Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dniach 27-29 lipiec 2018 planujemy spotkanie modelarzy- makieciarzy na                       Warbirds 2018 w Bobrownikach.

Zapraszamy wszystkich z makietami samolotów wojskowych i nie tylko.

• Lubię to 1
Opublikowano

Fajnie, że informacja z takim wyprzedzeniem. Ja też wpisuję w kalendarz i bardzo bym chciał się wybrać.

Opublikowano

Ciekawe ilu z tych (POSTARAM się) będzie , bo w tym roku zapowiedzi było tyle co pielgrzymek na Jasną Górę a było garstka stałych bywalców a reszta po krzakach się pochowała  :ph34r: .

Ja też postaram się być  :D .

Opublikowano

bo w tym roku zapowiedzi było tyle co pielgrzymek na Jasną Górę a było garstka stałych bywalców a reszta po krzakach się pochowała 

a Ty o Bobrownikach piszesz ? Wydaje mi się. że jak na pierwszą edycję to frekwencja była niezła.

Opublikowano

Jak na pierwszy taki piknik to frekwencja była znakomita :) . Mimo że byłem krótko to było na co popatrzeć a i z rozmowy z "włodarzami pikniku"  to byli mile zaskoczeni ( o imprezie z piątku na sobotę z przyzwoitości nie wspominam ;) )

Fajnie że zapowiada się następny.

Mimo że miały być tylko makiety to Yak 54 latał.. :P  (tak wiem ,miał doczepione bombki ;) )

Opublikowano

jak to postaram ?  :D

Normalnie, wezme :) i się postaram. Chodzi o to, że rysuje mi się wyjazd zagramaniczny. Jak wypali i będzie kolizja terminów, to wyżej d..y nie podskoczę i nie dam rady.:/ Jednakowoż poruszę góry, coby kolizji nie było.

Radziu, nie marudź :) - frekwencja była doskonała. Nie mówiąc o atmosferze!

Opublikowano

Radziu ma racje zapowiadalo sie duzo modelarzy co prawda przyjechalo sporo kolegow ale jak ja to mowie " szuwarowo bagienni latacze" woleli zostac aw domu . Miejmy nadzieje ze tym razem nie bedzie gdzie zaparkowac bo dla mnie osobiscie to wydarzenie prawie takie jak dla katolika pielgrzymka do Czestochowy. A co chodzi o impreze integracyjna z piatku na sobote to byla super chyba ze ktos mysli inaczej ??????

Opublikowano

Irek ty jedyny popierasz moje opinie na temat zapowiedzi tych co postarali się .

Impreza była fajna myślę że w 2018 będzie jeszcze lepsza i nie będzie tłoku , będzie można się nalatać do bólu tak jak w tym roku .

Opublikowano

Irek ty jedyny popierasz moje opinie na temat zapowiedzi tych co postarali się .

Impreza była fajna myślę że w 2018 będzie jeszcze lepsza i nie będzie tłoku , będzie można się nalatać do bólu tak jak w tym roku .

Aaaaaa to druga strona medalu w tym roku obawialem sie ze bede czekal w kolejce do latania a tu co ????? Wszystko no prawie wszystko stalo i to mnie tez martwi . Szkoda bo chlopaki przywiezli fajne modele ale co z tego tylko na wystawe . Mam nadzieje ze w przyszlym roku odwaza sie latac

Jak na pierwszy taki piknik to frekwencja była znakomita :) . Mimo że byłem krótko to było na co popatrzeć a i z rozmowy z "włodarzami pikniku" to byli mile zaskoczeni ( o imprezie z piątku na sobotę z przyzwoitości nie wspominam ;) )

Fajnie że zapowiada się następny.

Mimo że miały być tylko makiety to Yak 54 latał.. :P (tak wiem ,miał doczepione bombki ;) )

