Pacza Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Witajcie. Zastanawiam się nad zakupem dla "syna" samochodu terenowego albo drona RC :-). Czy jest sens kupowania czegoś w budżecie ok 400zł tak żeby można się było pobawić ale żeby nie był to chiński szmelc który od razu się rozleci? Dodam, że mam doświadczenie w lataniu samolotami RC więc posiadam podstawową wiedzę i sprzęt. Latam na starej dobrej Turnigy 9x, w zasobach też kilka pakietów Li-pol 1300-2100mAh 20 - 35C i jakaś inna elektronika (serwa regulatory silniki itp) ale stricte do samolotów RC. Natomiast jeśli chodzi o samochody i drony jetem zielony dlatego proszę o opinie, poradę i ewentualne propozycje. Z góry dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Z dronów to: cheerson cx-10 Jak mu się spodoba, kupisz coś większego, innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 DJI Tello - też nie duży, trwały "dronik " ale też nie taka pchełka jak propozycja wyżej , z dużymi możliwościami , odsyłam do recenzji na Youtubie. Aplikacja na telefon TELLOFPV umożliwia latanie nim w trybie uczeń/trener oraz wiele więcej niż oferuje aplikacja firmowa. Niestety Twoje radio i pakiety tutaj nie będą wykorzystane . w założonej kwocie ,predzej przy modelach lądowych , wodnych .. PS Ponoć niezłym stosunkiem jakości do ceny wśród terenówek RC cieszy się WLtoys 12428 która jest w Twoich widełkach kwotowych oraz Fy03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Witam. Eachine EX2mini. Wielkość raczej średnia, ale mogę polecić - kupiłem znajomemu (laik w lataniu) i sobie spokojnie poradził. Warto wziąć pod uwagę chociażby ze względu na zastosowanie silników bezszczotkowych. Minusem są tylko dedykowane pakiety, tylko do tego modelu. https://www.banggood.com/Eachine-EX2mini-Brushless-5_8G-FPV-Camera-With-Angle-Mode-Acro-Mode-RC-Drone-Quadcopter-RTF-p-1301880.html?rmmds=myorder&ID=52862342482&cur_warehouse=CN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Moim zdaniem małe coptery to zabawka na kilka min. Nie chodzi mi o czas lotu ale o nudę! Długo jeżeli chcesz jakiś sprzecik coś jak tu kolegą wyżej z fpv, lub coś gdzie można podczepic kamerę gabarytu GoPro, SJ, czy inne Xiaomi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Moim zdaniem małe coptery to zabawka na kilka min. Nie chodzi mi o czas lotu ale o nudę! Długo jeżeli chcesz jakiś sprzecik coś jak tu kolegą wyżej z fpv, lub coś gdzie można podczepic kamerę gabarytu GoPro, SJ, czy inne Xiaomi. Tak samo nudne jak małe, tylko mają kamerę. Może jeszcze z fpv ma to sens inaczej znudza sie tak samo szybko, bo lataja same .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charger Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Samochodzik do 400 - Wltoys 12428. Polecam obejrzeć kilka recenzji na Youtube. Jeździłem nim trochę i bardzo fajna zabawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Jeśli musiał by to być dron to na pierwsze loty na razie VLOS polecił bym Eachine E010 ok 90zł na allegro. Jak zajawka będzie się rozwijać można go przerobić na FPV dokupując mikro kamerę z nadajnikiem FPV do 100 zł (link) a przeróbka dość prosta (link_do_filmiku) Do latania FPV musiały by się pojawić gogle, jako pierwsze absolutnie wystarczą takie (link) lub lepsze te (link). Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Syn w jakim jest wieku jeśli można spytać? Mój syn dronikiem szybko się znudził za to samolotem latamy we dwóch na kabelku trener uczeń. Takie wspólne latania tata i syn. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Jest w takim wieku, że na samolot jeszcze za wcześnie. Dlatego pomyślałem o samochodzie albo dronie, żeby mógł się oswoić z aparaturą i faktem sterowania czegoś gdzie w prawo nie zawsze znaczy w prawo :-) no i zawsze można się zatrzymać i pomyśleć co zrobić dalej :-) Na pewno będziemy musieli, przynajmniej na początku, bawić się wspólnie i zobaczyć czy nawet na tego typu zabawkę to nie za wcześnie. No i nie ukrywam, że tata też by się pobawił czymś innym niż samolot :-) bo nigdy nie miał okazji. Dzięki wszystkim za podpowiedzi a jeśli ktoś jeszcze miałby jakieś propozycję to proszę o typy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 To stawiałbym na samochód ciężarowy coś w stylu. https://www.youtube.com/watch?v=MV9BvJDgrNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charger Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Promo na WL Toys 12428 - niecałe 290 zł. W tej cenie bardzo się opłata. https://www.pepper.pl/promocje/samochod-rc-wltoys-12428-163319 Za ~400 zł na Alledrogo można dostać z metalowymi elementami (zębatki, dyfer). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Dzięki. Chyba zdecyduję się na WLToys 12428. Tylko pytanie czy opłaca się dopłacić do tej wersji z metalowymi częściami? Znalazłem na allegro taką wersję dodatkowo z drugim pakietem za 389zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Tylko pytanie czy opłaca się dopłacić do tej wersji z metalowymi częściami? To jak pytanie o serwa "z" lub "bez".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Może taki dronik? https://www.mediaexpert.pl/drony/dron-ryze-tello-bialy-powered-by-dji-and-intel,id-1058303?gclid=CKnLlsPZ1eICFYnZsgodnsUFeg&gclsrc=aw.ds Albo taki samochodzik? https://www.youtube.com/watch?v=mhloNiBHYP4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charger Opublikowano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Dzięki. Chyba zdecyduję się na WLToys 12428. Tylko pytanie czy opłaca się dopłacić do tej wersji z metalowymi częściami? Znalazłem na allegro taką wersję dodatkowo z drugim pakietem za 389zł. Auto którym czasami jeżdżę ma metalowe części i właśnie jest kupione z allegro za 389. Przy ilości dzwonów które miało, mogę powiedzieć że jest twarde. Nie mogę się odnieść do wersji z plastikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi