mgr Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 Plany prototypu Foki, opisanej tutaj: http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=57&t=1417 Jeden prototyp lata u kolegi, mój jeszcze w budowie. Plany posiadają opisane w relacji z budowy, drobne niuanse, typu: jedno o 3mm za krótkie żeberko czy słabe pasowanie przejścia pionowy / kadłub. Jednak przy odrobinie pracy można zbudować całkiem fajny model. Dane techniczne: Rozpiętość: 2,2,m (2,3 z kadłubem) Cięciwy skrzydła: 200/130mm Wydłużenie płata: 13,3 A: 0,46 Wznios: 2 stopnie Kąt zaklinowania: 2 stopnie Profil: MH32 Pliki są przeznaczone tylko na użytek własny. Nie dopuszczalne jest ich upublicznianie poza innym niż linkowanie tego tematu. Pliki są dostępne na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 3.0 Unported Formatka i plany budowy: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Dzięki, to jest prawdziwy rodzynek. Troszkę szkoda że nie ok 4 m ;-) Ciekaw jestem wyników końcowych i wrażeń z lotów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgr Posted September 3, 2018 Author Share Posted September 3, 2018 Swoje odczucia z lotu opisuje kolega mniej więcej od 12 strony wątku z budową. O tu: http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=57&t=1417&start=110 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stema Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Dzięki, to jest prawdziwy rodzynek. Troszkę szkoda że nie ok 4 m ;-) Ciekaw jestem wyników końcowych i wrażeń z lotów. Możesz narysować Fokę 4 m. Wyniki i wrażenia z lotu możesz znaleźć na forum ADW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Jeszcze raz dzięki Tomasz W międzyczasie zdążyłem przeczytać cały watek i obejrzeć filmiki - świetnie wygląda w locie - gratuluję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts