ; handel ludzmi sobie urzadzaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi