Grifon Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Michał 4X4 zainspirował mnie do popracowania nad mustangiem, ostatnio przesunolem balast do przodu, ale nadal pompował. Skrzydlo sie powichrowało i dodalem keson oraz wzmocniłem przeniesienie napędu na lotki. Myślę o zwiekszeniu konta zaklinowania,skrzydła, co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 No to teraz już wiemy skąd ta wylinka nad Wisłą (tylko jak ona tam się dostała pod prąd?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Z wiatrem. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Widać, że nie znacie się na prawdziwej sztuce, pyton pełznie po ziemi to nie woda! ☺ Mustang juz zarzucił wylinke i dostał nowe poszycie. Nie jest gorysz od pytona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Dzisiaj miałem chwile czasu i przysiadłem do modelu, okazało sie że winny był kąt zaklinowania skrzydła. Zrobiłem wszystko jak na planach Eaerl narysował, no dziwne. Ale nic to, mustang lata, troche trzeba jeszcze popracowac nad regulacja w locie i bedzie gites. Wieczorem jak przestanie wiać to wykonam kolejne loty i zapodam film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ślyczny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Dzisiaj miałem chwile czasu i przysiadłem do modelu, okazało sie że winny był kąt zaklinowania skrzydła. Zrobiłem wszystko jak na planach Eaerl narysował, no dziwne. Narysował na pewno dobrze.Oryginał to swobodnie latająca gumówka i dlatego kąt zaklinowania statecznika jest większy.Ma się swobodnie wznosić przy pracującym napędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 No nie wiem, ważne że juz lata.I to lata ŚLICZNIE ???? niestety żona nie chciała jechać ze mną, może jutro coś nagramy. Akurat nic nie wiało, to była czysta przyjemnosc, latał spokojnie, powoli, majestatycznie, oczywiscie jak na model wielkości nogi od krzesła. Jak sie troche dorobie to kupie mu lekki odbiornik, przerobie mocowanie aku, i odejdzie z 10 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Gratuluję!! Myślę ze potencjał do odchudzenia elektroniki jest i tu mam pytanie bo śledziłem wątek ale nie wiem jaki masz odbiornik teraz? (sorki jesli cos pominąłem). A zaoszczędzone gramy moze na troche koloru planujesz zamienić? Pzdr m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Dzieki. Odbiornik jest markowy firmy Zebra ???? kolorek bedzie, ale za jakiś czas musze po raz trzeci pokryć skrzydło, zdaje sie że zbyt mocno pocellonowałem i pokrycie popekało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 No ja tam ekspertem nie jestem ale z doswiadczenia to doradzalbym zakup mniejszego z wyjsciami jst czy molexa bo nie tylko o wage odbiornika chodzi ale na wtyczkach zwyklych sporo wagi dochodzi a poza tym ( a moze przede wszystkim) wielkosc tego odbiornika moze narzucać spore ograniczenia przy budowie maluchów (wiadomo przy wywazaniu gdy dziobek krótki przydaje sie cos rozmiarowo mikrego). Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Michał masz racje, kiedy budowalem model pomyślałem, a jak bedzie miał ochote latać to dopiero wtedy zakupie odpowiedni odbiornik. Po hospitalizacji nie mam monety na takie zbytki, ale jak się dorobie to kupie bo teraz widzę, że jest do czego. Bedzie taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Nie wiem jaki masz nadajnik ale jak strzelasz w hiteca to ja bym polcal cos w tym guście. Porownaj rozmiary bo ten ktory wybrales to jednak ciągle "pudło", warto miec taki ktory jest plaski i wszędzie wejdzie, takich jest trochę na rynku. Taki malutki da Ci nieporównanie większą swobodę w doborze przyszlych modeli i nie będziesz musiał o odbiorniku mysleć w kat ograniczeń. To tylko moja mała rada oczywista.Powodzenia! M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Mam Aurore 9 hiteca pomyśle nad tym, ale to i tak dopiero za jakiś czas, dzisiejsze loty odwołane, pada i pada, poszycie na jednym skrzydle jest porozrywane przez naprężenia, co skutkuje przekoszeniem calego skrzydła, przynajmniej to tłumaczy jego dziwne zachowanie w powietrzu. Pozdrawiam. Czekam na relacje z budowy Twojego aparatu latającego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 ... poszycie na jednym skrzydle jest porozrywane przez naprężenia ... Rozcieńcz cellon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Akcja przechwycenia wrogiego samolotu zaczyna się od polowy filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 No i fajny model wyszedł, a prędkość chyba całkiem utrafiona dla tej skali, co widać było przy próbie przechwycenia wrogiej maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Suuuuper i model i film. Czad!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Ciężki jednak jest to i prędkość musi być odpowiednia, trzeba nad ustawieniami jeszcze popracować. ☺ Dzięki Panowie, maszyn powoli przybywa, ale w tym tepie to wojny z innymi działami na forum nie wygramy ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Bardzo realistyczny lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi