Bartek Piękoś Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Wcale nie jest taki piękny - lataj śmiało Powodzenia w oblocie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Lepiej moim zdaniem jak jest ciężki na nos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Marcin, lataj nisko i powoli jak przykazała babcia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Super wygląda. Właśnie zacząłem składać puzzle. Jak wyszła waga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 30 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Witaj Robercie. Waga mojego Wielbłąda to 3700g. Ani mało ani dużo. Co do wyważenia to SC przyjąłem na 115mm od krawędzi natarcia. Instrukcja mówi 120mm. na rcgroups znalazłem temat budowy takiego modelu tylko, że z napędem elektrycznym. Tam koleś oblatał Camela bez problemu i ustalił SC na ~`110mm. W moim przypadku oczywiście nie obyło się bez ołowiu. Do maski przykleiłem 60g. Wygląda ok. Dziś miałem go oblatać ale rano jak pakowałem się do pracy zdeptałem bagnet. Niestety bez bagnetu nie polata!!! Nowy już zamówiłem ale przyjdzie dopiero po pierwszym listopada. Poniżej podam link do rcgroups. https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2686414-Build-Blog-of-Sopwith-Camel-Balsawood-Airplane/page77 Czekam na Twoje fotki z budowy Camela. P.S. Dziś na otarcie łeż oblatałem Pipera Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Kiedyś popełniłem camela z depronu. Był narowisty jak oryginał, podarowalemm go koledze, a ten go okiełznał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Składanie puzzli Camela traktuję jako "odskocznię" od budowy makiety Zlina Z-37 (relacja na forum) więc nie będzie może porywająca , ale coś będzie. Na razie składam kadłub i już widzę, że muszę dorobić balsowe pokrycie kabiny i boków . W moim zestawie jest to z plastiku i wygląda marnie. Oczywiście o fantastycznych kołach nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Koledzy - ale jaki problem porównać zalecane z instrukcji SC z co najmniej trzema innymi metodami. Dwie z nich to programy online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 ... Co do wyważenia to CG przyjąłem na 115mm od krawędzi natarcia. ... W moim przypadku oczywiście nie obyło się bez ołowiu. ... Jeśli stosujesz CG to używaj też lead. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Jeśli stosujesz CG to używaj też lead. Najmocniej przepraszam za urażenie dumy. Już zmieniłem na SC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Młode pokolenie juz nie używa polskiego języka, teraz to takie trendy mówić anglikańskiego Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m o d e l e r Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 a jak piszecie wiadomość na telefonie to jest wiadomość testowa czy sms? bo sms to też taki anglikański skrót ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Młode pokolenie juz nie używa polskiego języka, teraz to takie trendy mówić anglikańskiego Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Można by powiedzieć, że starsze pokolenie jest mało kreatywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Tylko ci sie tak wydaje ale jeżeli kreatywność polega na na używaniu obcych słów to.... Ja pisze wiadomości tekstowe i uzywam miedzymordzia Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Najmocniej przepraszam za urażenie dumy. Już zmieniłem na SC. Dziękuję. Moja duma? Co ona może mieć wspólnego z Tobą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Można by powiedzieć, że starsze pokolenie jest mało kreatywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Różne skróty i słowa otaczają nas ze wszystkich stron, od "komputera" począwszy na "CG" czy "SMS" skończywszy. Używacie "Albumu ze zdjęciami twarzy" czy "Facebooka"? "Forum" modelarskie? A dlaczego nie "rynek"? "Forum" do łacińskie słowo, podobnie jak wiele innych, które weszły do słownika na stałe, Sorry, ale a nie zamierzam poddać się dyktatowi "starych". Tak jak nie podoba mi przywracanie tradycji żeńskich końcówek, (uważam, że słowo "gościni" ma dziś tak samo mało sensu jak "ofiar" zamiast "ofiary"), tak samo będę pisał SMS, MMS, "rewers" czy wspomniany wyżej CG. Czy się to komuś podoba, czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 No i temat modelu legł w gruzach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 No bo jestes ofiarą smarfonowej manipulacji i nawet o tym nie wiesz. A wracajmy do modelu bo to jest tematem i przepraszam za odbieganie od tematu. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Jeśli kogoś uraziłem lub obraziłem to przepraszam. W rzeczy samej tematem jest Sopwith Camel z HK. Jeszcze raz przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi