Elvis Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 http://youtu.be/Ll2jFSjpFXY 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Pierwszy start z sporym chyba dreszczykiem potem już coraz lepiej ze startami . Pięknie wygląda w locie a skrzydła pracują ostro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 No było ciepło ☺ Duża moc napędu i za mały skłon daje taki właśnie efekt. Co do samego modelu to trzeba przyznać że to bardzo solidna konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Gratki Krzychu za loty i model . Krzysiu napisz co za napęd tam wsadziłeś i ile waży twój VENTUS. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Cześć Władku. Dzięki, pomału oswajam się z modelem. Napęd tym razem po taniości: silnik NTM Prop Drive 5050, 580 kV, 2000 W, łopaty Graupner 13x7, aku 6s 4000 mAh, esc 80 A. Z tym setupem waży 5900 g RTF. Łopaty ciut za male lub za wąskie bo generuje tylko ok 1600 W ale wiadomo; coś za coś. Na łopatach AeroNaut 15x10 na 3/4 gazu szarpnął 117 A przy 2500 W ale to już ponad limit. A twoje modele już poleciały? Liczę że się "pochwalisz" Pozdrawiam również Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Pierwszy start z sporym chyba dreszczykiem Faktycznie trochę to dramatycznie w pierwszym starcie wyglądało. Ale pewnie to pierwszy start z wózka więc za bardzo się też nie ma co dziwić. Najważniejsze że poszedł i wrócił cało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Miałem podobny problem z moim ASW przy starcie z wózka ale minimalny mix wysokości w dół rozwiązał problem. Czemu zdjąłeś końcówki do oblotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Oczywiście że można mixa dołożyć ale nie lubię prostować modelu elektronicznie Nie zdjąłem, zapomniałem zabrać A jak już jesteśmy przy wingletach to spotkałem się z opinią doświadczonego makieciarza że więcej szkodzą jak pomagają - tylko jak to zweryfikować... Oczywiście efekty wizualne dużo lepsze z nimi jak bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Wykonujesz lot z jednym wingledem i patrzysz w która stronę zakreca . Zakręca w strone większego oporu . No chyba, ze nie lubisz eksperymentów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Spotkałem się z taką propozycją ale może za mało się przyłożyłem albo za mało prób zrobiłem bo model leci jakby nigdy nic. Lubię eksperymenty ale umiarkowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ujawnia się to przy większych prędkościach w osi wiatru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 No to następny zlepek, tym razem z dwoma bliźniakami Cały wypad podsumuję w trzech słowach: cud, miód i malina. https://youtu.be/xhgWMvn7Nyg 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czajan Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Krzysiek możesz zdradzić gdzie takie fajne miejsce macie do latania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 To okolice j. Rożnowskiego ale latamy tam na ściśle określonych i wychodzonych zasadach z lokalnymi właścicielami gruntów - tereny prywatne z prywatną drogą. Jak będziesz chciał wpaść to daj znać i dam Ci namiary na siebie albo któregoś z kolegów to wyjaśnią na miejscu co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Kolejny "zlepek" z zabawy Ventusem w 2020 na naszym klubowym lotnisku. Materiał video od kolegi Wojciecha z którym to miałem przyjemność razem bawić - bardzo mu za to dziękuję, kręcony telefonem, czasem nawet gdy obaj byliśmy w powietrzu. 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 No fajnie to teraz wygląda. Ale mam pytanie dlaczego tak strasznie daleko chodzisz po model? To tak specjalnie? czy dbasz o kondycję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Odpowiedź jest prosta: kiepski pilot więc łazi za modelem. F5J łapałem do ręki, za tym jeszcze chodzę ale pracuję nad tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Ciut szybciej podchodzić i odrobinę może więcej lotek do góry i będzie siadał przy nodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Konrad, tak zapytam bez złośliwości: latałeś takimi modelami kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Świetne wspominki z sezonu i lotnisko lubiące szybowce ? Nie latacie nic za holówką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi