JacekK Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 O ile jeszcze mogę przy pewnej dozie wysiłku zrozumieć przesłanki i przekaz opisu, o tyle forma jest słabiutka jak kocie szczyny... Irku dawaj jakieś foty z postępów bo dobrze to idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 No teraz będzie lipa bo musialem na 10 dni wyjechać ale jak wrócę to będę chciał dokończyć skrzydła no i wówczas zostanie tylko składanie elektroniki i malowanie . Jak Bóg pozwoli i Partia pomoże to na marzec będzie gotowy do oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Irek tempem budowy załamujesz - zwolnij pogoda do latania ma być od kwietnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Mam dwa dni wolnego wiec pedze ze skrzydlami , oklejone folia teraz czas na nity i inne pierdoly . Skrzydła oklejone folią aluminiową , nawet szybko mi to poszło ale nitowanie niestety zajmie dużo więcej czasu Dopiero skończyłem jedną połowę jednego skrzydła a jeszcze trzy takie połówki zostały 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Wygląda to bombowo :o . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dziekuje Adas staram sie jak moge . Nie dorownam tobie w odwzorowaniu szczegulow ale za to moj bedzie latal ( chyba?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Cóż to za folia aluminiowa? Efekt przekozacki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Mój też będzie latał,co prawda jeszcze nie w tym roku ,ale w przyszłym to już raczej na 100% . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacacyl Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Aż, się prosi żeby formę z tego zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 No Adas trzymamy za slowo bo zbyt piekna maszyna zeby miala wisiec pod sufitem . Folia to mnie wiecej podobna do tej z ktorej robia tacki do grilla tylko troszke ciensza , a skrzydla przygotowuje pod forme . Jak zdadza egzamin to na jesien zlece koledze wykonanie form Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 No wreszcie skrzydła skończyłem , czas nitowania jednego skrzydła to 4 godziny bez przerwy na papierosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Tak patrzę, patrzę i popadam w kompleksy MISTRZOSTWO! Jeszcze kilka modeli i przestaniesz palić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Tak patrzę, patrzę i popadam w kompleksy MISTRZOSTWO! Jeszcze kilka modeli i przestaniesz palić . Ha ha i tak już przeszedłem na elektryki a jak buduję to wpadam w trans tym bardziej że ostatnio brakuje czasu więc jak znajdę dzień lub dwa to chcę jak najwięcej nadgonić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Nooooo Panie! To jest to! Teraz weź sobie takie cóś http://www.elakiery.pl/prod/82,1021,1480,indasa-web-woknina-do-matowania-czerwona-150x230mm-drobna-vf-very-fine-p360-p400-45909 i ładnie proszę to zmatowić, oczywiście zachowując różne kierunki na różnych panelach. Aby zróżnicować dodatkowo panele użyj różnej granulacji włókniny. To ja Ci "sprzedałem" jeden patent, a ty mi sprzedaj swój. Podaj mi proszę technologię klejenia tej blachy do poszycia. Ciekaw też jestem wagi jaka przybyła po oklejeniu, tzn. ile ważyło skrzydło przed, a ile teraz waży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ha ha wojtek przeciez wiesz ze ja nigdy nie waze modeli , powiem tak kupilem 10 mb o szer 0,6m i to wszystko wazylo 2500gr ile moze wazyc jeden decymetr ? . Tak wszytko bede matowal jeszcze przed malowaniem podkladem a przyklejam tona klej w aerozolu firmy Tesa cos na bazie butaprenu lub podobny do kleju tapicerskiego ale tego w spreyu . Nakladam go na blache i na skrzydlo , po 5-10 minutach naklejam i nie do zerwania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 No i koledzy mieli racje , dalem d.....y zaufalem kolesiowi ktory mieszal farby a ja nie sprawdzilem to robi pospiech , farba wymieszana i malowanie a tu lipa okazalo sie ze nie dodal jakiegos skladnika i kolor wyszedl inny . Pojechalem z reklamacja i teraz dorobil mi taki jak potrzeba , chyba taki jak potrzeba . Eksperci co o tym myslicie bo mnie wydaje sie ze to ten kolor ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Ouć! Czyli jednak lakiernik dupa Żeby takich niespodzianek nie mieć w przyszłości polecam nabyć takie cuś: http://piksel-pro.pl/wzornik-ral-k7-classic.html. Akurat ten wzornik kroci nie kosztuje (a potrafią skubane być kosztowne....), a według mnie jest to bardzo przydatna rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Irek tu masz film o twojej Foce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Ha ha wojtek przeciez wiesz ze ja nigdy nie waze modeli , powiem tak kupilem 10 mb o szer 0,6m i to wszystko wazylo 2500gr ile moze wazyc jeden decymetr ? . Tak wszytko bede matowal jeszcze przed malowaniem podkladem a przyklejam tona klej w aerozolu firmy Tesa cos na bazie butaprenu lub podobny do kleju tapicerskiego ale tego w spreyu . Nakladam go na blache i na skrzydlo , po 5-10 minutach naklejam i nie do zerwania . Gdzie kupiles folie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Kupilem Rzeszowie w wytworni rekawow kominowych , folii tej nie dostaniesz w zadnym sklepie i nie jest to folia modelarska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi