a2j Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ja testowałem mini kamerę brelok jakość jak SQ11 - powiem jedno dziadostwo. Nie nadaje się to do oglądania i publikacji. Najważniejsza w doborze kamery jest ilość mega pikseli samej matrycy i ilość klatek na sec, tego w tych małych kamerach nie podają ale pochwalą się że film jest 1920x1080 jest to rozdzielczość interpolowana (rozciągana). Takim najsensowniejszym wg. mnie rozwiązaniem jest Mobius i Runcam2. Mnie bardzo kusi RunCam split mini. Kamerka na kadłub elektronika do środka, można się pokusić o serwo obracające kamerę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Problem ze splitem jest przewod w postaci tasmy. Z tego co ludzie melduja ulegaja latwemu uszkodzeniu. mysle ze to jest przewidziane jako rozwiazanie stacjonarne. Albo w postaci ruchomego niskoprofilowego pantilta: https://www.thingiverse.com/thing:2824974 https://www.thingiverse.com/thing:2537982 albo gimbala: https://www.thingiverse.com/thing:2563498 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Są do kupienia zamienniki taśmy w takiej postaci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Tak - one właśnie padają... chyba, że lubisz wymieniać je jak rękawiczki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Tak - one właśnie padają... chyba, że lubisz wymieniać je jak rękawiczki. a widzisz myślałem że oryginalne taśmy są inne i te padają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 A coś taniego małego (bez konieczności nagrywania) na dzisiejsze czasy? W zeszłym roku bardzo chwalili HS1177 i brali w ciemno - coś się zmieniło? Ktoś się orientuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Hs1177 nadal jest ok. Widac to zreszta po cenach które dla tej kamery jakos nie chcą spadac. Od tamtej pory bardo dobry i popularny był/jest Runcam Swift wersja norm mini i micro. Równolegle jest foxeer tez w wersjach mini i micro. Są różne bogatsze wersje jak monster i eagle ale one wymagają gogli z wyswiwylaczem 16x9 -> zazwyczaj fatshark HD... Są też tańsze alternatywy/klony Runcam pod nazwą caddix - tańsze o jakies 5 dolarów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Andrzej prawie cię rozumiem ale podaj mi linka do kamery lepszej niż sq11 czy 12 w cenie do 80zł. Sam chętnie taką kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Sq11 nie warto - szkoda kasy. Sq12 juz prędzej. Lub firefly mini. Obydwie poniżej 100 z wysyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Potwierdzam - sq11 to wyrzucone pieniądze. Jakość gorsza od kamerki z podróbki hubsana 0.3mpix... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Odbiegając nieco od tematu, czy znacie może jakieś proste OSD bez kontrolera? Szkoda, że dalrc już nie produkują Coś w zamian może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Minim OSD? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Na pierwszej stronie pisałem o taniej opcji polaczenia kamerki FPV z pokladowa nagrywarka DVR. Tutaj kilka testow jak to wyglada: Poprowadzenie między kamerką a DVR robimy sobie dowolnym 3-żyłowym przewodzikiem i taka tycia kamerkę mocować można dosłownie wszędzie dokąd sięgnie wymieniony przewód... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zamówiłem właśnie taką kamerkę: https://www.banggood.com/Eachine-DVR03-DVR-AIO-5_8G-72CH-025mW50mW200mW-Switchable-VTX-520TVL-14-Cmos-FPV-Camera-p-1117419.html?rmmds=myorder Bardziej z potrzeby małego sprzętu do FPV niż nagrywania, ale nagrywanie to przyjemny bonus Pochwalęsię filmami jak dotrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 A wracając do pytania o tanie osd, to natknąłem się na wątek na zagranicznym forum https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?1473207-Diy-osd-%28Arduino-and-opensource%29 Autor udostępnia schematy jak i również sam kod do arduino, także budowa nikomu nie powinno sprawić problemu. Sam na szybko coś takiego złożyłem i nawet coś to pokazuje, choć nie wiadomo co będzie jak gps się dołączy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 OSD to żaden większy problem. Plusem minimOSD jest dedykowany układ video. A dam procesor jest identyczny wiec zrobiłeś takie polowicznie wydajne okrojona minimOSD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dotarła do mnie kamerka dziś. Efekt jest taki: Najlepiej to nie wygląda IMO, ale to mniejszy problem. Większym problemem jest, że kiedy kamera nagrywa, to obraz w goglach klatkuje. Macie pomysł co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Pal/NTSC? Jakie gogle? Edit: Nuestaty obraz wychodzący na moduł Rf prawdopodobnie jest wzięty zza nagrywarki zamiast przed. A to oznacza że nagrywarka dodaje swoje opóźnienie. Podobnie miałem z goglami DVR gdzie na AV2 gdzie byo realizowane nagrywanie było nie do latania. Ale na AV1 nie było problemu vo sygnal z odbiornika szedł bezpośrednio ma monitor. Tutaj może być podobnie tylko bezpośrednio w kamerze. Nie ma jakiś różnych trybów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Obecnie jest ustawione w PAL, mogę przełączyć. Gogle mam takie:https://hobbyking.com/en_us/quanum-diy-fpv-goggle-v2-w-5-inch-lcd-monitor-kit.html Odbiornik mam taki:https://abc-rc.pl/odbiornik-av-rc832-boscam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Patryk. Pierwsza lub druga opinia na bangoodzie o tej kamerze podaje wszystkie wady. Gość opublikował ją 8 lutego. Potwierdza olbrzymie opóźnienie. Wiec albo latasz fpv bez nagrywania albo vlos z nagrywaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi