d9Jacek Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Wydech był z blachy jak pamietam. A ja bym chciał wankla. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka " A ja bym chciał wankla....." ja też....mogę się nawet wymienić na JENY,.. nówki , niesmigane w pudełkach i te małe i te duże...wodne i lotnicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Szukając różnych rzeczy znalazłem nowy dostępny w sklepie silniczek samozapłonowy 0,5cm3 "Made in Germany" za jedyne 249 EUR https://www.arkai.de/produkt/dieselmotor-original-made-in-germany-0-5-ccm-flieger-bis-1-000-mm-spw/ oraz model "antyczny" pasujący do starych silników małej pojemności https://www.arkai.de/produkt/arkai-antikgleiter-rhongleiter/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarun Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Wszyscy się chwalą to i ja wam coś ciekawego pokażę oto jena 2,5ccm w oryginalnej wersji wodnej wraz z kołem zamachowym ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 A ja bym chciał wankla. Co za problem? Po prostu brać i kupować... https://www.ebay.com/itm/NOS-OS-NSU-Graupner-30-RC-Wankel-Model-Airplane-Engine-Type-49-PI-1-49-ROTARY/123879745685?hash=item1cd7cee895:g:S7QAAOSwA3ldWtwu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 A co zrobić jak kogoś stać tylko na wysyłke? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Kupił bym ale jest tylko jeden. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Jak stwierdził Paweł Masz złamaną igłę. nalezy pilnować gaźnika bo łamie się iglica w tym miejscu - 1 i ukrusza dysza w tym miejscu - 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 A co zrobić jak kogoś stać tylko na wysyłke? ????Każdego szkoda...ale życzę Ci aby Cię było stać na całość i to jak najszybciej ???????????? Kupił bym ale jest tylko jeden. No nie rozumiem, wcześniej napisałeś że chcesz wankla, a nie że dwa czy pięć...Brać jak jest, a że pojawiają się dosyć często to kupisz ile potrzebujesz i wszystko w temacie. Stefanie, złamanych igieł widziałem już dziesiątki ale wykruszonej dyszy jeszcze nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Po 24h moczenia w benzynie ekstrakcyjnej nie udało się usunąć zabrudzeń z tłoka i tulei. Mam się przerzucić na aceton? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Po 24h moczenia w benzynie ekstrakcyjnej nie udało się usunąć zabrudzeń z tłoka i tulei. Mam się przerzucić na aceton? preparat do usuwania przypaleń, potem gorąca woda, wd-40 /alkohol , potem suszarka do całkowitego usunięcia wilgoci 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Ja stosuję głównie aceton z dobrym skutkiem, choć czasem anoda też schodzi :-)) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Preparaty do przypaleń są różnej jakości, więc nie będę eksperymentował choć mam dwa o różnym składzie chemicznym na stanie a w sklepach widziałem ich dużo więcej. Wrzucam do acetonu. Dziękuję Wam obu za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Efekt moczenia przez 24h w benzynie ekstrakcyjnej a potem tyle samo w Acetonie był zerowy. Lekkie zabrudzenia jakie były zeszły po kilkunastu minutach po zastosowaniu środka do usuwania przypaleń w kuchni, z grilla itp. Może po prostu zabrudzenia były zbyt cienkie na benzynę lub aceton. Po zabiegu wypłukałem elementy w benzynie ekstrakcyjnej, wysuszyłem i przetarłem minimalną ilością czerwonego oleju do dwutaktów. Zamówiłem śmigło, rurki, zbiornik, brakujący składnik paliwa i czekam sobie aż przyjdą. [edit] skład środka do przypaleń: alkohol benzylowy, mydło, 2-butoksyetanol, alkiloamino tlenki, wodorotlenek sodu, etanoloaminy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Efekt moczenia przez 24h w benzynie ekstrakcyjnej a potem tyle samo w Acetonie był zerowy. Lekkie zabrudzenia jakie były zeszły po kilkunastu minutach po zastosowaniu środka do usuwania przypaleń w kuchni, z grilla itp. Może po prostu zabrudzenia były zbyt cienkie na benzynę lub aceton. Po zabiegu wypłukałem elementy w benzynie ekstrakcyjnej, wysuszyłem i przetarłem minimalną ilością czerwonego oleju do dwutaktów. Zamówiłem śmigło, rurki, zbiornik, brakujący składnik paliwa i czekam sobie aż przyjdą. o kurcze...benzyna to był skrót myslowy ...taka do automobili , ilośc oktanów obojetna a nie mówiłem,że środkiem go trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Wodorotlenek to zeżarł, uważać trzeba z elementami aluminiowymi bo one też mogą ulec podżarciu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Wodorotlenek to zeżarł, uważać trzeba z elementami aluminiowymi bo one też mogą ulec podżarciu... dlatego napisałem ...gorąca woda + alkohol [.... uważać trzeba z elementami aluminiowymi bo one też mogą ulec podżarciu...] i to bardzo szybko , ale idzie to ogarnąc i moim zdaniem dobry sposób na oczyszczenie tego całego zaskorupiałego syfu ( preparat do mycia nielakierowanych alufelg jest mniej agresywny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Pomalutku do przodu. Korek i rurka w zbiorniku pierwotnie przeznaczone pod paliwo do silników żarowych wymienione na zgodne z paliwem, które będzie zastosowane tak jak zalecał producent zbiornika - fm. Dubro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Do instalacji paliwowej w samozapłonach swietny materiał na wężyki jest z kroplówek do nabycia za grosze w aptece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Pomalutku do przodu. Korek i rurka w zbiorniku pierwotnie przeznaczone pod paliwo do silników żarowych wymienione na zgodne z paliwem, które będzie zastosowane tak jak zalecał producent zbiornika - fm. Dubro. IMG_9652.JPG Z ciekawości zapytam, jeśli już uda się uruchomić ten silnik to co dalej? Planujesz go użyć w jakimś konkretnym celu? BTW: jak byłem w szkole podstawowej (dawno, dawno temu w odległej galaktyce) to taki silnik był moim nigdy nie spełnionym marzeniem. A mój kolega miał i strasznie mu zazdrościłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Tak, będę budował dolnopłata do aircombat WWI. Docelowo ten egzemplarz nie będzie latał w kombacie, ale chcę przetestować podstawowe właściwości lotne modelu pod kątem przydatności do walk. Ale to dopiero przyszłość, choć mam nadzieję niedaleka. PS. Chodził mi też po głowie szkolny model na uwięzi i gdyby w modelemax, gdzie zamawiałem akcesoria mieli linki na stanie to pewnie już bym go kleił, ponieważ zestaw "kit" był dostępny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi