mozzo Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Cześć. Czy ktoś wie gdzie można zakupić tego typu orczyki? A może ktoś ma za dużo? Potrzebuję min. 6 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 orczykiem bym tego nie nazwał https://modelemax.pl/pl/bowdenygniazda/5929-mp2293-napinacz-linki-m3-23-mm-10-szt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzo Opublikowano 12 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 orczykiem bym tego nie nazwał https://modelemax.pl/pl/bowdenygniazda/5929-mp2293-napinacz-linki-m3-23-mm-10-szt.html Dzięki za namiary! orczykiem bym tego nie nazwał https://modelemax.pl/pl/bowdenygniazda/5929-mp2293-napinacz-linki-m3-23-mm-10-szt.html Coś mi się kojarzy że takie elementy do napędu klap i lotek w modelach F3J (z 10 lat temu) widywałem i to mnie zmyliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. stema Opublikowano 13 Września 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Dzięki za namiary! Coś mi się kojarzy że takie elementy do napędu klap i lotek w modelach F3J (z 10 lat temu) widywałem i to mnie zmyliło Widziałeś kiedyś zaprzęg konny i to do czego są przyczepione te dwie liny za które ciągnie koń? Tak, to orczyk i stąd ta nazwa trafiła do lotnictwa, Orczyki trafiły do lotnictwa jako element przeniesienia napędu linkami do lotek i sterów. Nie wszystko co widać w modelach to orczyk na Boga. Tylko taki kształt był i jest orczykiem, a nie pojedyńcza dzwignia serwa czy steru, lub inne elementy modelu. Tu gorąca prośba do Moderatorów. Od tego na forum jest moderator aby pilnować jego zgodności z prawdą, wiedzą, a nie w błędnym mniemaniu o swojej roli (niektórzy) na pokazywaniu np. kogo lubię, a kogo nie. Tu mamy orczyki do linek (te aluminiowe). Na serwie są dzwignie. Pozostałe widoczne elementy nie są orczykami. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Brawo Stema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Tu gorąca prośba do Moderatorów. Od tego na forum jest moderator aby pilnować jego zgodności z prawdą, wiedzą, a nie w błędnym mniemaniu o swojej roli (niektórzy) na pokazywaniu np. kogo lubię, a kogo nie. Stefcio, a możesz rozwinąć ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Więc nie pisz pierdoł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Mmnie się bardzo spodobało łopatologiczne wytłumaczenie orczyka przez Stefana i nie nazwałbym tego pierdołą.. Teraz będą już wiedział (bo też byłem w mylnym błędzie ) Moderator ma jednak swoje prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Mnie też się to spodobało .Tylko ja pytałem o zupełnie inną rzecz . Czytaj ze zrozumieniem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Więc nie pisz pierdoł zapewniam Cię Rafał, nie jesteś "niektórzy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 .. Czytaj ze zrozumieniem . Łap ironię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Moderator to nie chodzaca encyklopedia i nie jest od tego rowniez by podwazac to co napisali inni. Moga pozostac w swoim przekonaniu i pisac “pierdoly”. Forum jest od tego by sie nazwzajem wspierac, uczyc i prostowac. My jako moderatorzy mamy za zadanie pilnowac ogolnego porzadku i tego by tresci nie odbiegaly od tematu .... a ktos to wlasnie zaczal i prowokuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Kacper to najrozsądniejsza wypowiedź w całym wątku. Reszta z małymi wyjątkami to gówno burza z niczego. No ale to taka nasza narodowa przypadłość, wojenki, waśnie, spory. Co najmniej jakbyśmy chcieli zbawić świat i żyć dwieście lat. A i tak po nas nawet smród nie pozostanie. Temat do zamknięcia bowiem autor zapewne nieźle zestresowany tymi wywodami. Miłej niedzieli ... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) Widziałeś kiedyś zaprzęg konny i to do czego są przyczepione te dwie liny za które ciągnie koń? Tak, to orczyk i stąd ta nazwa trafiła do lotnictwa, Orczyki trafiły do lotnictwa jako element przeniesienia napędu linkami do lotek i sterów. Nie wszystko co widać w modelach to orczyk na Boga. Tylko taki kształt był i jest orczykiem, a nie pojedyńcza dzwignia serwa czy steru, lub inne elementy modelu.... Stefan, Pierwszy raz dalem Ci punkt ( ale tylko za pierwsza czesc wypowiedzi!) Kacper to najrozsądniejsza wypowiedź w całym wątku. Reszta z małymi wyjątkami to gówno burza z niczego. No ale to taka nasza narodowa przypadłość, wojenki, waśnie, spory. Co najmniej jakbyśmy chcieli zbawić świat i żyć dwieście lat. A i tak po nas nawet smród nie pozostanie. Temat do zamknięcia bowiem autor zapewne nieźle zestresowany tymi wywodami. Miłej niedzieli ... Boguslaw, Jakbym mogl to bym Ci dal 5 punktow. Edytowane 15 Września 2019 przez Andrzej Klos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Popieram pomysł Bogusia o całkowitym wyczerpaniu tematu i go zamykam. Gdyby ktoś coś bardzo ważnego chciał dodać to proszę o PW to temat otworzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi