wojcio69 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam PAWEL-RC nie prawie jak prawdziwa tylko jak prawdziwa. Zauważyłeś, że nawet ma wycięte litery RWD :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Pierścień ,osłona silnika i cylinderki super super Bardzo pięknie Panu to wyszło. Takie cylinderki zrobię właśnie w moim RWD -9 jak będę miał silniczek 1 cylindrowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL-RC Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 wojcio69 zauważyłem bardzo mi sie podoba osłona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Dzisiaj silnie wiało więc latania w Podwarpiu nie było. Siedząc w domu zrobiłem świece do imitacji cylindrów i przewody. Już silnik wygląda jak w samolocie,ale jeszcze nie koniec imitacji silnika brakuje rur wydechowych,które zrobię z rur plastikowych,wtedy będzie zakończona imitacja silnika,a całość imitacji będzie wykonana z 325 elementów. Ps.Pawełku na forum nie ma panów tylko Henryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Ta imitacja to wygląda tak że gdyby podłączyć bateryjkę i dać kilka kropli paliwa ze strzykawki to by zaterkotał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 W porządku Heniu. Wszystko już wiemy o cylindrach a jaka jest średnica tłoka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Tak i co z luzami na popychaczach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Tak i co z luzami na popychaczach? Spokojnie skonczy ze swiecami to zamontuje luzy na popychaczach.. :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Wiem, zresztą tu będzie prosta regulacja luzów popychaczy tak jak w Warburgu. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 No koledzy,wszystko w porządku zawory ustawione,silnik dotarty,średnicy tłoka nie mierzyłem,pojemność 50cm3. Silnik pięknie pracuje,jak każdy silniczek benzynowy czterotakt,no bo jest to jednak silniczek z porządnej firmy MOKI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Panie Henryku podziwiam pana pracę od początku i kibicuję. Mam pytanie dotyczące osłony silnika. W którymś poście na początku poruszono temat nieosiowgo wyjścia piasty śmigła w oryginale, a na Pana fotkach widać idealną oś. Czyżby odstępstwo od oryginału? Przepraszam i odświeżam. To RWD 9 miał to przesuniecie osi. Wyczytałem na tym forum w innym temacie i pomieszało mi się z RWD 6. Można się pomylić, bo te samoloty są do siebie bardzo podobne. b :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL-RC Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 I jak prace idą nad modele panie Heniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 kiedy zdjecia rtf? prawie co dziennie tu zagladam i niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Prace przy budowie RWD6,na razie stanęły w miejscu i nic się nie dzieje. Przyczyna:całkowity brak czasu,ale już niedługo coś drgnie do przodu,więc będę zamieszczał zdjęcia z postępu prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz jvd Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Szanowny Panie Przystąpiłem do wykonywania planów RWD-6 na pdst. Planów Modelarskich i opracowań W.Schiera. Chciałbym wiedzieć na pdst. jakich materiałów są opracowane plany wykonawcze makiet RWD-6 które Pan buduje. Czy istnieje możlwość skorzystania z tych planów. Z wyrazami szacunku J.Jerzak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Kolego janusz jud,planów wykonawczych makiety RWD6 niema tylko samolotu,ja buduję model makiety w skali 1:3 właśnie z tych planów W. Schiera. Plany wykonawcze modelu musisz opracować samemu,materiały dobierać do wielkości budowanego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Mam nadzieje że zobaczymy model w sobote na Żarze :?: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Tak będzie model na Żarze,jak pisałem wcześniej w 2010r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz jvd Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Henryk S. Bardzo dziękuję za odpowiedz. Postąpię w/g Pana rady. Pozdrawiam Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 A ja pamiętam że była mowa o oglądaniu szkieletu modelu na tegorocznym zlocie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.