AndyCopter Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ja to tylko laik jestem w tych lotniczych sprawach, i takiej ciemnocie jak mnie, to trudno się rozeznać na zawiłych arkanach lotniczych. Tak czy inaczej, wczoraj, nad Katowicami przelaciał F-35 Lightning w towarzystwie dwu F-16 - i cokolwiek to znaczy :D Do zobaczenia tu od 25tej minuty - patrzcie i podziwiajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Widzisz F-35 jest tak nowoczesny że potrafi się zmienić aby zmylić przeciwnika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Z F-35 jak z prezydentem. Niby pokazuja Dude , ale nie pokazuja prezydenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 W sumie dobrze, że nie pomylili z AN-2 .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 pomrocznośc jasna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Choroba filipińska ! https://www.youtube.com/watch?v=YhdM_wET654 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 od 25tej minuty - patrzcie i podziwiajcie. Podsumuję to krótko: żenada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Choroba filipińska ! https://www.youtube.com/watch?v=YhdM_wET654 sorry, ale ten komentarz tak samo trafny jak komentarz dziennikarza reżimówki o f35 Trochę więcej poLotu poproszę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 sorry, ale ten komentarz tak samo trafny jak komentarz dziennikarza reżimówki o f35 Trochę więcej poLotu poproszę.. Tak, kolega się nieco "przeleciał", ale tak bywa... Gwoli wyjaśnienia, a propo owego "dziennikarza", był to nie kto inny jak komentator sportowy Przemysław Babiarz wraz z towarzyszącym mu wojskowym ekspertem ppłk Mirosławem Dzięgielewskim z pułku reprezentacyjnego WP(wojska lądowe) odpowiedzialnego za merytoryczną stronę komentarzy, którzy to stali się specjalistami tudzież ekspertami od defilad w mediach na potrzeby chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 komentator na miejscu podał prawidłową nazwę samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 za defence24... Amerykańskie ciężkie myśliwce F-15 wzięły udział w defiladzie z okazji Święta Wojska Polskiego w Katowicach. ZOBACZ TAKŻE NIEMCY ROZWAŻAJĄ ZAKUP F-15 I SUPER HORNETÓW Dwa amerykańskie myśliwce F-15 zamykały lotnicze ugrupowanie defilady, jaka odbyła się z okazji Święta Wojska Polskiego w Katowicach. Towarzyszył im pojedynczy polski F-16. Zgodnie z oczekiwaniami były to wielozadaniowe, dwumiejscowe F-15E Strike Eagle. Maszyny wykonywały lot bezpośrednio z Wielkiej Brytanii, z uzupełnieniem paliwa w powietrzu. Wcześniej samoloty tego typu operowały w ramach ćwiczeń m.in. z bazy w Powidzu. W defiladzie lotniczej wzięły także udział polskie samoloty Su-22, M-346 Master, M28, PZL-130, C-295, C-130, Boeing 737 czy G550 i łącznie ponad 10 myśliwców F-16. Nad Katowicami pojawiły się też śmigłowce Mi-2, Mi-8, Mi-17, Mi-14, Mi-24 i W-3. Paradę otworzyły TS-11 Iskra. W defiladzie, wbrew pojawiającym się wcześniej (nie potwierdzonym oficjalnie) doniesieniom nie wzięły udziału natomiast amerykańskie myśliwce F-35. Maciej Szopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 a to tak dla przypomnienia procedur https://www.youtube.com/watch?v=3gIuOKK7Src Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 a to tak dla przypomnienia procedur https://www.youtube.com/watch?v=3gIuOKK7Src Przy takich procedurach zanim to cudo wystartuje to III wojna światowa zdąży się zakończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Przy takich procedurach zanim to cudo wystartuje to III wojna światowa zdąży się zakończyć ....nie zdązy się rozpocząć...to chciałeś napisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Normalnie zaraz padnę 49:14 zespół ratownictwa górskiego...w mojej ocenie powinno być górniczego. Ale ja się nie znam ???? A żeby się komuś nie wydawało czym dysponuje nasz piękny kraj to niech porówna z sąsiadami: Mają więcej muzykantów w mundurach niż my żołnierzy...ale i tak damy radę co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Ja rozumiem, ze dziennikarz może się nie znać, ale jakąś rozpiskę ktoś mu robił... chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Ja rozumiem, ze dziennikarz może się nie znać, ale jakąś rozpiskę ktoś mu robił... chyba. to jest właściwa odpowiedz ....."CHYBA" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Oj tam, Oj tam . Od 30 lat słyszę w telewizorze o jakichś awionetkach, a awionetek nie ma już od lat osiemdziesięciu i mało kto to zauważa. Niusowe awionetki tymczasem rozrastają się już do rozmiarów dwusilnikowych, czekam na czterosilnikowe i odrzutowe jeszcze - być może się pojawią. Nawet już się kabarety z tego śmieją: https://pfmrc.eu/index.php/topic/23729-jakiej-muzyki-lubicie-s%C5%82ucha%C4%87/page-16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Ale np "katapultowania się z szybowca" to nikt nie przebije, a ostatnio były dwa takie zdarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi