Skocz do zawartości

Modelarze, lotnicy, motocykliści!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dotarła paczka ! Ale niestety w paczce nie było wszystkich zamówionych podzespołów...

Karton był za mały i lekko zbiornik paliwa uszkodzony...

Wziąłem się do pracy i wymieniłem dźwignię biegów

obraz.png.6ad7eab41bddfbe792ba5dfe8edbf433.png

obraz.thumb.png.f55461d888bd162dfd99c194013ac1f7.png

jak widać na foto plamy oleju...

Wiec olej spuściłem i na nowo dokręciłem płytkę.

obraz.thumb.png.0900cc1a197a1265572c9bea6b82b417.png

Na ta chwile jest sucho. A to dlatego, że nie wlałem oleju, mam zamiar kupić nowy. Jaki polecacie półsyntetyk 10W/40 ? sprzęgło wielotarczowe mokre...

Opublikowano
8 godzin temu, Atomizer napisał:

Jaki polecacie półsyntetyk 10W/40 ? sprzęgło wielotarczowe mokre...

Najczęściej leje MOTUL 5100. 

Opublikowano
8 godzin temu, Atomizer napisał:

Jaki polecacie półsyntetyk 10W/40 ? sprzęgło wielotarczowe mokre...

Generalnie taki jaki zaleca producent. W instrukcji użytkowania czy też w serwisówce jest podana tabela lepkości i klasy jakości w odniesieniu do temperatury otoczenia w której silnik jest eksploatowany. Ale zawsze lepiej lać lepszy niż gorszy. :)

Ja stosuje Castrol POWER1 10W-50 do wszystkich moich czterosuwowych motocykli.

Opublikowano

Kupiłem na allegro , jest tego sporo i z wyborem może być kłopot jak ktoś się nie zna i niezdecydowany ?

Wybrałem VALVOLINE DuraBlend 4T 10W40 4L, cena w miarę, opinie całkiem niezłe, a potrzebne jest mi 3,2l, więc wybór chyba dobry.

W internecie można dostać za 96zł. Chciałem kupić w sklepie i mieć od razu, ale cena na to nie pozwalała !!! 135ziko.

Wolę poczekać dwa dni i samo przyjedzie do domu. Z dostawą 109zł, a to i tak o 26zł taniej.

Opublikowano

Właśnie dostałem wiadomość , ze to wina jakiegoś cowida...

obraz.png.5f9e2d984ea8fef4e746aa60c69adaf9.png

Nie o to pytałem! To można doczytać na stronie...https://www.hyosungparts.eu/pages/shipping

A tak w ogóle to pytałem o to ! dlaczego nie dostałem podzespołu za który zapłaciłem, zapłaciłem również za transport tego podzespołu a mimo to oni chcą abym drugi raz zapłacił za nieotrzymana cześć...i teraz zacznie się odbijanie piłeczki!

Opublikowano

Olej już mam, wiec dziś uzupełnię, następnie będzie wymiana ramy nr 4 jak na foto:

obraz.thumb.png.9ca2112a99f2cf509f6e774e48c6a5be.png

Nawet nie wiem jak do tematu podejść... ha  powoli będę odkręcać śrubki i kombinować.

Kupi się browara to kolega pomoże może.

Z analizy wynika, że element jest wykrzywiony o około 15mm.

Opublikowano
52 minuty temu, Atomizer napisał:

Nawet nie wiem jak do tematu podejść

fotograficznie....jeżeli nie masz ksiązki warsztatowej to jedyna metoda ...czyli foto -dokumentacja  bo  pamięc ludzka jest  jednak zawodna.

jeżeli będziesz musiał odstawic remont  na jakiś czas  , to powrót  moze być lekko utrudniony..polecam z autopsji

• Lubię to 1
Opublikowano

Dostałem info, że handlowiec zwrócił pieniądze ale jeszcze nie zaksięgowane...olej wymieniony i mam nadzieję, ze nie będzie kapać.

W wolnej chwili dalsze prace.

Szukam dźwigni sprzęgła z czujnikiem... znalazłem tu:

https://hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=111_72&products_id=958

Nie znam sklepu...

Opublikowano
14 godzin temu, Granacik napisał:

I co  ! Mam zamontować dźwignię od motoroweru... ha ha ha

Ten motocykl w 4 sekundy ma 100KM/h a silnik kręci się do 9000 obrotów.

Nie chcę dokonywać żadnych przeróbek i zmian. Wszystko ma być na oryginalnych podzespołach.

Tak dla bezpieczeństwa.

Opublikowano

Ale po co sobie utrudniasz? W handlu masz dostępne na miejscu podzespoły w jakości porównywalnej lub lepszej od tego co hyosung montował w oryginalnie, opony też tylko koreańskie? :)

Opublikowano
20 minut temu, qpa napisał:

Ale po co sobie utrudniasz? W handlu masz dostępne na miejscu podzespoły w jakości porównywalnej lub lepszej od tego co hyosung montował w oryginalnie, opony też tylko koreańskie? :)

Utrudniam? Zaraz okaże się , że coś nie pasuje i będzie jeszcze większy problem, jeśli tu chodzi o dźwignię sprzęgła z mocowaniem. To nie opona, że możesz wybrać inną markę i jest OK. Raczej opony są znormalizowane, są ustalone standardy.

Zaraz ktoś mi tu wyskoczy , że mogę silnik wstawić od ometa i też będzie OK, po co przepłacać.

Opublikowano

Kierownice są znormalizowane, klamki też są znormalizowane, więc bez problemu kupujesz klamkę z uchwytem od japończyka i zapominasz o temacie, a nie robisz zakupy w Korei. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.