To zaluj ze nie byles z czwartku na piatek ta nastepnego dnia to pryszcz w porownaniu do poprzedniego wieczora . Jak!!!!!! To male niedopatrzenie wcisnal sie jak waciak w p... ale w przyszlym roku sie to nie powtorzy chyba ze wlasciciel tej popierdolki w osobie sympatycznego Pana Tomcia zalatwi ten cholerny basen ktorego nie zalatwil w tym roku .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę sobie  że z okazji 100 lecia Polskiego Lotnictwa można by rozszerzyć formułę pikniku o makiety samolotów polskiej konstrukcji. Jak się zapatrujecie?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zgodnie z ustaleniami w roku ubiegłym obecnie po raz drugi organizujemy zlot modelarzy redukcyjnych WARBIRDS 2018. Termin zlotu ustaliliśmy na 27 – 29 lipiec 2018 r.
Oczywiście, wzorem roku ubiegłego możecie przyjechać do nas wcześniej i później wyjechać, jest tylko jedna prośba – musimy o tym wiedzieć, bo normalnie lotnisko jest zamykane, a nie chcielibyśmy abyście przed szlabanem na nas oczekiwali. Mamy też  doświadczenie ubiegłego roku, które wykorzystamy przy organizacji tegorocznego WARBIRDS i postaramy się, by było jeszcze lepiej zorganizowane niż w ubiegłym roku. Reszta zależy od Was. Po podliczeniu kosztów ubiegłorocznego zlotu, składkę za udział w WARBIRDS 2018 ustaliliśmy na 50 zł. Myślimy, że ta drobna korekta nie wpłynie na Wasz udział w zlocie. A jak jest u nas, - zapytajcie tych co już byli naszymi gośćmi.
Od niedawna działa też nasza witryna internetowa, www.skm-bobrowniki.pl w której zmieściliśmy mapkę gdzie jest nasze lotnisko (LOTNISKO>TU LATAMY), zatem tym, którzy u nas jeszcze nie byli łatwiej będzie nas znaleźć, bo podobno nie jest łatwo. Na stronie można tez obejrzeć w dziale galeria niektóre zdjęcia z ubiegłorocznego WARBIRDS.  Wdzięczni bylibyśmy gdybyście poinformowali nas, kto przyjedzie i z jakimi modelami.  Miło będzie nam Was gościć!
ZAPRASZAMY!
Staszek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Warbirds 2018

Powoli organizujemy spotkanie na naszym lotnisku w Bobrownikach. Z różnych zapowiedzi spodziewamy się dużej grupy modelarzy na Warbirds.

Chcielibyśmy prosić o informację od modelarzy kto będzie, co pozwoli lepiej nam zorganizować imprezę. Jeśli to możliwe to proszę o zgłoszenia na mojego maila - sempMG@poczta.fm.

Opublikowano

Witam!
Czas szybko biegnie i jak Mariusz powyżej napisał, również w tym roku Sportowy Klub Modelarski organizuje Zlot modelarzy redukcyjnych "WARBIRDS 2018". Zlot ten troszkę różni się od innych imprez modelarskich, gdyż adresowany jest dla pasjonatów modelarstwa redukcyjnego, pół-redukcyjnego itp.

Mimo, że w tytule są "Ptaki wojny" , na zlot zapraszamy wszystkich modelarzy zajmujących się redukcją. Wszak każdy obiekt latający nawet prywatny czy cywilny, może być wykorzystany w działaniach wojennych. Przykładem niech będzie ewakuacja wojsk spod Dunkierki w czasie II Wojny Światowej, kiedy to pierwszoplanową rolę odegrały obiekty cywilne.
Reasumując - zapraszamy wszystkich modelarzy którym bliskie jest modelarstwo redukcyjne, bez względu na stopień podobieństwa modelu do oryginału. Niestety nie dopuszczamy do lotów modeli akrobacyjnych i szybowców. Tych modelarzy ze swoimi modelami zapraszamy na coroczny organizowany przez Sportowy Klub Modelarski piknik modelarski, który w tym roku odbędzie się 1 września 2018 r. (sobota)

Zgodnie z tradycją w trakcie zlotu WARBIRDS 2018 planujemy nie tylko organizacje wystawy modeli, pokazy lotów, ale również część rozrywkową i integracyjną.

Nie masz modelu, a może Twój model to "nielot", ale chciałbyś uczestniczyć w zlocie - nie ma problemu. Podchodzisz do biura zlotu, wypełniasz deklarację, uiszczasz składkowe, dostajesz identyfikator i jesteś pełnoprawnym uczestnikiem zlotu!
Sprawy organizacyjne:

Składka - 50 zł/osoba
spanie - we własnym zakresie, my zabezpieczamy teren pod namiot, przyczepę itp.
wyżywienie - we własnym zakresie, istnieje jednak możliwość dla zainteresowanych zorganizowania odpłatnego cateringu,

woda do potrzeb higienicznych, toi-toi zabezpieczamy na czas trwania zlotu,

Woda do przyrządzania posiłków, napoi itp, - zabezpieczacie we własnym zakresie.

Główna część zlotu planowana jest od piątku do niedzieli (27-29 lipiec 2018), jednak możecie do nas przyjechać dużo wcześniej i wyjechać dużo później!!!

Ci co do nas przyjadą na pewno nie będą żałowali, zresztą niech zapytają jak jest u nas, tych co byli u nas w roku ubiegłym, a w bieżącym roku planujemy dodatkowe atrakcje - jakie, przyjedzcie, zobaczycie!

Mapka jak do nas dojechać jest na naszej stronie internetowej: www.skm-bobrowniki.pl > lotnisko > tu latamy.

ZAPRASZAMY

Będzie miło spotkać się ze starymi znajomymi, oraz poznać nowych pasjonatów modelarstwa!

Do zobaczenia

Staszek

• 4 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.